Vyzkoušeli jsme Windows 8 na tabletu [video]

Windows 8 má na jednu stranu nahradit Windows 7 na běžných počítačích, na druhou je to nový systém pro tablety. Jak to jde dohromady na tabletu s vnitřnostmi běžného počítače?

Microsoft minulý týden představil vlastní Surface, vlastní tablety s Windows 8 a magneticky připojenou klávesnicí. My máme v redakci rovněž tablet s Windows 8 a magneticky připojenou hardwarovou klávesnicí. Na novinku sice Microsoftu ztrácí výkonem, rozměry i designem, ale jako ukázka funkčnosti Windows 8 na x86 tabletu nám bohatě postačí. Podívejte se na video.

Konkrétně si ve videu hrajeme s tabletem . Jedná se už o téměř rok starý model, který se standardně prodává s Windows 7 a dotykovému ovládání prsty pak systému pomáhá nadstavba od Aceru. Perfektně se ale hodí pro nasazení Windows 8 Release Preview, se kterými bezvadně spolupracuje.

Video – jak se pracuje s Windows 8 na x86 tabletu:

  • 0:25 – Představení Aceru Iconia Tab W501P
  • 2:37 – Přihlášení do Windows 8, základní pohyb v Metru
  • 3:47 – Prohlídka Metra a aplikací
  • 16:00 – Desktop

Ve videu jsem nezavítal do nabídky podrobného nastavení systému v prostředí Metro, tu si můžete v klidu prohlédnout na obrázcích:

w8 1 2.jpg w8 1 3.jpg w8 1 4.jpg w8 1 5.jpg
Možnosti nastavení systému v prostředí Metro

Kromě notebooku jsme s Jakubem Čížkem nasadili Windows 8 na své domácí počítače, kde fungují jako primární operační systém. O své praktické poznatky z provozu Windows 8 na běžných počítačích bez dotykového displeje se brzy podělíme. Pokud vás toto téma zajímá, můžete se zatím podívat na naše dřívější video s Windows 8 nasazenými na běžném notebooku:

Poznámka: Omlouvám se za výslovnost Surface v úvodu videa. Ačkoli znám správnou výslovnost i význam tohoto slova, v běžné mluvě mi do úst naskakuje výslovnost nesprávná.

Diskuze (30) Další článek: Cisco představuje WiFi router Linksys s rychlostí až 1,3 Gb/s

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,