Notebooky | Procesory | Intel

Výkonné mobilní čipy Intel Tiger-Lake-H nejspíš dorazí až začátkem roku 2021

Intel na příští měsíc chystá představení hardwarových novinek a mezi nimi se kromě grafických karet Xe očekávají i nové mobilní čipy Tiger Lake-U, které budou určené do úsporných notebooků nebo menších zařízení.

Výrobce notebooků Compal ale tak trochu omylem prozradil, kdy se dočkáme výkonnějších variant na stejné architektuře, která už bude vyráběná 10nm technologií. Zatímco úsporné mobilní čipy Tiger Lake-U budou mít maximálně 4 jádra (TDP pod 15 W), v případě výkonnějších mobilních čipů Tiger Lake-H se očekává až 8 jader s TDP v oblasti 35 W až 45 W.

Dle nepotvrzených informací bychom se s těmito procesory měli v noteboocích a dalších zařízeních setkat v prvním čtvrtletí roku 2021. Lze tedy očekávat, že se Intelu daří optimalizovat výtěžnost 10nm technologie a dočkáme se poměrně brzy případně i dalších 10nm čipů.

Nejdříve ve druhé polovině příštího roku lze rovněž čekat nástupce čipů Tiger Lake – Alder Lake (12. generace Core), který už bude vyráběn pomocí vylepšené technologie 10 nm++ a mezi podporovanými technologiemi už by měly být například paměti DDR5.

Diskuze (2) Další článek: Vypadá to, že Boring Company se chystá razit tunel spojující Los Angeles a Las Vegas

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,