Vydělávejte na amerických akciích!

Český investor má nyní možnost obchodovat on-line na amerických akciových trzích.
Ve světě směřuje již kolem pětiny obchodů na burzy výhradně přes Internet. Z individuálních investorů pak využívá Internet více jak polovina. A právě na individuální klienty, ale v České republice, se svými službami zaměřuje společnost Online Investor. Prostřednictvím stránek www.oi.cz je možno obchodovat na českém RM-Systému a nově – od poloviny května – i na amerických akciových trzích. Budou k dispozici i evropské trhy? Prý ano, a do konce léta to bude oznámeno přesně.

Online Investor nyní umožňuje obchodovat v reálném čase na trzích NYSE, Nasdaq, AMEX a RM-Systém. Cenově není na úrovni těch nejlevnějších amerických serverů, kde cena za obchod začíná již kolem 12 dolarů. Na druhou stranu je levnější než dražší americké servery jako např. Charles Swab. Za uzavřený obchod si Online Investor účtuje 22,95 USD.

Proč obchodovat s OI, a ne třeba přímo v Americe? Neboli kde vidí Online Investor svoje výhody? Poskytuje na Českou republiku až možná nezvykle bohatý informační servis v češtině, který tvoří tým šesti analytiků mateřské společnosti Private Investor. Online Investor nabízí on-line ceny akcií pro zaregistrované a mírně zpožděné ceny pro ostatní. Poskytuje i tabulky, historické grafy s cenami akcií, makroekonomickými veličinami a personalizaci stránek. Jde tedy o komfort podobný zahraničním elektronickým brokerům.

U OI má klient mimo jiné bezplatnou linku 0800 – američtí obchodníci nabízejí také bezplatné linky, ale volejte takto přes oceán … Potenciální zájemce by mohla nyní k Online Investorovi nalákat promo akce, při které bude do konce června 15 nákupů provedeno bez poplatku. Hned první dva týdny po spuštění ohlásil Online Investor 150 nových klientů.

Přistoupit ke službám Online Investora můžete přes obyčejné webové stránky – nemusíte tedy instalovat žádný speciální software. Online Investor uvedl i verzi pro mobilní telefony podporující WAP; mobilní obchodování je také součástí služeb portálu mobiljuice.cz.

Druhým obchodníkem, který v Česku představil možnost obchodovat na amerických trzích AMEX, NYSE a Nasdaq, je firma Böhm&partner (web na adrese www.investice.cz). Její systém je založen na speciálním softwaru. Poskytuje několik cenových programů několika typům individuálních investorů – poplatky 25/19,95/17,75 USD za obchod, ve dvou levnějších programech ovšem účtuje provize za akcii a měsíční poplatky za data z trhů. Individuálním investorům nabízí také správu aktiv – zdá se tedy, že celkově se zaměřuje na mírně odlišnější klientelu než Online Investor.

Diskuze (8) Další článek: Týden: boj o Mironet a další perly

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,