Programování pro děti | Česko

Vypukl Code Week. Microsoft a Czechitas se pokusí naučit děcka programovat roboty, učitelé drony

Na začátku prosince se už tradičně koná celosvětová Hour of Code, která se snaží zapálit děcka pro programování. Není to však jediná akce svého druhu. Právě dnes totiž vypukl Code Week. Protože jen hodina opravdu nestačí.

V rámci Code Weeku pořádá hromada organizací a kroužků nejrůznější vzdělávací akce i v Česku, na kterých se příchozí dozvědí třeba o učebním mikropočítači BBC micro:bit, budou se konat workshopy s roboty Lego aj.

a746b335-0d94-421f-bdd3-48b19f258c91
Programování je jen pro kluky? Ale prosím vás...

Akci podporuje také český Microsoft, který ve spolupráci s Czechitas a v rámci projektu Akademie programování vyškolil už bezmála 7 000 dětí ve třídách a dalších 5 000 alespoň přes web. Microsoft podporuje také vzdělávání učitelů informatiky.

V pátek 12. října od 15 hodin pak v pražské Městské knihovně zorganizují veřejný kurz programování pro děti, které si budou moci vyzkoušet práci s roboty i Minecraftem, seznámit se s 3D tiskem aj.

Skupina Učíme informatiku zase slibuje atraktivní programování dronů v blokovém Scratchi. Právě to totiž umí čínská kvadrokoptéra Tello od startupu Ryze. Vývoj vznikal ve spolupráci s DJI, který dron také nabízí ve svém e-shopu.

Téma: Programování pro děti

programovaniprodeti.jpgAlgoritmické myšlení, logické uvažování, dovednost analyzovat problém a najít jeho řešení… to se hodí už dnes a do budoucna budou tyto schopnosti čím dál důležitější. Zábavnou formou se k nim vyplatí vést i děti. Sledujeme pro vás dostupné nástroje, stavebnice, služby a postupy.

Doporučujeme speciál Computeru Programování pro děti. Za 99 Kč si ho můžete objednat online a během několika dnů vám dorazí do poštovní schránky.

Diskuze (9) Další článek: A přece se točí! Příběh Galilea Galileiho

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,