Výsledky soutěže The Best of Invex 2002

Diskuze čtenářů k článku

Michal Politzer  |  14. 10. 2002 19:07

Milí čtenáři naštvaní na Computer,

rád bych vás upozornil, že Živě a Computer jsou dvě naprosto odlišná média, která spolu pouze občas spolupracují (na úrovni přebírání článků). Také bych vás poprosil, abyste svoje výhrady k Computeru zasílali do redakce časopisu (computer@cpress.cz) či použili formulář v pravé části webových stránek http://computer.cpress.cz Jedině tak si můžete být jisti, že se vaše kritika dostane k těm správným očím (osobně třeba čtu diskuze na Živě spíše výjimečně; ono je to taky většinou čtení pod úrovní Blesku).

Dále bych rád paranoidním čtenářům Živě sdělil, že soutěž The Best of Invex je dílem čtyř vydavatelství (IDG Czech, Trade&Leisure Publications, Vogel Publishing a Computer Press) a zejména deseti časopisů, kdy každý má pouze jeden hlas. Není v silách žádného časopisu vnutit svůj názor ostatním. Nominace jednotlivých časopisů se nezvěřejňují, takže jsem nepochopil, kde jste přišli na to, že třeba za Opteronem stojí Computer -- pravda je taková, že za celkovými výsledky stojí všechny časopisy.

Které časopisy jsou v porotě a jaká konkrétně jsou pravidla soutěže The Best of Invex můžete zjistit na adrese www.tboi.cz -- opravdu to není soutěž o nejrychlejší procesor.

Všechny vás zdravím a přeji klidný večer (zejména se nenechte svojí paranoiou zahnat do kouta :)

Michal Politzer
šéfredaktor časopisu Computer

P.S.: Než tu zase někoho napadnete z "kolaborace" z Computerem, podívejte se prosím na adresu http://computer.cpress.cz/redakce.asp, abyste věděli, kdo vlastně do redakce patří, o kdo je naprosto jiná redakce

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
marek  |  15. 10. 2002 01:50

mili pane, to ze mate v cpressu dve(resp. vice pokud neuvazuju jen zive a computer) redakce, az tak nikoho nezajima, zvlaste pri patrnem spojeni s firmami jako levi, proca, ...

Jinak je sice pekne kolik ze se vydavatelsvi a redakci podilelo na bestofinvex, kdyz o cenach stejne rozhodli dopredu hw a dodavatelske firmy. Takze nikdo vas neobvinuje z toho ze by jste vnucovali svuj nazor jinym redakcim (ono taky za prve kdo by vas asi tak poslouchal, a za druhe co by z toho mel)...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Milan Kebrle  |  15. 10. 2002 16:19

.. jestli se mam smat (jaks ho setrel) nebo brecet (jestli to takhle fakt chodi). Ale nejspis mi to asi bude jedno...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Invex  |  16. 10. 2002 01:31

....Pane Politzere,

napsal jste to vskutku obsahle.

Vite, my mame Computer aji Zive moc radi, nevime, jak se nam to stalo - snad nejaka chvilkova zaslepenost - ze jsme si mysleli, ze Zive a Computer maji neco spolecneho... A i ty Lynx a Levi - to budou podobne odlisne firmy, vsak vy jim to zase natrete v recenzich, ze jo. Navic AMD nemelo nic spolecneho s ProCou --- oni tam vlastne byli jen nahodou -- chudak ProCA, jak k tomu ted prijde ----- a ted k tomu ty ceny! Ja si stejne myslim, ze to spiskali ti z IDG nebo TLP, co?

Tohle jste chtel slyset????

Vite - ocenuji sice vasi snahu, ale ..... nekdy je proste lepsi nepsat nic, nez tohle.  (btw - Holcik se stejne nekde na zacatku provalil.....)

PS: cela tato diskuse nastartovala jako udiv nad tim, ze redakce (mn.c.) udeluji cenu necemu, co existuje v podstate jen na papire (v tomto pripade procesor - nic proti AMD). A to se mi zdalo nefer vuci ostatnim firmam, ktere - na rozdil od jinych - se snazi hrat fair-play a ukazuji jen to, na co maji a co se da koupit a pouzivat.   ....btw2 -- ted me napadlo - nebyla na pred-Invexovym CD v Computeru (nahodou) plna verze Zoner Media Exploreru???  Jiste jde o nahodu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jiri Janecek  |  13. 10. 2002 23:44

Vse co ZONER maji (Slavicinsky/Behro) to ukradli - a jiz 4 roky dluzi za hosting.

POZOR NA:Slavicinsky/Behro firma ZONER/Czechia =zlodeji a neplatici - dluzi $41,394+ punitive damage  

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
xxx  |  14. 10. 2002 21:05

Mozna by stalo zato cenzurovat prispevky posilane z psychiatrickych leceben

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Silverfox  |  12. 10. 2002 14:46

Tak jsem se prokousal prispevky a je to docela zajimave cteni. Rad bych k tomu taky neco pridal. Pred par lety nase firma prihlasila nejmenovany produkt do souteze Invexu (tusim, ze to bylo neco kristloveho). Docela jsme byli z jednani hodnoticich nemile prekvapeni. Dostali jsem cedulku, ze produkt je prihlasen v soutezi. Po nejakem case prisel clovek z komise, chvili kecal uplne o nicem a co nas nejvice prekvapilo, o produkt nemel evidentne zajem. Museli jsem ho doslova nutit, aby se na nej alespon podival. Samozreme vyhraly veci od nejsilnejsich firem, ktere na to "maji". Bylo to zajimave pouceni, alespon v tom ma clovek jasno. Takze me docela pobavily reakce redaktoru. Jsou dve moznosti, bud netusi o co tu jde, nebo se tu hru snazi hrat stale, byt pod jinym nazvem a v jinych mediich. Udelejte si obrazek sami.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Kubajz  |  13. 10. 2002 22:16

Musim rici, ze ma(s/te) rozhodne pravdu. Nase firma letos predstavila na Invexu nejmenovany produkt a !nikdo! se na produkt neprisel ani podivat a pouze nam bylo oznameno, ze produkt nepostoupil do dalsiho kola. Proc, to nebyl schopen nikdo rici. Muj usudek je, ze oceneni ziskavaji produkty podle velikosti stanku firmy(ProCA (Opteron) - velmi velky stanek). Ten kdo si proste nepronajme velkou plochu, tak nema sanci...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Halen  |  11. 10. 2002 09:27

Otázka - proč některým v této diskuzi tak STRAŠNĚ VADÍ, že ocenění dostal výrobek od AMD? To jste všichni, co ten výrobek pomlouváte, takoví paranoici, že si myslíte že v tom počítači OPTERON nebyl? Proč by tam neměl být? Nemáte jediný důkaz, že tam OPTERON nebyl. Jsou to jen vaše doměnky. Kde se v lidech bere ta nenávist, kterou tu v diskuzi prezentují? Nechápu. BTW - zkuste občas se svými "odpůrci" v diskuzích podiskutovat třeba přes ICQ a zjistíte, že většinou jsou to fajn lidi ... A proč jsem vlastně tenhle příspěvek napsal? Protože v článku je uvedeno, že výrobky, které obdržely cenu Best of Invex jsou řazeny podle ABECEDY, nikoli podle pořadí. K žádnému jinému produktu než k Opteronu tu nebyly pochybovačné nebo nenávistné poznámky. Velmi zajímavé ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
marek  |  11. 10. 2002 17:57

No jako beznadejny fanatik do AMD , ses asi trochu zaslepen (hele neprastil te ten vylizanec s tim papirovym kladivem po hlave), a s heslem "kdo neni s nami, ten je proti nam", se da asi pochopit ze takhle uvazujes. Jenze temer nikomu tady nevadi fakt ze jeden z ocenenych vyrobku je od AMD. Ale napr. fakt ze oceneny vyrobek je tak trochu financne propojen s redakcemi ktere oceneni udelovali (to se netyka jen amd-levi-cpress-shw-proca-opteronu), dale ze oceneni mnohdy nebyli az tak zajive vyrobky, aby si nejake oceneni zaslouzili (i kdyz invex byl nic moc, rozhodne se dal najit lepsi vyber), (opet se netyka jen opteronu). Dale (napr. opteron) ziskal oceneni jeste neexistujici vyrobek (tudiz nemohl byt ani na invexu), a tudiz ani nemohl prokazat sve kvality (ci naopak) aby ho vubec nekdo mohl ocenovat.

ad "byl opteron na invexu?">Samozdrejme ne, jelikoz se jeste nevyrabi, tak prece nemohl byt na invexu (ze by cestovani v casoprostoru???), jedine co na invexu k videni bylo (i kdyz to pres chladic videt neslo), byl prototyp "nejakeho" procesoru zalozenoho na hammru (zjistitelne letmym pohledem na MB), ovsem ten po strance vykonu a pouzitelnosti (ty dulezitejsi vlasnosti), ma velmi malo spolesneho s nekdejsim budoucim (mozna) opteronem.

Jinak proti opteronu nic nemam, rozhodne je to (bude mozna) zajimavy procesor, nicmene vzhledem k omezene zivotnosti zastarale platformy x86, asi nebude mit dlohodoby uspech (podle urcitych informaci samo AMD kuje pikle s transmentou na novem (x86 nekompatibilnim) vliw procesoru).

Co se tyce dalsich oceneni, nemam cas to nejak zkoumat, uvedu napr.:
Mafia krom toho ze je to ceska hra, tak spise spada do prumeru (btw ceskou lokalizaci jestli se nepletu tak kompletne financovalo levi).
AuditPro, Zoner ME5, Brana vedeni, je to sice pekny, ale oceneni bestofinvex????
Minolta Magiccolor, no jednu barevnou laserovou tiskarnu jsme meli (PagePro color ci tak nejak), bohuzel diky konstrukcni vade nefunguje, minolta ale nejak reklamaci nechce uznat, kdyby tehdy stala jen 20000czk bylo by to super, to by jsme vyhodili do popelnice asi jen tretinovou castku.
Eurotel cosi, a HP projektor, myslim ze by se dalo najit neco mnohem lepsiho.
...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Invex  |  11. 10. 2002 23:02

Halene,

myslim, stejne jako Marek prede mnou, ze tady v diskusi opravdu neslo o to, jestli nekomu vadi nebo nevadi AMD. Domnivam se, ze kdyby neco podobnyho udelal Intel a ukazal na stanku podobnou nicnerikajici krabici s PPT prezentaci a rekl, ze je to Prescott a ze je to bomba, spustila by se vlna kritiky na nej a stejna (mozna vetsi na ty, kteri by to jeste ovencili cenou). Navic vzorky Prescottu jsou asi tak stejne dostupne, jako vzorky Hammeru.

Co se tyce nenavisti --- pro normalne uvazujiciho cloveka je to smesne, nicmene zrovna od tebe Halene mi to nejak nesedi. Fandim ti, ze mas snahu vedet o AMD mnoho a take to dokazujes. K dokonalosti ti ale chybi nadhled nad znackou (AMD, Intel, VIA, ...), kterou tak opevujes. Nic neni cernobile, drive mohlo byt AMD lepsi, ted je to zrovna Intel, zitra to muze byt kdokoliv.

A k ovlivnovani --- nevsiml jsem si, ze by se nejake nezavisle IT periodikum chlubilo, ze pouziva nejakou znacku PC. To je asi podobne, kdyby 'nezavisly' modni (dopln jakykoliv - automobilovy, herni...) casopis uvadel, ze vsichni v redakci nosi obleceni od Versace, ale ze to na hodnoceni nema zadny vliv.

Opteron na Invexu nebyl rozhodne nejzajimavejsi, ale nejtrapnejsi expozici, ktera nic nerikala -- bohuzel ani priznivcum AMD. Naopak pocin AMD je plne pochopitelny a videno jejich ocima i spravny --- v takovem srabu, v jakem se ted nachazeji, musi vytahnout i ty neferove nastroje a snazit se souperit s necim, co si nikdo nemuze koupit - a jeste dlouho nebude moci. K cemu pak ta cena je?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Halen  |  12. 10. 2002 03:34

Co ty víš, co mi chybí nebo nechybí. Jediný, co jste tady s Markem předvedli je bezbřehá nenávist. Nenávist ke značce AMD a všemu, co s ní souvisí. A mě je to absolutně jedno. Říkejte si co chcete, máte na to z demokratického hlediska právo. Jediné, co vím já, je velmi pozitivní zkušenost s AMD a vším, co s touto značkou souvisí. Ad Intel - taky má už k dispozici P4/3,06GHz s hyperthreadingem a k tomu nové chipsety. Ale bohužel, až do 14 listopadu je to NDA. Takže nic nejde na veřejnost,víš. A není to tím, že by Intel tu věc neměl. Je v tom něco jiného. Něco, co tvé omezené chápání není schopné přijmout. Až pochopíš, o co jde, pak se můžeme bavit dál. Měj se fajn a užívej si života. Míň hádek v diskuzích ti přeje Halen.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
marek  |  12. 10. 2002 06:21

bezbřehá nenávist ???? nevim o cem mluvis, ale spolu s AMD jsi moja dlhodoba laska, a myslim ze marketingove praktiky amd a intelu na tom nic nezmeni ....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Halen  |  13. 10. 2002 01:23

Promiň, u tebe to není nenávist. U tebe je to nezlomné přesvědčení, že Opteron na Invexu nebyl. Na základě čeho jsi tak nezlomně o svém názoru přesvědčen mě ale není jasný. Na základě toho, že ti nedovolili nic jiného, než zvenčí systém okouknout. Ale to nedovolili nikomu, tak se s tím smiř. Končím v týhle diskuzi, která nikam nevede.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
marek  |  13. 10. 2002 13:20

promin, ale to jsem ti vysvetlil (myslim ze dostatecne presvedcive) v sousednim threadu z 11.10.2002 17:57 na ktery jsi nejak nereagoval ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Invex  |  12. 10. 2002 22:15

Jedinou 'nenavist', kterou jsem tady predvedl, se tykala nenavisti k hlouposti zpusobu udelovani ceny Best of Invex produktu, ktery nikdo nevidel. To se netyka AMD. Tyka se to Computery a konkretne p. Holcika.

K tomu, co jsem napsal o tom povznaseni se nad znackou --- sam nyni dokazujes, jak jsem se trefil. Opet - zcela nahodou - je to ten slavny Halen, ktery - tajemny jako hrad v Karpatech - vi neco vic, nez vsichni kolem. NDA pred launchem je naprosto bezna praxe u vetsiny normalnich firem a nevidim, co je na tom spatneho. Ten duvod, proc to nejde do te doby na verejnost, je prave NDA. Kdyby tomu tak nebylo, zadny NDA nema smysl --- uz tomu rozumis? Zajemci a odborny tisk meli moznost osahat si 3GHz primo.

Preji ti mnoho uspechu pri zdolavani zavislosti na AMD. Zivot nejsou jen PC 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Halen  |  13. 10. 2002 01:10

Přečti si ještě jednou své příspěvky. BTW - to, že jsi mě nazval vlezdoprdelistou jsem zkousnul.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Invex  |  13. 10. 2002 22:41

...ach jo. Je pravda, ze me ten Holcikuv uskok s Best_of_Invex dost vytocil, ale to me neopravnuje k tomu byt verejne vulgarni. Omlouvam se ti, nemuselo to byt. Dam si na to pozor.

Budes-li mit naladu, zkus zareagovat na ten predchozi prispevek. dik

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
fretty  |  09. 10. 2002 16:02


Původně jsem vůbec neuvažoval, že bych sem vložil nějaký příspěvek, po přečtení všech  bych si však dovolil napsat něco ani ne tak k udělovaní cen na Invexu, protože jsem nebyl a nemůžu to tedy objektivně posoudit. Spíš tímhle mířím k redakci Computeru, abych jim tímhle řekl svoje mínění o současné kvalitě jejich časopisu. Dopředu říkám, že nechci rozhodně nikomu dělat reklamu a být zaujatý. Byly doby, kdy jsem se doslova těšil na nová čísla Computeru. I nějakou tu pochvalu jsem Vám napsal. Jenomže tyhle časy už jsou bohužel pryč. Poslední dobou (myslím tím rok, možná i více) jsem dost změnil názor. To co se mně na Computeru vždycky líbilo, tady už moc nenacházím. Myslím tím opravdu zajímavé, ale hlavně poučné články, u kterých jsem se opravdu něco dozvěděl a poučil. A ne jenom kupu půl, nebo jednostránkových recenzí na nové produkty, psaných "letem světem", kde jsem se po přečtení dozvěděl název, základní parametry, doporučení redaktora, jestli je to dobré nebo ne, cenu a firmu, která to zapůjčila. Zkrátka takové nemastné, neslané. Snažíte se sice neustále o nový design časopisu, členění kapitol atd., zamysleli jste se ale vůbec nad obsahem ? Nebylo by lepší se raději věnovat méně tématům, zato ale pořádně do hloubky aby měl čtenář po přečtení opravdu pocit, že do "toho" opravdu vidí, že toho zkrátka zase ví víc, že se něco dozvěděl. Snažíte se toho do časopisu dostat co nejvíc, jenomže výsledkem je jen spousta věcí smrsknutých do podoby stručných článků, protože počet stran toho víc nedovolí. To fakt raději rozšiřte počet stran a zvedněte cenu časopisu - věřím, že když budou témata kvalitní a hlavně poutavě napsaná, čtenář si řekne, že mu to něco dalo, že se v něčem poučil. Testy komponent s dvaceti účastníky jsou sice fajn, ale co zbytek obsahu ? 
     Stejné je to s redakčním CD. Neustále dokola omílaná témata. Tento měsíc audio, příští video, pak grafika, internet, tunning a zase dokola. Spousta software je tam stále znovu a znovu dokola, nač tam měsíc co měsíc nacházím Iexplorer, Acrobat Reader atd..Nic by se nestalo, kdyby to bylo méně často. Jejich nové verze stejně nevznikají každý měsíc a alespoň by jste si ušetřili místo na cédéčku. Znovu se vrátím k CHIPU. Na jejich CD je daleko větší počet software, zkrátka je daleko lepší. Znovu zdůrazňuji, že nejsem zástupcem žádného konkurenčního časopisu, jenom Váš čtenář. Zatím.

 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
David Škola  |  10. 10. 2002 07:13

Tak tady se musím KLADNĚ připojit, protože z Computeru mám naprosto stejný pocit. Neustálé rozšiřování záběru vedou k tomu, že na vlastní obsah nezbývá místo. Chcete příklad? Jste počítačový časopis, tak proč se věnujete fotografii (jedno jestli digitální nebo analogové). Na to přece existují jiné časopisy. A pokud už v redakci pociťujete neodolatelnou potřebu udělat ze zájemců o výpočetní techniku fotografy, tak tomu věnujte samostatný časopis, nebo to aspoň udělějte tak, jak jste zavedli Mobility.
A co se týká výše zmíněných půl- až jednostránkových "recenzí", ty byly v podstatě hlavním důvodem, proč jsem Computer přestal odebírat (po asi 7 letech spokojenosti).
Zkrátka z odborného časopisu (kterým Computer byl) se stal bulvární plátek, zmiňující se o všem, co se kde šustne, ale v němž není místo pro opravdu důležité věci.

P.S. Další (vážnou) výtku mám k vaší (dříve totální, dnes téměř)ignoranci jiných OS, než těch od MicroSoftu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
fretty  |  10. 10. 2002 15:21

Nevěděl jsem jestli budu s mým názorem osamocen, teď ale vidím, že asi ne. S těmi články o fotografiích máš pravdu, stejně jako s jinými OS. Jsou ale fakt na nejlepší cestě udělat z Computeru časopis, ve kterém je všechno, ale který je ve skutečnosti úplně o ničem. Bylo by zajímavé kdyby někdo z redakce odpověděl.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
EXT  |  10. 10. 2002 16:47

Neodporujete si trosku? Na jednu stranu chcete vytlacit clanky o fotografii a na druhou stranu byste chteli clanky o jinych OS. Mam ale takovy pocit, ze fotografie zajimaji urcite vic lidi nez jiny OS. Tak to proste je - muze se vam to nelibit, ale to je tak asi vsechno, co s tim muzete delat...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
shrek  |  10. 10. 2002 17:32

Ten casopis se jmenuje Computer a ne ABC mladych techniku. Z toho podle me logicky plyne, ze jine OS tam patri a digitalni fotoaparaty uz tolik ne. Ikdyz - k cemu je digitak bez pocitace, ze?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
marek  |  10. 10. 2002 23:43

jo casy se meni, IT uz neni o IT, ale o penezich.

To mi btw pripomina jeden dotaz do distributorske spolecnosti (levi) na dostupnost urciteho kvalitniho produktu, kde mi bylo odpovezeno (mezi radky), ze prodavane produkty nejsou o kvalite, ale o tom kolik se na tom da vydelat.

Jinak, ale abych se zastal redakce, ono je tezke psat clanek do hloubky, kdyz je to clanek na zakazku.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Roman  |  09. 10. 2002 13:52

Nabízím jednomu studentovi, který jede na Invex z Olomouce příspěvek (ne celou částku) na jízdné. Podmínkou je, aby:


  1. jel tam i zpět  dne 10.října
  2. jel vlakem nebo autobusem (i kombinace)
  3. mi přenechal své jízdenky (možno i s MHD) nejpozději do pondělí 14.10.

Zájemci, pište na uvedený e-mail, nejpozději v pondělí se ozvu.

PS: Malý příspěvek (cca 25%) je lepší než hrazení plných nákladů, co říkáte?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Nezajem  |  09. 10. 2002 13:59

Docela solidní pokud o podvod.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Roman  |  09. 10. 2002 14:10

Nenapadá mě, proč a jakým způsobem bych chtěl takhle někoho podvést . Asi jsi to nepochopil. Někdo ze studentů, kdo pojede na Invex za vlastní a nemá možnost si to někde nechat vyúčtovat si může náklady aspoň takhle částečně snížit. Jinak si to platí sám. Nikoho nenutím. Kdo bude chtít, tak se ozve. Za svých studentských let bych to bral.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
pavlík  |  09. 10. 2002 14:22

asi neměl na mysli toho studenta, ale stát na daních

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Roman  |  09. 10. 2002 14:29

No, to by byla úspora !!!  Ani nevím jestli je to možné dát do nákladů, nejsem podnikatel. Co když jsem normální poctivej člověk a mám jen tu možnost, tak chci někomu pomoct? Ale to už se dnes moc nenosí, dnes jsou IN tuneláři, že? Trochu víry a míň zpráv na Nově.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Olaf Hotoffsson  |  09. 10. 2002 18:49

... aneb "Stokrát nic umořilo vola"..

BTW, a kde je hranice? Je ještě legitimní (slovo legální nepoužívám zcela záměrně) podvést stát o pět set? O tisíc? Milion? Pár milionů? LTO?

Také Vám vadí že máme tak moc deficitní rozpočet?

Na druhou stranu - to že účetnictví umožňuje zahrnout do nákladů takové položky neznamená, že je to "volně k zneužití".. asi se ještě máme čemu učit...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Frn  |  10. 10. 2002 07:54

Co když jsem normální poctivej člověk a mám jen tu možnost, tak chci někomu pomoct?

To těžko. Proč ti záleží na tom, aby ten dotyčný jel právě 10.10. a proč ti ty lístky má dát nejpozději v pondělí ?

Nejspíš si v práci dostal volno na Invex, místo toho si budeš doma válet šunky a ještě si necháš u zaměstnavatele proplatit cestu.


Seš docela obyčejnej podvodník a lhář.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Roman  |  11. 10. 2002 07:17

Pánové, končím svou nabídku, nikomu nepomohu, nenechám se tu urážet. Záměr byl skutečně takový jaký jsem psal, v dobré víře jsem se tu ozval, se špatnou se potázal. Nikdo mi nepište, nikomu již nyní pomoct nechci. Za dobrotu na žebrotu.

To jste opravdu všichni v tomto stát již tak paranoidní, že všude jen vidíte levárnu? Asi s ní máte co dočinění dnes a denně sami, že? Mě osobně to vůbec nenapadlo, jinak bych si odpustil sem psát abych si vysloužil takové ohlasy.

PS: Na Invexu jsem sám skutečně byl, služebně v druhý odborný den a samozřejmě jsem o tom musel podat zprávu a dostal jsem náklady uhrazené. Takže Vaše domněnky jsou zcela mimo, težko bych asi mohl vyúčtovat 2x a ještě k tomu na den, kdy jsem byl v práci.

Howgh

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
xray  |  16. 10. 2002 07:21

Vůbec se kvůli názorům nějakých chytrých fiskálních ekonomů (mj. asi Čecháčků, kteří tedy rozhodně nejsou z Olomouce) nevzrušujte, pana Romane. Vaše gesto se mně osobně velmi líbí.

Jen tak dál, bez snahy nebude nic.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
cc  |  09. 10. 2002 12:14

Vždycky, když kliknu na www Živě, tak se mi otevře nějaké další okno IE aniž bych chtěl, hned ho sice zavřu, ale musím klikat na další okno a obtěžuje to.  To je na stránkách Živě nějaký virus? 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Halen  |  09. 10. 2002 13:00

Já jsem tohle ohavné chování Živě s vyskakovacím pop-upem v Mozille zatrh. Už nic nevyskakuje.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
pavlík  |  09. 10. 2002 09:12

Videl jsem to na jejich stanku a fakt jsem mel cukani to koupit, nedivim se, ze to dostalo cenu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
mirek  |  09. 10. 2002 13:08

firma FotoStar tento program rozdavala na svem stanku V32 (?)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jiri  |  09. 10. 2002 20:06

Tobyla ale verze 4.5 SELECT jestli se nepletu. Urcite to nebyla verze 5.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Bagr  |  09. 10. 2002 09:04

Alespon je videt, za na Invexu toho zas az tolik zajimaveho k videni nebylo.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Back  |  09. 10. 2002 06:59

jsou LCD TV o rozměrech 32,40 inch, které Samsung již prodává. Dále HDDVD-RAM , které na CEATEC představovaly firmy JVC, Panasonic, Hitachi, Pioneer, Sharp, Sony, ... . Vždyť dvouvrstvé medium 50GB snad stojí za zmínku.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Tomáš Holčík  |  09. 10. 2002 08:40

LCD televizory nehodnotíme, to už má s počítači něco společného opravdu jen vzdáleně. To druhé je sice super, že to bylo na CEATEC, na Invexu to ale nebylo a to je rozhodující. Popravdě jsme měli na předběžné soupisce řadu produktů, které měly velké šance vyhrát, na Invexu ale nebyly, takže nic nedostaly. Toto je The Best of Invex, nikoli The Best of the World.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
back  |  09. 10. 2002 12:29

Dobrá, nebudu unavovat dalšíma světovýma novinkama co na Invexu nebyly. Ale zdá se mně, že když zavrhnete LCD TV a dig. videokamery ( s kvalitní mpeg4 kompresí ), tak jsme na štíru i s dig. fotoaparáty a projektory.

BTW Na jaké fregvenci pracuje náš slavný Opteron??? Byla fregvence vyšší než 1 GHz?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
peto  |  09. 10. 2002 17:07

Asi nie, ale ked si uvedomis, ze v IBM DB2 daval 4x Opteron @800Mhz o 40% vyssi vykon ako 4x Xeon(Prestonia t.j. sHT) @2,4Ghz (oficialny udaj IBM)tak ju ani velmi nepotrebuje, hoci podla planu ma startovat na 1,6Ghz...

Mimochodom AMD hovorilo o plane vyrobit chip s viacerimy jadrami (t.j 2 Opteron-y v 1 puzdre) mozno islo uz prototyp tejto verzie...

A ak si uvedomis, ze Athlon 8. generacie(jadra ClawHammer - start 1,6-2,6 Ghz podla Web-u a okol 2,2Ghz neoficialne podla AMD) ma podla podla neoficialnych testov vykon o 40-90% vyssi ako PowerPC G4 (1,0Ghz PowerPC G4 ma vykon 1,7Ghz Pentium 4) na rovnakej frekvencii, tak vobec prezentacia takeho nieco tesne pred uvednim prvych oficialnych benchmarkov budci tyzden na Microprocessor fore  v strednej europe je dovod na cenu...

 

 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Pefo  |  09. 10. 2002 19:31

Preco ides porovanavat Opteron-a so Xeon-om ??? Opteron je 32-64 bit Xeon 32 bit, skus si porovnat s Itaniom2 ktore je uz v predaji

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ofep !  |  10. 10. 2002 00:02

Preco ides porovanavat Itanium2 s Opteron-om ??? Opteron je 32-64 bit Itanium 64 bit, skus si to porovnat v 32bit aplikaciach. Itanium2 je v predaji a Google ho nechce, pretoze moc zerie. (A to Intel velmi serie)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
xman  |  08. 10. 2002 23:38

NECHÁPETE, ŽE TENTO PLÁTEK JE O NIČEM A NEMÁ CENU SE ROZČILOVAT? ANI BLESK NA ŽIVĚ NEMÁ :O

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Lubor Vrabel  |  09. 10. 2002 07:08

Naco ho potom citas? A co sa rozculujes? Alebo si sem zabludil len nahodou a naposledy.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Petr Broža  |  09. 10. 2002 07:38

No, alespoň v něčem jsme lepší, díky.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
marek  |  10. 10. 2002 23:21

rozhodne NESOUHLASIM, ZIVE je SUPER, nikde jende se tak nenasmeji tem VYPLODUM co tady zverejnuji ...   (SHW napodobne)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Vladimir Lizal  |  08. 10. 2002 23:04

Tvrdite, ze vysledek "Best..." je na zaklade hlasovani vice redakci. Prosim zastupce aspon jedne redakce, aby konkretne vysvetlil, na zaklade ceho tak hlasoval - na zaklade vypocetniho vykonu to asi nebude, kdyz hosi nedovoli ani bootnout, natoz sahnout a natoz benchmarkovat... Prosim vas, budte soudni: KDYBY to melo vykon, ktery je vyrazne nad beznou hladinou (vsimnete si, ze se vyhybam slovu Intel), tak se tim AMD chlubi od rana do vecera a na TomsHW je uz urcite "unik". Takze to takovy vykon ASI mit nebude. Navic, kdyz teda Opteron, tak se vratte do vlastnich clanku, kde pisete, ze brand pro desktopy bude porad Athlon, a pro viceprocesorove stroje ("servery") to bude teprve Opteron - a ten Potemkin na Invexu tedy rozhodne na viceprocesorove usporadani nevypadal...

A jine kriterium nez vypocetni vykon u mikroprocesoru bohuzel neznam.

Soudneho ctenare tedy nabadam, aby cetl ne to, co JE napsano, ale to co napsano NENI.

 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Pavel Nygrýn  |  09. 10. 2002 10:23

Já to zkusím za redakci Computeru, i když tady momentálně sedím sám (kolegové se ještě pořád musí plahočit od schůzky ke schůzce)

Je to horká novinka
Je na Invexu (což nebývá v poslední době u horkých novinek pravidlem)
Je to 64bitový procesor s možností provozovat nativně 32bitové operace (což ho činí poměrně unikátním)
Je to procesor, který může díky předpokládané ceně a výkonu (který ale určitě nebude "výrazně" vyšší než Itanium2) konečně nastartovat masivní nástup 64bitových procesorů do "malých" serverů a pracovních stanic (nikoliv běžných desktopů, i když kdo ví ...)
Potěmkin na Invexu určitě nebyl stroj, který by měl někde reálně pracovat  - Invex není prodejna, je to výstava.

K těm kritériím - kromě výpočetního výkonu mě napadá třeba cena procesoru, cena základní desky, paměťová propustnost sběrnice, vyzářený výkon ... - toto není seznam věcí, ve kterých by Opteron vinikal, jen kritéria, která jsopu pro mnoho uživatelů podstatnější než o několik procent vyšší výkon (ostatně jinak by AMD i Intel měli v nabídce jen jeden procesor).

Je potřeba také připomenou, že The Best of Invex je "jiná" cena než Doubrá koupě nebo Chip Tip - je to cena za produkty, které jsme třeba neměřili nebo netestovali, ale o kterých si myslíme, že stálo za to se s nimi na Invexu potkat a trochu blíže seznámit.

Tak zase za rok ...

 

 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
PN  |  09. 10. 2002 11:12

.. a samozřejmě se omlouvám za nechutnou chybu ve slově "vinikal" - těsně před psaním příspěvku jsem tento překlep objevil v časopise a nějak mi to potom přeteklo i sem  Ostatní překlepy jsou doufám v normálních mezích.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Milan Kebrle  |  09. 10. 2002 15:15

Mno, jestli jste to netestovali, jak muzete vedet, jestli to bude nebo nebude prinosem?
V tom pripade by to taky mohlo byt Worst of Invex, ne?

Asi by se tedy vice hodilo neco jako Tip of Invex nebo Hot of Invex...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
PN  |  09. 10. 2002 15:36

My to samozřejmě nevíme, my si to pouze myslíme, resp. jsme o tom přesvědčeni. Možná že popisy architektu, technické paramtery a předběžné výsledky, které se k nám od výrobců dostávají jsou lživé. Pravděpodobnější je ale opačná možnost. Hodnotíme prostě horké novinky, betaverze, pre-production kusy a tak se o recenze a testy opírat příliš často nemůžeme. To si právě necháváme do časopisů resp. webů. Musíme se ale trošku pochválit - soudě podle minulých ročníků, zatím jsme se "nesekli" ani u horkých novinek .

Je to prostě cena pro exponát a jako taková vznikla včetně názvu - je to "Best" z pohledu vystavovaného, nikoliv "nejvýkonnější široko daleko" nebo "nejhezčí" nebo "nejtestovanější". Název Tip of Invex se mně osobně docela líbí, na změnu je už ale pozdě  Nejpřesnější název by byl "To, co na Invexu zaujalo a připadlo zajímavé největšímu počtu redaktorů zůčastněných časopisů a webů" - ale obávám se, že z tohoto se logo udělat nedá

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
marek  |  09. 10. 2002 15:44

ty Vase body jsou sice pekne, jenze vsechny bohuzel padaji s faktem ze na invexu 2002 zadny opteron NEBYL, takze si to nechte az na pristi invex ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
rodney  |  09. 10. 2002 10:25

lol ty mas tak akorat vylizanou hlavu to te tak sere ze AMD dostalo cenu best of invex nebo co? kdyz neveris ze tam sou opterony rozbij sklo a podivej se a nepis tu hovadiny ja bych mu dal taky best of invex ikdyz spis z HW by si to zaslouzila ATI s R9700 ale nevim jestli tam byla invex je posledni dobou o nicem takze tam nejedu jedine co by stalo za zhlednuti bylo finale WCG.

Ke strankam TomsHW, tomovy stanky uz sou neobjektivni a uz se na ne nedivam a neni to z jen z moji hlavy mluvi se o tom uz dlouho viz paleni procesoru a videa a takovych clanku je tam vice bohuzel.... takze bych se tu moc strankama toma moc neohanel ....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
marek  |  09. 10. 2002 15:50

No muzes si byt jist ze tam opteron NEBYL (pokud se AMD zadari, tak mozna na pristim invexu), jedine co tam bylo (a to jeste mozna) jen nejaky prototyp procesoru zalozeny na jadru hammra, bezici na hodne podprumernem vykonu (myslim ze mu ta ppt prezentace dala hodne zabrat) ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Halen  |  09. 10. 2002 13:30

Pane Lizal, Vas to musi strasne stvat, ze AMD dostalo cenu, ze.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Invex  |  09. 10. 2002 21:32

Halene,

ty AMD-ckovej vlezdoprdelisto, utikej na Invex se ukajet pri tupem pohledu na debilni skrin s tocicim se vetrakem a powerpointovou prezentaci a pust predstavivost na plny kule.

A az zacnes uvazovat ciste realisticky, tak ti dojde, ze kdyby AMD opravdu melo Hammera na Invexu, tak neni POSRANY to ukazat na realnym testu. Jedinou veci, o kterou AMD slo, byl PR (public relation) a to mu ti vylizani chlapecci z polo-bulvarnich IT platku donesli az na podnose.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Halen  |  09. 10. 2002 23:51

Tebe to taky nějak rozčílilo. Chce to klid a občas si vrznout. Věř mi, pak budeš mnohem víc v pohodě.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
marek  |  10. 10. 2002 23:17

no jo, jenze oni tak fakt meli "nejakeho" hammra, a posrani byli az za usima z toho aby jim to pri te ppt prezentaci nespadlo, tak k tomu radeji postavi AMD-vymastence s kladivem, aby odhaneli lidi, aby to snad nenarusilo ten skoro-nahodny chod elektronu v  tom radoby procesoru.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Etheniel  |  08. 10. 2002 22:44

Musim se redakce v `Opteronovem boji` zastat, protoze cena best of Invex neni pouze dilem CPressu, ale vysledkem dohody nekolika redakci ...

Faktem je to, ze na Invexu se uz radku let technologicke novinky ze zasady _neobjevuji_, cili ze sveho uhlu pohledu chapu, ze Opteron je milym ozivenim fadni sedi let minulych.

Pochopte, tady nejde o to, jestli Opteron topi mene, nebo vice, nebo jestli vam vyrobi o 100 bodu v nejnovejsim 3D Marku vic; jde o to, ze je na Invexu prezentovan jakozto novinka (zatimco kdyz nekdo prijde s procesorem o 0.2GHz rychlejsim, tezko hovoriti o technologicke novince ;).

Z tohoto hlediska se mi jevi rozhodnuti redakci jako minimalne uvazene (kdyz se chci vyvarovat slova opravnene) a myslim, ze netreba lat na novinarske ceny ... anebo si postavme vlastni Top10 zebricek. Nadavat dokaze kazdy, dovede kazdy take prijit s necim novym?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Izak  |  09. 10. 2002 11:20

Ano plne souhlasim. Jen by mne zajimalo, jestli na to dovoli "sahnout " i normalni smrtelinky ... pokud ano spustte tam nekdo john the ripper a ubench (bezi to doufam na linuxu)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
marek  |  09. 10. 2002 15:38

ano oceneni je dilem vice redakci, jenze za vetsinou tech redakci stoji jedny a ty same firmy (levi, proca, ...)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martin (Waveman)  |  09. 10. 2002 23:36

U nechte toho s těmi redakcemi, nejde o to kdo za kým stojí ale jde o to že nám lžete ještě lépe než když já tisknu. CO JE TO ZA HOVADINU ŽE JE JEDNO JESTLI DOSTANE TEN NEBO TEN PROCESOR O 100 BODŮ VÍCE V 3D MARKU!!! ZAMYSLETE SE! KDYŽ BY TO BYLO JEDNO(JAK VY ŘÍKATE) TAK PROČ MI JEŠTĚ DOMA NEZŮSTALA MOJE 486-KA!?!? V tomto případě by jsme na invex ani nemuseli jezdit (no ikdyž tenhle rok by to vyšlo úúúplně nastejno jako kdyby Invex vůbec nebyl!!!) protože nějaký ten upgrade a update by jsme nepotřebovali. "Na co. Vždyť jsem dostal v 3DMarku 3000bodů a je to úplně zbytečné a nepotřebné mít třeba 4000bodů ==> v tom případě vlasně nepotřebuju ani 3DMark, WinXP, vlasně ani DX 9.0!!! BLÁBOLÍTE NESMYSLY !!!

KROM TOHO NIKDO MĚ NEDOKÁZAL TO, ŽE TO JE OPTERON !!! TO KDYŽ PROSKLÍM SVOJI BEDNU TAK BUDE VEVNITŘ VYPADAT VÍCE FUTURE NEŽ TEN JEJICH ZÁZRAK (už to tu párkrát zaznělo). KOUPÍM SI BUMOVÝ KLADIVO NECHÁM NA NI UDĚLAT NÁPIS OPTERON 6GHz, POSTAVÍM SE VEDLESVÉ BEDNY A KDYŽ SE NAMĚ NĚKDOŠKAREDĚ PODÍVÁ TAK HOUMLÁTÍMTÍKLADIVEM . Vy jste někdy tak....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Etheniel  |  10. 10. 2002 16:12

... v tom případě vlasně nepotřebuju ani 3DMark, WinXP, vlasně ani DX 9.0!!! ...

Ne, nepotrebuji Ja mam svuj bonnie, SuSE 8.0 a OpenGL na XFree 4.2 a jsem _plne spokojeny_

A na co vam ty body v 3DMarku vlastne jsou?!? (Kdyz vynechame to, ze se s nimi muzete predvadet pred znamyma ;) Prodate je? Osati Vas? Najite se za ne? Udelaji Vas produkt lepsim? Ne ... je to zpusob mereni vykonu grafickych akceleratoru, pricemz casto plati, ze vykon jde na ukor kvality (zeptejte se, kdo napr. z DTP pouziva posledni novinky od NVidie ;)

Je uplne jedno, o co dostane vic - on ten procesor neni zajimavy vykonem, nebo svym pretaktovanim, ale tim, ze jde o zcela novou architekturu a zpetnou kompatibilitu s 32bit (a navic je na Invexu ;)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
marek  |  10. 10. 2002 23:00

no o pouzitelnosti vzhledem ktomu ze pozivas SSuSe, radeji moc nepovidej, ...

nvidia neni neni karta delana pro dtp, (zeptej se taxikaru, jak jsou spokojeni s vyrobky zetoru?), ale primarne pro hry a profi 3d. Takze muzu predhodit: Jak jsou spokojeni napr. konstrukteri s nvidiou(elsou) a jak treba s matroxem ...

ad opteron, oceni ale bohuzel dostal opteron a ne architektura x86-64, a navic na invexu opteron nebyl.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martin (Waveman)  |  12. 10. 2002 12:15

Etheniel --- vy ale pořád nechápete to, že tam nebyla ani žádná převratná architektura vystavena  (pro nechápající to byl vlasně podvod ...) viděl jste tam u toho stánku přímo vystaveného Opterona bez základní desky a chladiče  . Já ne ale asi jsem slepý.

SuSE ... stím bych se radči taky moc nechlubyl

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Etheniel  |  12. 10. 2002 12:35

Je to pravda, AMD tak vlastne vystavilo svou starou 486ku s trojnasobnym chladicem a prohlasilo to za technologickou revoluci :))) Tak jste to myslel?

Co se SuSE tyce ... proc byste se tim nechlubyl? Ja kdyz uz, tak bych se tim nechlubil, nicmene ja se tim chlubim :) Protoze vim, ze vzhledem k tomu, ze uz mi tu beha pul roku, systemu rozumim a umim ... a nepisu gramaticke chyby :)

Jinak - ja mam SuSE primo od SuSE (pojem `legalne` u Linuxu trochu ztraci vyznam ;)), zajimalo by me, kolik procent ze zdejsiho nadavajiciho osazenstva ma sve Windowsy take koupene

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
dix  |  08. 10. 2002 22:17

Jak vite ze to byl opravdu opteron? nemohlo to byt neco jineho a opteron jen blamaz? z jakeho duvodu dostal cenu? predvedl opteron neco zvlastniho? je snad vykonnejsi nezi itanium2? Priste dejte cenu treba procesorum VIA C3 za to ze skoro netopi... Co jste na opteronu od firmy proca delali, ze se stal tak zajimavou volbou? a sorry ale jestli je podle vas neco k videni na chladici na procesor (ten jediny je z procesoru videt) tak to jste mohli dat cenu radeji necemu od thermaltake. Podobne volby jsou v nasich podminkach opravdu saskarna ale ze takova to jsem netusil. dekuji za rozsireni obzoru.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Halen  |  09. 10. 2002 13:33

Na otazku otazkou: Jak vite, že to opravdu NEBYL Opteron

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
AMD  |  08. 10. 2002 18:39

...k novemu trendu, tj. k udelovani cen produktum, ktere fakticky neexistuji (konkretne Opteron). Verim, ze jste byli v rozhodovani objektivni a alespon jednou jste si zkusili tu podivnou splacaninu restartovat, ze jste na ni projeli nejake benchmarky apod.

Btw - cekam, ze priste udelite tuto cenu take pevnemu disku s kapacitou 1TB na plotnu, digitalnimu fotaku s 8Mp apod.  Tady ted opravdu nejde o Intel nebo AMD anebo jinou znacku, ale o podstatu. Kdyz bych vam ukazal podobnou sestavu na jakemkoli procesoru a rekl bych, ze je to treba Nahalem, udelite tomu cenu?

 

Je to fakt sila. Ale ono se taky nekdy staci podivat do tiraze Computeru a cloveku je mnoho veci jasnejsich:

"redakce pouziva pocitace LYNX" ..... a kdepak je LYNX? No prece v LEVI.  A ceho je LEVI distributor? No prece AMD. Priste si to napiste primo na obalku, at dostanete od AMD upgrade.

Vyse napsane plati i pro ostatni redakce.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jakr  |  08. 10. 2002 19:36

Presne tak!

Akorat bych jeste dodal, ze ucastnici zapomeli tez  udelit cenu napr. za Internet po 220V siti, za elektronicky papir a za nejnovejsi LCD displeje ktere vyuzivaji novou revolucni technologii a jsou za 1/10 ceny "byvalych" LCD monitoru.

 

Jen tak dal, LAMY .....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Petr Broža  |  08. 10. 2002 21:11

Hodnotí se pouze produkty, které byly vystaveny na Invexu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Etheniel  |  08. 10. 2002 22:40

Pane Brozo, nechci byt cynicky, lec v tomto pripade plati ono zlate pravidlo o zlatem mlceni Zatimco predesle zpravy vyvolaly na mych rtech mensi pobaveny usklebek, da se po precteni Vaseho prispevku hovorit leda o hysterickem chechotu.

... a kdyz jsme u tech prislovi, vybavuje se mi take cosi o kachnach a strileni ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
kkk  |  09. 10. 2002 22:07

ked uz si taky mudry a napisal si svoje dojmy ,tak si mal aj napisat na akych faktoch tieto dojmy vznikly ,aby si ludia nemysleli ze len tak blabotas

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jirka  |  09. 10. 2002 13:08

Ty  nove LCD me zajimaji- kde se dozvim neco vic??????

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Tomáš Holčík  |  08. 10. 2002 21:07

Jedná se o společné rozhodnutí všech redakcí. neobviňujte Computer. vaše logická vývrtka přes šest oslích můstků má poněkud slabinu. Cenu za Opteron dostala firma ProCA, na jejímž stánku je Opteron k vidění. Levi si ani neťukla. ProCA má pochopitelně počítače i s Intely. Jinak pokud vím, tak cca 90 procent počítačů v Computer Pressu využívá Intely a to včetně těch v redakci Computeru.

Opteron dostal Best Of Invex, protože je to prostě věc, kterou stojí za to vidět (i když souhlasím s vámi, že pro normálního smrtelníka tam moc ke koukání není). Pokud by byl na Invexu prezentován disk s kapacitou 1TB na plotnu, dostane to taky. Nebyl tam a tak má holt smůlu. Best of Invex nehodnotí dostupnost na trhu ale přítomnost na Invexu. Proto jsou oceňovány jen produkty, které na Invexu reálně jsou.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Marek Krizan  |  08. 10. 2002 22:13

A co takto vyhlasit cenu pre tajne produktove plany na roky 2003. Vic to urychlit nejde hoši.

Mne se napriklad libili notebooky Gericom, protoze mne zaujali. Za to ze vy ste v redakci udelili cenu uz vsemu co vzdalene pripomina pocitacovou techniku to jo. Vratte se do reality.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Tomáš Holčík  |  09. 10. 2002 08:46

Když se vám líbily notebooky Gericom, super, dejte jim svou cenu. My, tedy deset redakcí odborných časopisů, jsme se shodli na jiných, dle našeho názoru zajímavějších produktech. těch cen je deset, pochopitelně kdyby jich bylo 20, pořád by bylo co oceňovat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
KillMeeeee  |  09. 10. 2002 09:58

s tim si dovolim nesouhlasit ... letosni invex je prazdnej jak vietnamske trziste v desti ... kdyby tech cen bylo dvacet tak by to oceneni dosatlo snad uplne vsechno co tam je  ... a jeste by zbylo ...

 

ciste teoreticky ... to amd jste tedy nijak netestovali ... pouze se podivali pres sklo na vetrak kterej ma napsano "4 opteron" ... takze kdyz si tam pristi rok vyjedu s tema vecma jako hdd 100tb na plotnu, etc ... a budu mit k tomu heskej stitek tak dostanu cenu? :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Invex  |  09. 10. 2002 09:44

Holciku,

pro vas plati zrejme to stejne jako pro Brozu ---- radeji mlcte, protoze ve vasi horecne snaze se obhajovat se dostavate jeste do vetsich sr...

Navic je roztomile, jak si nekolikrat ve sve reakci nekolikrat protirecite.  

Jiste, ze cenu dostala ProCA, ale kdyz jste se ProCy zeptali primo (udelali jste to?), tak vam sdelili ze s tim az tak moc spolecneho nemaji, ze je to vicemene aktivita samotneho AMD, a ze si Stanek tu sestavu bere kazdej vecer domu (asi nema topeni). Skoda, ze tam ten disk s 1TB nebyl, co? Hned by dostal tu vasi cenu. OPRAVDU mam chut dat si k nam na stanek nejakyho Celera v pruhledny skrini, pustit tam prezentaci v PowerPointu a tvrdit, ze je to Itanium 3. Asi bych to letos - podle vaseho pristupu - vyhral, co?  Aha, ja vim ze redakce Computeru za to nemuze, to ty ostatni redakce.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Tomáš Holčík  |  10. 10. 2002 19:05

No popravdě mi toho Igor Staněk ukázal více, než nějakou prezentaci, Opteron tam je, pokud jste tak paranoidní, že si myslíte, že tam Opteron nebyl, je to váš problém. Až na tom vašem Celeru rozjedete 64bitová XPčka, tak dostanete cenu taky.

A z toho, že je ten Opteronovej počítač každý den lifrovaný pryč, nemá moc radost ani pan Staněk. kdybyste se zase vy trochu pozeptal přímo jeho, tak byste takto hloupě nedržkoval.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
marek  |  10. 10. 2002 23:10

to ze tam je prototyp hammra (ale ne opteron, btw kdyby to byl opteron, tak jaky???? 3400+ ;)))) ) je celkem jasne, ono x86 systemu bez northbridge, a s takhle velkym chladicem moc neni.

ad 64bit WinXP> no nevim co Vam p. I.Stanek ukazal , ale plne 64bit verze WinXP se pro opteron ani nechysta (zatim), bude pouze castecne 64bit (asi tak jako je Win95 32bit). Takze to mohlo byt bud obyc WinXP (ono predelat logo, a par hlasek neni problem), nebo nejaka pre-beta verze WinXP32/64.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Tomáš Holčík  |  11. 10. 2002 13:43

Jedna věc je, co tvrdíte zprostředkovaně vy, a jiná věc je, co jsem viděl na vlastní oči. Microsoft zatím 64bitová Windows XP pro Opteron neohlásil, to máte pravdu. To ale taky neznamená, že nejsou.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
marek  |  11. 10. 2002 16:57

no ve skutecnosti je uz davno ohlasil, jenze 64bit WinXP pro x86-64 jsou 64bit jen castecne (odpovidajici prirovnani je k 32bit Win95(nebo mozna spise k 32bit Win3.x ci Win2.0x)). Dale tyhle Windowsy jsou stale jen beta, finalni verze nebude dostupna drive nez samotny procesor (a ten nebude drive jak v polovine pristiho roku). Takze opakuji jedne co jste mohl videt je beta verze radoby 64bit WinXp, nebo upravene obyc 32bit WinXP (jelikoz vykon techto dvou windowsu je pod x86-64 asi stejny, tak je to tezko poznat). Nicmene nejpravdepodobneji co jste videl, byla takova skrome vypadajici obalka, ktera to vse vynahradila.

Pane Holcik prosim, misto tech placenych kecu se radeji vzpamatujte, zive i casopis computer byl drive si myslim velmi slusny platek, coz uz davno neplati, tak zkuste stim neco delat...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Invex  |  11. 10. 2002 22:34

no,  nevim, co jste si se Stankem vzajemne ukazovali, ale nepripada vam ujety, ze udelujete cenu necemu (zamerne, nerikam produktu), k nemuz se vam dostane vice informaci nez beznym navstevnikum Invexu? K cemu pak takova cena je, kdyz nekomu se rika a ukazuje vice nez ostatnim? To uz pak ani nemusite tu cenu oznacovat Best of Invex, kdyz ji bezny navstevnik nemuze videt, to muzete cenu udelit v teple vasi redakce kdykoliv jindy - kdyz pocitujete tak velkou touhu.

 

Je to opravdu neco unikatniho, neco, co jste pri snaze Computer Pressu kopirovat cizi napady (amazon, news.com apod.) zrejme nepochopili.

PS: Chudak p. Stanek -- tak on z toho nemel moc radost

PS2: proc nenapiste nejaky hezky Invexovy clanek o tom, jak ve ctvrtek zkolabovaly AMD-ka  Game Hall, kdyz se 'zavrela okna'? Vsiml jsem si, jak se Zive tomu uzkostlive vyhyba.....a jak se clanky o tomto (na jinych serverech) meni z hodiny na hodinu (cenzura?)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Marc  |  12. 10. 2002 15:36

Ty troubo, priste to napis jeste vetsim pismem ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
marek  |  09. 10. 2002 15:33

Dovolim si s Vami nesouhlasit, procesor Opteron na invexu k videni nebyl, predevsim asi proto ze jeste ani neexsituje. To cemu jste udelili oceneni je jen "nejaky" prototyp procesoru zalozeny na jardru hammra, s hodne podprumernym vykonem (tu ppt prezentaci by bezproblemu zvladala i najaka stara 486), a marketingovym letackum delajici reklamu na opterona. Ale na skutecneho opterona si budete muset pockat az do pristiho invexu (kde ho predpokladam znovu ocenite (holt prachy jsou prachy)).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Tomáš Holčík  |  10. 10. 2002 19:09


ano máte pochopitelně pravdu, žádný procesor nikdy neexistuje dříve, než se PR oddělení rozhodne, že nastal ten správný termín k jeho uvedení na trh. /*konec ironie*/

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
marek  |  10. 10. 2002 22:47

Jste opet nejak mimo, zde se nejednalo o nejakou testovaci ci novinarsky vzorek OPTERONu, ale o nejaky prototyp procesoru zalozeneho na jadru hammra, ktery podava velmi mizerny vykon (z toho duvodu totiz nechalu proc "to" dostalo oceneni). Ano mate pravdu, lze rici ze procesor officialne neexistuje do te doby nez o tom rozhodne PR, jenze PR o tom muze rozhodnou az neco takoveho bude existovat, coz pripade opteronu jeste neexistuje (amd uvadi ze asi az v q2 pristiho roku,  a na trhu az v q3/q4). To jste mohli dat oceneni taky itaniu3 (ten stejne jako opteron na invexu nebyl).

Jeste by mene vazne zajimala jedna vec, podle ceho jste oceneni udelili???? podle hezke barvy krabice?, ci podle toho vypatlance co stal vedle s papirovim kladivem? vzdyt jeste neexistuji zadne "skutecne" informace o tom jaky vlastne opteron bude (vykon, stabilita, pouzitelnost, ...). Coz vede myslim jednoznacne k zaveru, ze ty (smesne) ceny byli rozdany predem.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Borek Lupomesky  |  09. 10. 2002 12:34

Ciste pro informaci, realne existuji digitalni fotoaparaty Canon EOS1Ds s 11 Mpixely a Kodak (nazev mi vypadl) s 14 Mpixely. Takze 8 Mpixelu uz neni zrovna hi-tech

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
marek  |  09. 10. 2002 15:22

presne tak ...

jakto ze napr. dostal oceneni jeste neexistujici opteron (pominuli ten stroj ktery horko tezko utahl ppt prezentaci), ktery bude prestaven jako novinka az na pristim invexu (a tam prepokladam dostane znovu to vase oceneni).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Tomáš Holčík  |  10. 10. 2002 19:25

Dovoluji si tvrdit, že příští rok to Opteron nedostane. Nejsme tak mimo, abychom udělovali dvakrát po sobě cenu stejnému produktu. Dokáži si ale představit, že to třeba dostane nějaký zajímavý server, který bude Opteron využívat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
marek  |  10. 10. 2002 22:50

No asi bych se vsadil ze pristi rok dostane oceni desktopova verze hammra (tedy asi athlon?), nicmene v kazdem pripade tu bude prodavat levi nebo proca.

btw nebyl bych si tak jist ze nejste uz delsi dobu tak trochu "mimo".

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor