Microsoft | Windows 10 | Windows Insider

Vymazat Stažené soubory bude těžší. Windows to už neumožní udělat automaticky

Od loňské podzimní verze umí Windows 10 automaticky promazávat nepotřebné soubory nejen v rámci systému, ale i složky Stažené soubory. To je nutné nastavit ručně, i tak ale Microsoft funkci raději odstraní, aby uživatelé nepřicházeli o svá data.

V nejnovějších sestavení Windows Insider Microsoft možnost mazání i složky Stažené soubory v rámci inteligentního úložiště odstranil. Možnost přitom přidal teprve nedávno – v rámci nechvalně známého October 2018 Update, který se ve finále mezi uživatele příliš nerozšířil. Zabudovaná je ale i v aktuální květnové aktualizaci, jak to ale vypadá, uživatelé měli až příliš velké obavy z nechtěného smazání souborů.

4582053a-6c33-47b2-bf10-4d64f48ffe6e 
Volba mazat i Stažené soubory z Windows zmizí.

To uvádí jako hlavní důvod i Microsoft. Mazání obsahu Stažených souborů sice bylo nutné povolit (v základním nastavení byla funkce vypnutá), ani to ale zřejmě není dostatečně „bezpečná“ varianta. V budoucnu tak lze očekávat, že zmizí i ze stabilní verze, ne jen z těch testovacích, a promazávání nepotřebných stažených souborů budeme muset provádět opět ručně či za pomoci specializovaných programů.

Jak vyčistit disk Windows bez instalování dalších programů?

Zdroj: Techradar

Diskuze (34) Další článek: Autorské svazy: Když umíte tak dobře mazat hate speech, začněte už konečně likvidovat i warez

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,