Vyznejte se v noteboocích: Přehled modelových řad

Každý výrobce notebooků má v nabídce několik modelových řad s různým označením, dle toho, na kterou skupinu zákazníku je cílena. Vyznejte se v nich, ať víte, co od které očekávat.

MSI: notebooky na hry

Stejně jako Acer nebo Asus má MSI centrálu na Tchajwanu. Oproti svým „áčkovým“ konkurentům se ale v oblasti notebooků nikdy výrazně neprosadil - s jednou výjimkou. Tou jsou herní notebooky. MSI dokáže vyrábět výkonné stroje v dobré kvalitě a za dostupnou cenu, díky čemuž si mezi herními notebooky dokázalo vybudovat docela silné postavení. Jiné stroje tak už ani nenabízí. V nabídce má hned několik řad. Všechny jsou označeny dvěma písmeny. První z nich je vždy G a druhé pak odlišuje jednotlivé řady.

obr/msi_gs60_ghost-4.jpg
MSI GS60 - tenký, lehký a přesto zvládne nejnovější hry

Klasický herní notebook, jak si jej představíme, bude mít masivní konstrukci, která pojme výkonné komponenty a více větráčků pro jejich chlazení. Zástupce takové kategorie a zároveň nejvíce našlapané stroje z nabídky MSI najdeme v řadě GT.

Trochu jinak na to MSI jde v případě kategorie GS. Konstrukce těchto strojů již splňuje přísnější požadavky na tloušťku a váhu. Konkrétně v případě patnáctipalcového GS60 je to váha dva kilogramy a tloušťka necelé dva centimetry. Stále si na notebooku ale zahrajete nejnovější herní tituly, jen jste mnohem mobilnější. Nejvýkonnější verze takového stroje přijde na 40 000 Kč.

Modelové řady GE a GP uspokojí hráče, kteří nemají speciální požadavky na konstrukci, ale chtějí ušetřit. Nejvýkonnější grafické karty NVIDIA GeForce GTX 880M už se v těchto modelech neobjevují. Co se týče výkonu, tak hierarchicky stojí řada GE nad řadou GP. Ve slabší třídě totiž najdeme pouze slabší grafiky GT 840M, zatímco u GE jsou to GTX 850M a GTX 860M. Komponenty od AMD pak najdeme pouze v jediné modelové řadě GX. Ta bývá osazena procesory AMD A10 a grafickými kartami Radeon R9 M290X.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,