W2K: Jak jednoduše spouštět programy jako jiný uživatel

Windows 2000 mají schopnost spouštění vybraných programů s právy jiného uživatele a nabízejí několik způsobů, jak toho pohodlně dosáhnout.
Windows 2000 mají schopnost spouštění vybraných programů s právy jiného uživatele a nabízejí několik způsobů, jak toho pohodlně dosáhnout. Nejjasnější cestou je vytvoření zástupce daného programu, kde ve vlastnostech zástupce stačí zašrktnout volbu Run as different user. Tím ale nastavíte tento způsob spouštění trvale navíc musíte vytvářet zástupce programu.

Pokud chcete spustit daný program jen občas s právy jiného uživatele, je nejrychlejším řešením stisknout klávesu Shift a pravým tlačítkem myši kliknout na ikonu programu nebo zástupce. V kontextové nabídce se zobrazí položka Run as… a můžete tak daný program rovnou spustit s právy jiného uživatele.

Doporučuje se na Windows NT a 2000 běžně pracovat s menšími právy, než má administrátor. Zamezíte tak potencionálním mylným zásahům do systému. pokud ale najedou potřebujete provést nějakou akci s právy administrátora, například instalovat program zapisující do registrů nebo nastavit uživatele, je nejvhodnější právě použití kontextové nabídky s klávesou Shift.

Diskuze (5) Další článek: Samsung chystá 1,6GHz Alphu

Témata článku: , , , , , , ,