Vývojový nástroj Delphi 4 přichází na český trh

Delphi, známý vývojový nástroj od firmy Borland, dnes Inprise, je již možno dostat i na našem trhu, a sice ve verzi Delphi 4.
Delphi, známý vývojový nástroj od firmy Borland, dnes Inprise, je již možno dostat i na našem trhu, a sice ve verzi Delphi 4. Borland Delphi 4 je k dispozici ve verzích Standard, Professional a Client/Server, podporuje standardy CORBA a DCOM, Windows 98 a MS Back Office; rovněž podporuje Oracle 8.

Borland Delphi 4 je pokročilý vývojový nástroj, umožňující tvorbu aplikací pro větší podniky i menší firmy. Do tohoto nástroje byly implementovány nejnovější technologie, umožňující tvorbu vícevrstvých, distribuovaných aplikací pro podnikové sítě intranet i pro Internet. Zvláště pro Windows 98 je nástroj Delphi 4 vybaven řadou podpůrných funkcí, z nichž jsou v současné době některé unikátní.

Pro Windows NT je Delphi 4 vybaven dvěma novými funkcemi, a sice pro možnost tvorby aplikací, běžících na pozadí, a pro aplikace, mající možnost startovat zároveň s operačním systémem. Delphi 4 rovněž obsahuje podporu pro Microsoft Transaction Server — "čaroděje" pro tvorbu a šíření komponent MTS, čímž zabezpečuje správu transakcí v libovolné aplikaci.

Borland Database Engine pracuje nyní s MTS velmi snadno a MTS Deployment Wizard umožňuje vložení komponent do MTS jediným krokem. Delphi 4 obsahuje komponenty pro nativní přístup k MS SQL Serveru. Přímá podpora Delphi 4 pro Oracle 8 pak znamená, že podporuje tvorbu aplikací, pracujících s daty databázového stroje Oracle 8, včetně objektových relačních rozšíření.

Delphi ve verzi 4 již opouští boty sice vysoce produktivního prostředku, přesto prostředku pro vývoj menších aplikací pro Windows, a nazouvá se do možnosti tvorby víceúrovňových aplikací pro velké podniky, jejich intranet, ale i pro Internet.

Jednotlivé verze Delphi 4 jsou k dostání za ceny 5 220 Kč, 25 930 Kč a 113990 Kč. Borland Delphi 4 se prodává ve standardní distribuční síti firmy Inprise. Společnost Inprise nabízí možnost zájemcům o verzi Client/server možnost zápůjčky za úplatu této verze Delphi 4 na dobu jednoho měsíce.

Váš názor Další článek: Záplavy na webhouse

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,