Apple | iTunes | Apple Music

Vznikne aplikace Apple Music i pro Windows? Zjevně ano, Apple pro ni hledá programátory

V rámci macOS iTunes jako takové skončilo a bylo nahrazené balíkem několika aplikací. Na Windows ale program doposud zůstává, byť to vypadá, že i zde se dočkáme změn. Apple totiž hledá vývojáře pro nové multimediální aplikace.

Chystané nové aplikace Apple nepřímo prozradit v inzerátu na LinkedInu. Zde aktuálně hledá vývojáře pro „novou generaci“ multimediálních aplikací pro Windows. Poptávka jako taková je poměrně vágní a specifikuje pouze nutné dovednosti (4 roky zkušenosti v oboru, znalost C/C++ a UWP) a zapálení pro věc, stejně jako cit pro detaily, zároveň ale vyžaduje zájem o hudbu. To by naznačovalo, že firma chystá v brzké době vydat aplikaci Apple Music i pro Windows.

a86b4c47-90cc-4c91-a504-4b28d985444c 
Apple prozradil chystané nové aplikace skrze LinkedIn.

Apple se aktuálně zaměřuje čím dál více na předplatné, ze kterého mu plynou značné zisky. Nejedná se ale pouze o hudbu, ale nově i o filmy a seriály v rámci Apple TV+ a aplikace v Apple Arcade. Lze tak očekávat, že alespoň prvního jmenovaného se dočkáme také pro Windows, čímž by Apple značně rozšířil potenciální uživatelskou základnu. Konkurence v podobě Netflixu a Disney+ je totiž dostupná na všechny platformy.

Co umí hudební služby a jakou si vybrat? Poradíme:

Zdroj: Neowin

Váš názor Další článek: Doporučené aplikace v obchodě Googlu se lépe trefují do vkusu uživatelů. Výběr totiž začal řídit DeepMind

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,