Windows 10 | October 2020 Update

Vyšel Windows 10 October 2020 Update. Poradíme, jak je stáhnout a co je nového

Microsoft vydal menší podzimní aktualizaci Windows 10, která přináší řadu oprav a tentokrát o novinek, které se týkají vzhledu. V rámci October 2020 Update najdete novou nabídku start, vylepšenou aplikaci Xbox a další.

Ani letos zatím nekončí půlroční takt vydávání „velkých“ aktualizací Windows 10. Slovo velkých je zde přitom v uvozovkách úmyslně – pokud totiž máte nainstalovanou předchozí verzi, May 2020 Update, stáhne se vám ta aktuální stejně jako běžná měsíční záplata, a tak si ani možná nevšimnete, že se instaluje něco většího. Na mém počítači instalace trvala, včetně stažení a restartu, asi jednu minutu.

Novinek je tu přitom hned několik. Nejvýraznější je nová nabídka Start s průhlednými dlaždicemi. Nechybí ale i vylepšení v rámci správy Wi-Fi, nastavení a přepínání spuštěných aplikací – zde uvidíte i otevřené záložky z Edge. Ten nový, postavený na Chromiu, je již mimochodem předinstalovaný.

Podívejte se, co je nového:

Na tabletech a hybridních zařízeních jsme se dočkali většího rozložení prvků na spodní liště. Microsoft se tak pomalu připravuje na konec tabletového režimu jako oddělené entity. Nechybí ani uzpůsobené připnuté ikony při instalaci systému podle toho,  jaký máte počítač a zda máte napojené další služby – třeba váš telefon či Xbox účet.

Jak si nejnovější aktualizaci stáhnout?

Drobností je tak uvnitř systému spousta a pokud chcete upgradovat nyní, můžete zavítat do Nastavení – Aktualizace a zabezpečení – Windows Update a zmáčknout Vyhledat aktualizace. Pokud máte nainstalovaný May 2002 Update, bude se jednat o pouhý malá aktivační balíček, který se nainstaluje za chvíli. Jestliže máte starší verzi systému, nemusí pro vás být aktualizace dostupná ihned.

image.png 
Novou aktualizaci byste měli najít přímo v rámci Windows Update

Microsoft zde, jako vždy, přistupuje k automatickému postupnému šíření, aby mohl případně zasáhnout při objevení se neočekávaných chyb. Pokud chcete aktualizaci uspíšit, můžete využít Pomocníka při aktualizaci na Windows 10 – ten by měl vynutit stažení aktualizace.

Diskuze (37) Další článek: Už i ministr Prymula twítuje, zkuste to také: 10 tipů, jak ovládnout Twitter

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,