Časopis Computer

Vychází nový Computer: otestovali jsme nejlepší programy pro úpravu fotografií

  • Historie a budoucnost operačních pamětí RAM
  • Jak dosáhnout věrného zobrazení barev
  • Seriál programování elektroniky

Herní hardware zažívá nebývalý rozmach: hráčů utěšeně přibývá a pro svou kratochvíli jsou ochotni utrácet stále více peněz. A hráči také chtějí hrávat na cestách, na internátech a kolejích, nebo o víkendu na chalupě na staré dobré LAN párty. A k tomu se nejlépe hodí herní notebooky. Proto jsme si pozvali do srovnávacího testu zástupce všech výrobců, záměrně jsme ale vynechali ty nejlevnější modely začínající už pod hranicí 20 000 Kč. Laťku jsme posunuli o deset tisíc výš, což znamená alespoň GeForce 1050Ti a další velmi dobrou výbavu. Zajímavostí testů je, že jednoznačného vítěze jsme tentokrát neměli.

A abyste se mohli s novým drahým notebookem pustit do víru velkoměsta, nebo právě do divočiny na chalupu, potřebujete dobrou ochranu: pozvali jsme rovnou dvanáct batohů.

Čtenáři papírové i elektronické verze tentokrát získají plné verze programů v celkové hodnotě 2 460 Kč a přístup do C-zóny s bonusovým redakčním materiálem.

  • Ashampoo Registry Cleaner: vyčistěte registry Windows
  • IOBit Driver Booster Pro: vždy aktuální ovladače
  • WonderFox HD Video Converter Factory Pro: převod videa

Předplaťte si Computer a získejte dárek

Při objednání papírového předplatného získáte hned dvě vydání za rok zdarma. Časopis vám dorazí o dva dny dříve až do vaší schránky a navíc jej nyní

Chcete-li číst časopis na PC, můžete jej zakoupit za 71 Kč v našem iKiosku.

Soutěž s Niceboy

V novém Computeru najdete soutěž o reproduktor, kameru a bezdrátová sluchátka Niceboy.

Technologie: Historie a budoucnost operačních pamětí

Bouřlivým vývojem v posledních desetiletích prošly nejen procesory, grafiky a datová úložiště, ale také paměti RAM, jejichž klasickému pojetí však pomalu začíná zvonit umíráček.

014.jpg

Trendy: Sociální kredit v Číně

Komunistická strana Číny má plán, jak rozvinout společnost a posílit socialistický tržněekonomický systém. Jeho výsledkem je automatizovaný systém neustálého dozoru nad jedincem. Číňané budou muset prohloubit loajálnost ke straně, nebo se smířit s brutálním vytržením ze společnosti.

018.jpg

Reportáž: Noc vědců

Začátkem října se konala celorepubliková vědecko-popularizační akce nazvaná Noc vědců. Má veřejnosti přiblížit prostředí univerzit a vědeckých institucí. Letos ji navštívilo 60 000 lidí.

Technologie: Správa barev a dosažení maximální barevné shody

Různé zobrazovací technologie a tiskové materiály znamenají jediné: barva nikdy nevypadá stejně. Jak ale dosáhnout co nejvěrnější shody?

Rozhovor: Richard Růžička z muzea výpočetní techniky

V Muzeu výpočetní techniky v Brně si můžete připomenout zlaté časy československých počítačů. Pravděpodobně tam naleznete stroj, na kterém jste vy nebo vaši rodiče začínali s programováním či hráli první hry.

Technologie: Novinky od Applu

Kritickým okem jsme zhodnotili všechny hardwarové novinky Applu. Nový iPad, Mac mini i MacBook Air jsou skvělá zařízení, mají ale i své nedostatky.

026.jpg

Seriál programování elektroniky: senzory pro Arduino

Za pár korun pořídíte na internetu prototypovací čipy, které snadno připojíte ke každému Arduinu. Akcelerometr změří fyzickou aktivitu, čidlo srdečního tepu zase blížící se infarkt.

032.jpg

Časová osa: vizionář a filantrop Paul Allen

V polovině října zasáhla svět smutná zpráva. Kvůli komplikacím při léčbě non-Hodgkinova lymfomu zemřel Paul Allen, který po boku Billa Gatese zakládal v polovině sedmdesátých let Microsoft. Známý filantrop však stál i za dalšími projekty.


Dále jsme poradili s výběrem nejlepšího externího disku a vybrali jsme nejlepší fotoeditory, za které nemusíte platit. V sekci Mobility jsme se věnovali hlavní novince iOS 12 – zkratkám. Ty vám dovolí naprogramovat řadu úkonů, které se provádějí automaticky na stisk jediného tlačítka. Fotoškolu jsme věnovali kompozici.

Elektronickou verzi časopisu Computer si můžete koupit v naší mobilní aplikaci pro iOS a pro Android, anebo si jej rovnou předplatit na celý rok za zvýhodněnou cenu. Chcete-li číst časopis na PC, můžete jej zakoupit za 71 Kč v našem iKiosku.

Máte připomínky k obsahu Computeru nebo tipy na články, které by vás zajímaly? Diskutujte s námi na Facebooku a sledujte nás na Instagramu.

Časopis Computer

V Computeru každý měsíc najdete nejdůležitější informace ze světa počítačů, technologií a internetu. Dva důkladné srovnávací testy odhalí a ocení ty nejlepší produkty na trhu. Praktické tipy a triky vyřeší nejčastější problémy s počítači i telefony. Podrobné návody a tipy vám pomohou využít technologie v každodenním životě.

2403_lezi.png

Časopis za nejvýhodnější cenu získáte na iKiosku. Můžete si vybrat mezi tištěnou a elektronickou verzí.

Doporučujeme také speciální vydání Nejlepší návody, tipy a aplikace pro mobily. Jak si s Androidem usnadnit život.

Váš názor Další článek: DJI začal prodávat Osmo Pocket. Skvěle stabilizovanou kameru ze svých dronů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,