Vyhrál jsem milion liber a dopisoval si s podvodníky

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 88

Názory k článku

avatar
20. 10. 2018 20:10

Něco podobného se mi už taky stalo - dostal jsem mail, že mohu vyhrát tolik a tolik, když pošlu své údaje tam a tam. Samozřejmě jsem na to neskočil. To si radši vydělám peníze pomocí investic. Hodně jsem si o nich začal číst na webu https://www.investice.cz/

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
12. 05. 2018 13:51

Když vám někdo napíše, že jste něco vyhráli bez toho, aniž byste se nějaké soutěže vůbec zúčastnili, je jasné, že jde o podvod. Navíc, pravděpodobnost toho, že vyhrajete miliony v loterii je menší než šance, že do vás uhodí blesk, a to už o něčem vypovídá. Snílkům když tak doporučuji přečíst > https://homepujcka.cz/financni-magazin/rychle-b... :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
15. 02. 2015 16:40

Dobrý den, děkuji za Váš čas reagovat na můj dopis.Mé jméno je pan Danish Khan, jsem pákistánské pracuje a žije ve Velké Británii se svou rodinou. Pracuji v loterijní společnosti zde ve Velké Británii (Camelot Group).Jsem se věnoval odborných znalostí, času a úsilí do úspěchu této společnosti za více než 5 let, ale bohužel nemám co stálo za to. Budu do důchodu na konci roku a bohužel jsem byl odmítnut mé odchod do důchodu přínos bez konkrétních důvodů.Každý rok se miliony loterijních fondů jsou nevyzvednuté, a tyto prostředky jsou rozděleny mezi ředitele společnosti, a to bez jakékoliv motivace nám byl dán. Přirozeně tyto nevyzvednuté fondů jsou určeny pro "Dobrý Will způsobuje" (charita).V současné době tam je a nevyzvednuté fond ve výši £ 3,062,272.00 GBP. Já jsem Vás kontaktovat, protože jsem potřebovat vaši pomoc, aby tyto peníze nárok. Vaše fyzické přítomen není třeba žádat o peníze, Vše, co musíte udělat, je požádat o peníze přes jejich on-line platebního systému. Já vám poskytne všechny požadované údaje, které budete potřebovat, aby nárok na cenu.

Jako zaměstnanec loterijní společnosti, já a moje rozvětvená rodina nejsou způsobilé k účasti v loterii remíz, to je důvod, proč jsem vás kontaktovala,, aby mi pomohl ve dostane loterie peníze.Jsem ochoten nabídnout šedesát procent peněz, protože úspěch transakce závisí na vás. Deset procent bude darovat jakoukoli charitativní organizace podle vlastního výběru. Po úspěchu tohoto podniku, jsem otevřený k rozšíření našich vztahů a případně přemístit na Czech Republic s vaší pomocí.Prosím, nemyslete si o mně špatný, nejsem zločinec, ani chamtivý člověk, já jsem jen dělal to, zajistit lepší budoucnost pro své děti po svém odchodu do důchodu a také pomoci slabším. Moje žena má rakovinu, a ona je podstupují léčbu chemoterapií. Strávil jsem své příjmy v této léčbě. Ale já děkuji bohu, že je reagovat.Dejte mi vědět, pokud máte zájem, abych vám může poskytnout více informací. Ujišťuji vás, že tato dohoda je zcela bez rizika.Děkuji za váš čas.
pozdravy
Pan D. Khan

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
13. 02. 2015 15:18

To mě většinou umírají vzdálení příbuzní při leteckých nehodách kdesi v Jižní Americe a já jsem jediný dohledaný dědic Každopádně jsem četl jednu pěknou studii o těchto emailových podvodech. Špatný pravopis, chyby, nemaskované adresy (hotmail, mail) apod., to vše není proto, že podvodníci jsou naprostí debilové, ale protože tyto "chyby" mají odfiltrovat alespoň trochu přemýšlející lidi. Scammeři tak neztrácejí čas a vědí, že jim odpovídají jen opravdové potenciální ryby.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 02. 2015 14:20

..A JAK JE TO S POLICIÍ VE SKUTEČNOSTI ?Světe div se, jasňačka, že o všem ví, ale ABSOLUTNĚ je to nezajímá!Sám jsem si zahrál tento příběh se svým podvodníkem. Jednalo se o inzerát, kde jsem prodával počítač. Chtěl ho poslal do zahraničí s tím, že peníze mi pošle okamžitě, jak mu zašlu doklad od pošty ohledně odeslání. Byla v tom také zapletená banka, jako protředník, který mi měl zaručit, že počítač nedostane, dokud peníze nebudu mít na svém účtu atd. atd. jako v příběhu zde popisovaném, akorát v jiném kabátě.. I já jsem falšoval dokumenty proto, abych s ním udržel komunikaci a hrál s ním jeho hru.Celé to dopadlo tak, že jsem s tím šel i na policii, abych dokončil svoji hru a zjistil, jak se k tomu staví. Měl jsem s sebou veškeré důkazy, emailové komunikace vč. podvodných adres apod.
ODPOVĚĎ BYLA ŠOKUJÍCÍ.UKRADL VÁM NĚCO A NEBO NEZAPLATIL? Moje odpověď zněla, že ne, díky mé obezřetnosti, ale jedná se o jasný příklad pokusu o podvod, zneužití jmén veřejných institucí a společností a hlavně, když se nezakročí, bude páchat trestné činy dál.ŘEKLI, ŽE TO JE MŮJ NÁZOR a když se nic nestalo, tak nebudou dělat ani žádný zápis a že mi doporučují s tím podvodníkem nepokračovat v komunikaci Vyměnili si mě asi tři policajti na stanici v Brně Veveří, protože ani nevěděli, kdo by to měl mít na starost a pak mě poslali domů.Takže až někdo přijde o velké peníze, měli by jste se soudit se státem, že takovým věcem nezabránil. Rád vám budu svědčit o svých zkušenostech s prevencí české policie.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
09. 02. 2015 18:53

Jednou to zkoušel někdo na sestru která prodávala kvalitní kočárek .. ale platba naštěstí měla projít přes paypal který nemá tak mi volala jestli nemůže použít můj dal jsem jí kontakt kam má dotyčná poslat peníze (údajně žil někde na slovensku) .. nějak se mi to ale nezdálo tak jsem jí řekl ať jakékoliv jednání stopne a prve se na to podívám no samozřejmě jsem hned prokouknul že je to nějaká sviňárna .. ale potom co jí bylo psání bylo na jednu stranu k smíchu na druhou stranu psychické vydírání ... že potřebuje ten kočárek že už zaplatila a nemá peníze na další že je zlodějka atp .... tak to zkoušela ženká nebo chlap nevím jinak že má poslat storno poplatek na naše asi 2000,- do nějaké peněženky atp .. no byl jsem notně nasraný ... a známý to stejný tomu zase chodí "upomínkové faktury" ... člověk musí být čím dál víc obezřetnější

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
09. 02. 2015 17:25

Taky mi psal nejakej gentleman z Nigerie, ze prej chce koupit muj iPhone a da mi za nej 800eur misto mych 400 nebo kolik to bylo. Ja rikam, ze jasne a cekal jsem to co prislo. Prostrednik je veleznama britska banka, kam vlozil penize do depozitu a az ja odeslu balicek a poslu tracking number, tak se penize odeslou na muj (falesny) ucet. Ja jsem mu poslal nejaky falesny cislo, ale to ten hajzlik prokoukl, tak jsem vzal nejakou krabicku a dal tam snad nejaky noviny nebo co, no ale ani jsem to nestihl poslat a borec mi psal, ze ho chci prej chudacka podvest a dal se se mnou nebude bavit. Byl jsem z toho celej spatnej ten den

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
09. 02. 2015 16:04

Neni to ten Jakub Čížek, co tu ještě nedávno křičel, jak jde nakupovat bitcoiny, v tý době za 800 dolarů, jak na tom trhne spoustu peněz. Nenaletěl taky podvnodníkum? A teď tu machruje

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
08. 02. 2015 10:13

ZAUJIMAVE. ja to s fleku mazem, myslel som ze to rozosiela len robot a chce akurat vytiahnut data, netusil som ze je za tym akysi cernoch v bunde "Formulář pro hlášení závadového obsahu a aktivit v síti internet" - funguje nieco podobne aj na slovensku???

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
07. 02. 2015 20:21

Moc pobavilo díky

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 02. 2015 20:20

Zvláštní že má někdo uvažování s kterým ho napadne reagovat na spam a je jasné, že tento případ neni nic co by stálo za článek... .

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
06. 02. 2015 17:56

Tak pan cizek asi nasiel ten anglicky blog, forum kde ten povodny pan isiel az tak daleko ze ich nasiel v anglicku a aj odfotil nejakeho africana povodom v bunde. este tem bolo ze policia nic nechcela robit az ked na nich tlacili. dopisoval si s nimi omnoho dlhsie a detailnejsie.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 02. 2015 17:13

Pane Čížku, velká gratulace, a když jste teď bohatý člověk, nevěnoval byste prosím opravdu nepatrnou částku z toho Vašeho báječného pokladu ?( Ł 100 000). Tedy já osobně nechci ani libru ale myslel jsem na pana Pavelku.Víte, s ním se život nikdy moc nemazlil a navíc, je to Váš nejvěrnější čtenář a nejproduktivnější autor příspěvků. Kdyby tak kvůli hladu musel přestat psát, bylo by to moc špatný pro nás všechny tady.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 02. 2015 14:18

Tento postup je už tak notoricky znám, že na něj naletí snad jen někdo s věkem 60+, neb IQ <80.Nicméně poslední dobou si tato mafie vystačí s řádově měnší částkou za přepravné do zahraničí, když koupí cokoliv co prodáváte na českém webovém bazaru (mimibazar, aukro, cykobazar aj). Zareagují lámanou češtinou (vivat Google Translator) a v případě, že chcete i třeba navýšit cenu za poplatky při platbě přes PayPal, vše odsouhlasí. Pak samozřejmě přijde vyšší než požadována částka, z niž ten přeplatek je na dopravu, kterou máme zaplatit přes nějakou anonymní službu. Neváhají dokonce vyhrožovat tím, že pokud to nezaplatíte, předají celou záležitost FBI

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
06. 02. 2015 14:17

Takhle se ode mně pokusil ukrajinský podvodník koupit iPad.
Regulérně jsem ho vystavil na aukro.cz, během dvou dnů mi přišel mail od člověka někde z Kyjeva, psaný poměrně solidní angličtinou, že by byl zájem o iPad, že vzhledem k válce se nedá na Ukrajině iPad koupit a že zaplatí víc, než co mám jako Kup teď a předem. Řekl, jsem si, že to zkusím, aukci jsem prozatím nerušil a napsal mu všechny požadované věci.Přišel mi mail od "renomované ukrajinské banky", přímo od ředitele centrální pobočky, že pan XYZ u nich složil sumu, kterou mi převedou ihned, jak jim dám potvrzení z pošty, že jsem iPad odeslal. Vzhledem k tomu, že ten mail byl také z nějaké východní obdoby hotmailu, mail byl v HTML a měl zcela jiný /asi starší/ vzhled než web a vůbec všechna prezentace dané banky, ukončil jsem v té chvíli pokus, pánovi napsal, že je podvodník (mezitím se dala už adresa původního zájemce vygooglit, v ČR naletelo cca dvě desítky lidí) a že tím končím. Párkrát ještě zkusil psát ať jako zájemce ("já jim peníze dal, požadavek zaslání potvrzení z pošty je jejich výmysl, já s tím nic nemám!" tak jako banka ("peníze tu stále leží, pokud nepošlete potvrzení do X dní, budete platit poplatek!"), načež jsem na oba maily odpověděl, že jsem vše předal ukrajinským autoritám včetně adresy na kterou jsem měl balík poslat a dál bylo ticho po pěšině.Je to sranda, nicméně pro ty chudáky, kteří na to naletěli asi podstatně menší.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 02. 2015 14:00

"A nejspíše se pohyboval na hraně § 348, nicméně účel v tomto případě světí prostředky."Nemeli bychom podat trestni oznameni?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 02. 2015 13:54

Ved takto isto funguje aj Reader's Digest Výber. Vyhrali ste milion, ale je treba si zakupit tovar v hodnote 500€

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
06. 02. 2015 13:41

presne tak je to i uceskych soutezi, a proto nikdy v nic nehraju, jako kvuli cene. a melo by se to taky zakazat, pokud ta soutez neni transparentni jako kristal, ale takova doba, ze zapad ma jako modlu penize a podvodniky nechava jako v raji, a lidi utlacuje.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
06. 02. 2015 12:42

Mane Čížku, co vám bránilo si vyrobil vlastní potvrzení s podpisem úředníka britského Nejvyššího soudu? Ve Photoshopu umí už i třináctileté dívky Byla by sranda, co by na to odepsal, pokud by ještě vůbec odepsal.
A nebo napsat a přesvědčit jej, že jste na vozíčku a bojíte se letadel, tudíž aby on přiletěl do ČR, samozřejmě, že byste mu proplatil i letenky, ubytování, práci, atd., přeci jste milionář

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (9)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
06. 02. 2015 12:38

Narazil jsem už hodněkrát na "výhru" od české firmy a vždycky bylo požadavkem něco si objednat.
Nu což. Objednal jsem a doplnil, že cenu objednávky si mají strhnout z výhry. Kupodivu se už nikdo neozval a ani objednané nepřišlo.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
06. 02. 2015 12:10

"ale přesto se rozhodl komunikovat s veřejností na bezplatném webmailu Mail.com"Třeba Google chytře emailovou adresu odesílatele skrývá (viz screenshot v článku), takže si toho člověk ani nemusí všimnout .
Jinak článek pobavil, díky.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 02. 2015 11:52

Pamatuji casy kdy mi chtel predat sve veskere finance samotny Nigerijsky princ.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
06. 02. 2015 11:30

Myslíte, že by nešlo toho podvodníka podvést? Naznačit mu, že jsem ještě větší blbec než doufal a nalákat ho na větší prachy?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
06. 02. 2015 10:53

Vynikající článek, čten bez dechu až do konce. Častokrát jsem sám přemýšlel nad tímto postupem, ale asi bych pohořel u generování fiktivního IBANu. Klobouk dolů. Já zkoušel maximálně zahraniční výherní servery a jednou jsem skutečně obdržel šek na 3 dolary. Škoda, že poplatek na výběr byl 200 Kč :) Dodnes mi šek leží v šuplíku.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 02. 2015 10:42

Nic nového!Dopisování se scamery se jmenuje SCAMBAITING ( http://en.wikipedia.org/wiki/Scam_baiting... ) a pokud jste chytřejší než oni, můžete to dotáhnout hodně daleko. Jsou na to celé odborné servery s návody, kde se můžete dělit o své úspěchy.Například http://forum.419eater.com/forum/album.php... nebo https://thescambaiter.com/forum/... A nejslavnější bait je asi sága ANUS LAPTOPS: https://thescambaiter.com/forum/index.php/topic/178... ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
06. 02. 2015 09:50

No po dlouhe dobe se tu objevil opravdu kvalitni clanek. Dekuji pane Cizku... Za odmenu si na tyden vypnu AdbIock..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (7)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
06. 02. 2015 09:13

Kdesi bolo video, kde tipci prinutili takehoto "obchodnika zo zlatom" niekde z prd3l3 z Nigerie na vlastne naklady pricestovat az kamsi do europy ci kde, a bolo vidiet, ze bol dost sklamany, ked mu to doslo ;). Aj sa s nim stretli, pokecali, vysvetlili mu situaciu, nafilmovali to.... Pravidlo podvodnika c.1: Nenechaj sa chytit na podvod, ktory sam robis ;)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
06. 02. 2015 08:53

jak někdo může mít tolik času na takové nesmysly..normální člověk pracuje ..radši sem dejte testy hw nebo tak, toto je fakt hruza

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (4)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
06. 02. 2015 08:43

No bez ohledu na ty komplikace, kazdopadne blahopreju k vyhre! Mate proste kliku, pane Cizku. :o)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
06. 02. 2015 06:57

Já mám rád Miroslava, co vydělal na internetu: je to lepší než komedie v televizi."Dal jsem výpověď v práci, odstěhoval se do zahraničí (Nový Zéland), koupil si vilu a super auto, měsíčně vydělávám přes 12000 € (přes 300 000 Kč). Navíc kdykoliv chci, můžu se kamkoliv podívat a prakticky cokoliv si koupit.Já na této metodě první měsíc vydělal 29 000 Kč, druhý měsíc 71 000 Kč a už třetí měsíc 243 000 Kč, DVĚ STĚ ČTYŘICET TŘI TISÍC za měsíc. Jenom si to představte1 - nevím co byste s takovou sumou udělali zrovna vy.Protože vím, že dnešní doba může být těžká, celý můj návod jsem se rozhodl zveřejnit, samozřejmě zadarmo.O této metodě se moc nemluví a většina lidí ani samotných bankéřů o ní neví."Tak neváhejte a vydělejte na binární opici, tady je odkaz kde můžete najít i Miroslavovy hnáty pod palmou. Kde jinde než v Melbourne.
http://www.roboinvest.eu/...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (12)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
06. 02. 2015 05:41

Kdo na toto naletí a peníze pošle,dobře mu tak. Za blbost se tradičně platí.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
06. 02. 2015 03:04

Mě by zajímalo co by odepsal, kdyby se mu napsalo, že do Londýna za týden metím si obstarat to podepsané prohlášení Na to beztak šablonu nemá

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (6)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor