WD My Passport Wireless: externí disk který lze využívat i bezdrátově

Společnost Western Digital představila nový model externího disku, který je zaměřen na pohodlné přenášení dat bez kabelů, což se hodí především v kombinaci s mobilními zařízeními.

Western Digital My Passport Wireless vypadá jako běžný externí disk, který může mít kapacitu 500 GB, 1 TB nebo 2 TB (uvnitř je 2,5palcový pevný disk). K počítači ho lze ale připojit nejen pomocí rychlého rozhraní USB 3.0. Oproti jiným modelům obsahuje například čtečku SD karet a má integrovanou baterii, která by měla udržet disk v provozu až šest hodin.

LR_My Passport Wireless side image.JPG
WD My Passport Wireless

Zároveň obsahuje WiFi anténu (802.11n, 2 × 2), díky které se můžete s diskem bezdrátově spojit a třeba si na něj zálohovat fotografie a videa z tabletu nebo telefonu, případně z něj například streamovat filmy. Disk má samozřejmě uživatelsky přívětivé webové rozhraní a kompatibilní mobilní aplikace, přes které lze kontrolovat a nastavovat všechny potřebné parametry.

LR_wdfmpwireless_1.jpgMy Passport Wireless_image.jpgmy-pasport1-100411795-large.jpg
Ukázka z webového rozhraní

Výhodou je, že je skrze aplikace kompatibilní s Androidem i iOS a pokud disk připojíte k internetu, můžete přes něj tento internet dále sdílet v rámci ostatních zařízení. Cena za 500GB model je 130 dolarů (přibližně 3 250 Kč s DPH), za 1TB dáte 180 dolarů (přibližně 4 500 Kč s DPH) a největší 2TB verze vyjde na 220 dolarů (přibližně 5 500 Kč s DPH).

Diskuze (7) Další článek: Superlevný tablet s Windows od Toshiby naživo: vcelku použitelný

Témata článku: , , , , , , , , , ,