Výkresový prostor v AutoCADu 2000

AutoCAD R14 umožňuje pracovat ve výkresovém prostoru, někteří uživatelé toho využívají, jiným se to zdá příliš složité a těžkopádné.
Jan Vlčinský: AutoCAD R14 umožňuje pracovat ve výkresovém prostoru, někteří uživatelé toho využívají, jiným se to zdá příliš složité a těžkopádné.

V AutoCADu 2000 je koncepce výkresového prostoru konečně dotažena do vysoce použitelného stavu. Výkresový prostor jako Layout – nejen zobrazuje model a přidává rámeček a razítko jako dříve, ale navíc si přesně pamatuje, jak se má vytisknout (formát papíru, tiskárna, její nastavení, tloušťky čar,…).

Násobné Layouty – již nemusíte kombinovat více výkresů do jednoho výkresového prostoru, můžete pro každý jeden výkres použít nový Layout.

Prohlížení – kliknete na záložku Layoutu a uvidíte výkres, není nutno pobíhat po výkrese a hledat ten správný pohled.

Tisk – každý Layout si pamatuje své nastavení pro tisk, není tedy nutno vždy přestavovat všechny parametry pro různé typy výkresů.

Tisk více výkresů najednou – jednoduše si připravíte v jednotlivých Layoutech výkresy tak, jak potřebujete, na závěr záložky Layoutů vyberete a příkaz PLOT vám umožní je vytisknout najednou jeden po druhém. Jednotlivé výkresy se přitom mohou klidně tisknout na různých tiskárnách a formátech.

Váš názor Další článek: Kolik skutečně stojí platformy Intel versus AMD?

Témata článku: , , , , , ,