Autonomní vůz | Alphabet | Waymo

Waymo se rozšiřuje do Evropy. Koupilo oxfordský startup Latent Logic

Waymo ve čtvrtek na Twitteru oznámilo, že se rozšiřuje do Evropy. Dosáhlo tak akvizicí oxfordského startupu Latent Logic, který se věnuje simulování chování řidičů na silnicích. Informoval o tom Business Insider.

Americké Waymo, které spadá pod Alphabet (stejně, jako Google), se zaměřuje na vývoj autonomních vozů. Ty prozatím testuje ve Phoenixu v USA, neustále ale pokukuje po Evropě. Zde by firma chtěla být již v době konání olympiády v roce 2024 v Paříži. Cíli se aktuálně blíží nákupem britského startupu Latent Logic. Akvizici oznámila na Twitteru.

Ten se věnuje simulování chování řidičů a osob pohybujících se na silnici, což je zcela klíčové pro vývoj autonomních vozidel a jejich softwaru. Využívá k tomu reálná data z provozu.

Společně s akvizicí navíc Waymo zakládá v Evropě svůj první softwarový hub zaměřující se na vývoj, se starým kontinentem to tak myslí vážně. Teoreticky ani nic nebrání tomu, aby firma započala s testováním svých vozů na zdejších silnicích. Je zde ale nutné dodržet podmínky, mezi které patří i to, aby byl přítomný lidský řidič za volantem.

Waymo nedávno představilo program One. Plně autonomní taxislužbu:

Diskuze (7) Další článek: YouTube přitvrzuje tresty za urážky. Zákaz může přijít i za ty naznačené

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,