Časopis Computer

Vychází červnový Computer: jak těžké je obelstít zabezpečení rozpoznáním obličeje?

  • Postavte a vylaďte tu nejspolehlivější Wi-Fi
  • Velký test fotolabů: kde vám fotky vytisknou nejlépe a nejlevněji?
  • Test devíti NVMe SSD s kapacitou 500 GB

Rozpoznání obličeje se stává stále oblíbenější metodou zabezpečení telefonu. Jak je ale spolehlivá? Půjčili jsme si telefony ze všech cenových kategorií a provedli řadu testů. Výsledek je jednoznačný: u těch levných nefunguje.

Blíží se čas dovolených, ze kterých si přivezete stovky fotografií. Abyste si je zhmotnili co nejkvalitněji a nejlevněji, otestovali jsme 12 českých fotolabů. Poslali jsme testovací snímky a zhodnotili kvalitu.

Čtenáři papírové i elektronické verze tentokrát získají plné verze programů v celkové hodnotě 2 510 Kč a přístup do C-zóny s bonusovým redakčním materiálem.

  • IOBit Protected Folder - ochrana soukromých adresářů
  • Wise Care 365 - údržba Windows
  • Ashampoo Snap - záznam dění na obrazovce

Předplaťte si Computer a získejte dárek

Při objednání papírového předplatného získáte hned dvě vydání za rok zdarma. Časopis vám dorazí o dva dny dříve až do vaší schránky. Noví předplatitelé navíc získají dárek: bezdrátová sluchátka Connect IT CI-1189.

Chcete-li číst časopis na PC, můžete jej zakoupit za 69 Kč v našem iKiosku.

Soutěž o tři ergonomické myši Connect IT

Bolí vás při práci s myší předloktí? Pak by vám mohla pomoci vertikální myš. Vyzkouší si ji rovnou tři šťastní výherci.

Technologie: jak bezpečné je 2D a 3D rozpoznávání obličeje

Odemykání telefonu obličejem je dnes samozřejmostí, kterou mají i telefony s cenou pod 5 000 Kč. Stačí jeden pohled a je to odemčeno. Funguje to rychle, spolehlivě, ale ve většině případů to není náhrada čtečky otisků prstů. 

014.jpg

Technologie: Procesory Intel Core 9. generace

Ještě než Intel ukáže procesory Ice Lake s 10nm procesem, odhalil kompletní nabídku desktopových modelů deváté generace. Spoléhá na vyšší takty a dokonce šestnáct jader i pro socket 1151.

016.jpg

Reportáž: Google I/O 2019

Každoroční vývojářská konference Googlu nechala znovu nahlédnout do kuchyně, a i tentokrát navařili inženýři spoustu skvělých věcí.

Trendy: Nejistý byznys se streamováním hudby

Zaplatit měsíční předplatné a poslouchat, co je mi libo. Z pohledu uživatele skoro až pohádka, ti na druhé straně už to ale tak veselé nemají. Streamování hudby má i temné stránky.

020.jpg

Reportáž: Reportáž: HP Innovation Summit

Společnost HP každoročně pořádá tzv. Innovation Summit, na kterém představuje své největší inovace. Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější.

Trendy: YouTube Music a Premium konečně v Česku

Chutnají vám videa na YouTube a trávíte zde denně dlouhé desítky minut? Pak by vás mohla zaujmout Premium verze: zaplatíte a zbavíte se reklam. Hudební nadšence potěší služba Music, která se chlubí největší databází.

Seriál programování elektroniky: jak zbavit čip Alzheimera

Každý prototypovací čip je vybavený přinejmenším pamětí ROM pro firmware a operační pamětí RAM. Při každém startu začíná vše znovu a nic si nepamatuje. Dnes si ukážeme, jak to změnit.

028.jpg

Reportáž: výzkum umělé inteligence

Další z českých univerzit se může pochlubit superpočítačem. Cluster, který vznikl v rámci Výzkumného centra informatiky (RCI) pražského ČVUT, bude sloužit zejména pro výzkum a projekty související s umělou inteligencí.

034.jpg

Časová osa: T-Mobile v ČR

Společnost T-Mobile na českém trhu působí už dvaadvacet let. Svoji mobilní síť Paegas ještě pod hlavičkou Radiomobilu spustila v roce 1996 a necelých deset let jí stačilo k tomu, aby se stala operátorem s nejvíce klienty v ČR. Těch bylo na konci loňského roku 6,188 milionu. Projděte si nejvýznamnější okamžiky společnosti u nás v přehledné časové ose. 


Dále jsme vyzkoušeli aplikace, které z vašeho PC vytvoří domácí NAS. Otestovali jsme rovnou devět NVMe SSD s kapacitou 500 GB.

Neméně zajímavý je i test fotolabů. Zaslali jsme testovací snímky a následně zhodnotili jejich kvalitu. A to jak u tradičních služeb, tak u těch, které umožňují zaslání a tisk fotografií přímo z mobilu.

Elektronickou verzi časopisu Computer si můžete koupit v naší mobilní aplikaci pro iOS a pro Android, anebo si jej rovnou předplatit na celý rok za zvýhodněnou cenu. Chcete-li číst časopis na PC, můžete jej zakoupit za 69 Kč v našem iKiosku.

Máte připomínky k obsahu Computeru nebo tipy na články, které by vás zajímaly? Diskutujte s námi na Facebooku a sledujte nás na Instagramu.

Časopis Computer

V Computeru každý měsíc najdete nejdůležitější informace ze světa počítačů, technologií a internetu. Dva důkladné srovnávací testy odhalí a ocení ty nejlepší produkty na trhu. Praktické tipy a triky vyřeší nejčastější problémy s počítači i telefony. Podrobné návody a tipy vám pomohou využít technologie v každodenním životě.

2403_lezi.png

Časopis za nejvýhodnější cenu získáte na iKiosku. Můžete si vybrat mezi tištěnou a elektronickou verzí.

Doporučujeme také speciální vydání Nejlepší návody, tipy a aplikace pro mobily. Jak si s Androidem usnadnit život.

Váš názor Další článek: Tip: Díky 17Track můžete sledovat všechny své zásilky na jednom místě

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,