Vylepšení serverů pro Živě a Vltavu

Jak jste si jistě všimli, v poslední době nebylo zrovna snadné se na Živě dostat, proto jsme urychlili výměnu a reorganizaci serverů, které nyní poběží doufejme spolehlivěji.
Jak jste si jistě všimli, v poslední době nebylo zrovna snadné se na Živě dostat, proto jsme urychlili výměnu a reorganizaci serverů, které nyní poběží doufejme spolehlivěji. Doposud byly webové servery Computer Pressu rozděleny na server pro Vltavu a na server pro Živě, Travel Guide a další weby Computer Pressu. Nyní jsme přistoupili k organizační změně, kterou je rozdělení na webový server, starající se o servírování stránek k surfařům, a na SQL server, který obstarává špinavou práci s SQL daty. Proto nyní všechny weby Computer Pressu běží na jediném serveru. Vltava, Živě, TravelGuide, Česká škola, weby jednotlivých časopisů, konferencí, hlavní stránka Computer Pressu a další aktivity běží na jediném serveru Autocontu, SQL server zatěžuje stroj od Fujitsu. V obou strojích je půl gigabajtu paměti, procesory jsou Pentium II 350 MHz a Pentium III 450 MHz . SQL server využívá RAID diskové pole.

Slibujeme si od toho, jak zrychlení vybavování stránek, tak větší otevřenost pro další připravované aktivity Computer Pressu, kterých na vás máme připravenou celou baterii.

Diskuze (3) Další článek: Jak provádět „čistý boot“?

Témata článku: , , , , , , , , , ,