Hudba, filmy, seriály | Warez

Warezová doupata se poprala, jedno totiž útočilo na druhé pomocí DDoS vyrobeného ze svých návštěvníků

Pirátské doupě 9anime.to patří k největším svého druhu, se svými 40 miliony návštěvníků měsíčně je to totiž pravděpodobně současná jednička mezi streamovacími weby s animovaným warezem.

Byť web servíruje cizí autorsky chráněný obsah, sám se nechce vyrovnat s představou, že by zase někdo další vykrádal i jeho databázi. A přesně to se podle TorentFreaku stalo ze strany o řád menšího katalogu Animixplay.to.

Animixplay strojově sbíral data o anime v katalogu 9anime tak dlouho, až se operátor 9anime naštval a na web umístil vcelku jednoduchý javascriptový kód, který na pozadí každé tři sekundy provedl tři HTTP dotazy na Animixplay.

a03a0930-f1e2-4b05-947e-33719d886186
9anime patří  největším anime streamovacím doupatům. Autorské svazy jsou krátké, web totiž jen streamuje obsah z jiných serverů skrze vestavěný přehrávač.

Když se takový skript načte jednomu návštěvníkovi, nic moc se nestane. Při velikosti 9anime však lze předpokládat mnohem drsnější efekt a těch pár řádků kódu mohlo způsobit poměrně solidní DDoS. A to i z toho důvodu, že HTTP dotazy nevedly na titulní stránku, ale na vyhledávač webu, takže co nejvíce zatížily databázi.

Podivné chování webu si brzy všimli zvídaví návštěvníci a aférka se provalila na Redditu. Ve vlákně se nakonec přiznal i 9anime s tím, že už nevěděl, jak má jinak bojovat proti vykrádání svého vlastního obsahu.

ad9f2fc4-5893-4a0e-abaf-37a99f956680
Podoba kódu s klíčovou funkcí fuckWithMe, která se spouštěla během návštěvy webu každé tři sekundy. Funkce fuckWithMe vytvořila celkem 3 HTTP dotazy do vyhledávače konkurence, což mělo zatížit jeho server.

Zlí jazykové by nicméně mohli namítnout, že jen na vlastní triko pocítil to, s čím se musejí potýkat opravdoví majitelé autorských práv každý den. Jedná se tedy o čítankově pokryteckou reakci, která ke všemu udělala z nic netušících návštěvníků ilegální zbraň.

Malware lze dneska schovat už skoro do všeho. Podívejte se na útok skrze zavirované titulky:

Diskuze (20) Další článek: Proč používat baterie, když může elektronika fungovat skoro jako perpetuum mobile

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,