Vyzkoušejte druhou beta verzi nové Mandriva Linux „okapi“ 2009

Druhá polovina letních prázdnin je ve znamení beta verzí oblíbené linuxové distribuce Mandriva 2009, která nese kódové označení „okapi“. Na začátku srpna jsme informovali o vydání první beta verze. Po třech týdnech vývoje autoři uvolnili v pořadí druhou beta verzi, která přináší několik vylepšení.

Druhá beta verze Mandrivy 2009 přináší nový instalátor a konfigurační systém tisku. Distribuce doznala lepší integrace oficiálního grafického tématu Mandrivy do KDE4. Součástí je nový webový prohlížeč Firefox 3 a testovací verze kancelářského balíku OpenOffice 3.0.

Vylepšena také byla často kritizovaná hardwarová podpora. Mandriva obsahuje ovladače pro SiS grafické chipsety a ovladač atl1e pro modely Asus Eee. Kompletní popis novinek již tradičně naleznete na oficiálních stránkách.

Vývojáři opět důrazně upozorňují, že je nevhodné tuto verzi nasadit do běžného provozu, protože obsahuje mnoho chyb. Většina problémů je zapříčiněna přechodem z KDE 3 na KDE 4, přičemž všechny funkce doposud nebyly implementovány, což způsobuje nestabilitu systému.

Máte-li přesto chuť druhou beta verzi Mandrivy 2009 vyzkoušet, navštivte její webové stránky, kde naleznete odkazy pro stažení ISO obrazů.

Zdroj: Mandriva

Diskuze (22) Další článek: Recenze Sony Vaio Z11: mobilní klenot

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,