Výzva: hackněte Microsoftu server

Neděláme si legraci, Microsoft vás k tomu přímo vybízí. Zřídil totiž testovací server, kde se můžete pokoušet o průnik dle libosti.
Neděláme si legraci, Microsoft vás k tomu přímo vybízí. Zřídil totiž testovací server, kde se můžete pokoušet o průnik dle libosti. Na serveru Windows2000test jsou, jak je již podle názvu patrné, nainstalovány Windows 2000. Microsoft tento server nepostavil za firewall a chce ukázat, nakolik stabilní a odolný systém Windows 2000 jsou. Pro náruživé hackery jsou tam i pokyny, jak slušně hackovat server. Neznamenáto, že by Microsoft vytyčil povolené způsoby, ale spíše jde u uvedení etiky profesionálního hackera. Proto Microsoft třeba nedoporučuje server přetěžovat velkou záplavou paketů, protože by pak prostě zapnul jejich filtrování. Místo toho doporučuje, abyste dokázali vytáhnout nějaká zajímavá data ze serveru, které nejsou volně dostupná, prý je tam rozeseto na různých místech dostatek unikátních zpráv, které můžete získat jen po úspěšném průniku. Také jste vyzváni změnit něco, co byste změnit běžně nemohli, můžete se také zkusit přihlásit na některého uživatele, který je v tomto systému nastavený. Cílem prostě je najít tu zlatou cestičku, kudy se do systému můžete dostat.

Pokud nějakou skulinku najdete, máte ji poslat Microsoftu. Není ovšem vypsána veřejně žádná odměna za nalezení chyby. Server je nyní hodně zatížený, na to, že obsahuje v podstatě jen pár stránek je jeho odezva hodně pomalá. Na serveru je i diskusní fórum, které je nyní plné linuxových hlášek, má ale také zajímavou vlastnost: pokud do zprávy vložíte nějaké sprosté anglické slovo, bude v textu nahrazeno textem [beep]. Pochopitelně netřeba zdůrazňovat, že z toho mají všichni škodolibou radost a pípáním se to ve zprávách jen hemží.

Pokud máte chuť hackovat server Microsoftu běžící na Windows 2000 s chutí do toho.

Diskuze (10) Další článek: Nova vysílá z Internetu!

Témata článku: , , , , , ,