Výborný a především český program na sledování pracovní aktivity zaměstnanců

Diskuze čtenářů k článku

01. 11. 2019 10:20

Dobrý den, potřeboval bych pořídit skrytou kameru do kanceláře, neporadil by mi prosím někdo s jejím výběrem?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
03. 11. 2019 10:17

Kam ji máte možnost umístit? skrytou kameru můžete koupit v hodinách na stěnu, ale také třeba v propisce nebo klíčích od auta, musíte si rozmyslet, co přesně má kamera zachytit.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 11. 2019 17:21

Na stěnu bych to umístit mohl, to by mi vyhovovalo, nikdo by ani nepoznal, že je nějaká změna, můžete mi poradit, kde bych takovou kameru v hodinách mohl sehnat?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 11. 2019 19:14

Tak potom mohu doporučit se podívat na eshop 1obchod . com, kde je můžete koupit okolo 4 tisíc korun, navíc když to objednáte do 14:00, tak Vám zásilka dorazí domů hned druhý den.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Z.Ladmanová  |  20. 04. 2001 18:53

Zřejmě jsem se asi špatně domnívala, že doby prověřování jsou již dávno pryč. Jako personalistka vím o čem mluvím. Nedůstojné kontrolování zaměstnanců je urážející nejenom pro zaměstnance, ale též nehodno zaměstnavatele.Dobrý zaměstnavatel nemá důvod k takovýmto krokům, i když nutno přiznat, že ne každý je ochoten se věnovat pracovní činnosti v pracovní době. Ne každý též chce být zaměstnancem, i když se chce nechat zaměstnat. Toto chování podporuje i současná novelizace ZP, která nařizuje zaměstnavatelům, aby informovali zaměstnance o dění ve firmě, finanční situaci a ukládá jim řadu dalších nesmyslných nařízení a direktiv, čímž zasahuje do práv podnikatelských subjektů. Velmi tedy vítám tento program, protože alespoň to usnadní zaměstnavatelům prokazování § 53 ZP a dá jim tak možnost rozloučit se s jinak neproduktivními pracovními silami, protože dokazování tohoto § 53 nebylo nijak jednoduché. Zastávám ale též názor, že tento program by měly mít nainstalovány všechny úřady státní správy a měly by výsledky zvěřejňovat, aby daňový poplatníci věděli, za co vlastně státní platí.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Dusan  |  20. 04. 2001 18:53

Dost clankov je tu napisanych o sledovani zamestnanca. Pritom sa pytam, co urobi program, ked si zamestnanec hodi knihu na klavesnicu a bude tlacit na klavesy 8 hodin denne ? Iste z programu dostanu, ze to je supervykonny zamestnanec, 100 x rychlejsi ako ostatni ludia v praci .........

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Kaja Koblih Bednar  |  20. 04. 2001 18:53

A ted popravde. Kolik z vas vsech psalo tyto sahodloule prispevky (nebo je cetlo) v pracovni dobe na firemnim pocitaci a kolik casu vam to zabralo???

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
David Forman  |  20. 04. 2001 18:53

Z mých vlastních zkusenosti vyplyva,ze uz bych nikdy nepracoval pro male podnikatele(radsi bych pouzil slovo podnikavce),ktere absolutne nezajima pojem pracovni doba,davaji nizsi vyplaty v zavislosti na jejich vlastnich neuspesich,neberou v potaz,ze podnikaji oni a ne jejich zamestnanci,tudiz jsou schopni trvat na splneni ukolu i v sobotu v noci-samozrejme nejake placeni prescasu v techhle firmach neexistuje.Pak se nelze divit,ze nejstarsim zamestnancem byva sekretarka,ktera ve firme pracuje rok...A ani se nelze divit,ze vetsina zakazniku takoveto "firmy" drive nebo pozdeji utece,kdyz k nim na zasahy budou jezdit nezaskoleni "technici" s mlikem na brade...
Ale aby to nebylo tak pesimisticke.Momentalne pracuji u jedne velke akciove spolecnosti,kde mam plnou duveru v ramci sve cinnosti a diky teto duvere prinasim kazdy mesic sve ovoce.Musim se priznat,ze tak dobrou praci jsem uz ani necekal..Nikdo me nehlida,klidne muzu cely den spat,ALE ja si to nedovolim,protoze si firmy vazim,jsem rad v praci,jsem motivovan a take odvadim poctivy a kvalitni vykon.Dokonce jezdim do prace obcas i o vikendu,proste si jen prekontrolovat sve masinky,aby vse bezelo,jak melo.Nikdo mi za to nic neda,nikdo me k tomu nenuti.Ale JA z toho mam dobry pocit,zalezi mi na tom.Takze proc by me meli hlidat?Vybrali si me,ve zkusebni dobe jsem firme diky svym rozhodnutim usetril skoro 150 tisic,tak proc sakra?Kde neschopny zamestnavatel prijme neschopneho zamestance,zadny system sledovani nepomuze...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Sergej  |  20. 04. 2001 18:53

Myslim, ze zamestnavatel ma plne pravo vas kontrolovat co robite za JEHO peniaze. A vsetci ti ktori sa tu velkohubo dusuju, ze keby ich takto sledoval zamestnavatel v momente podaju vypoved iba dokazuju, ze podstatnu cast pracovneho casu nepracuju.
Dalsi hacik je v tom, ze program odchytava aj hesla. Proti tomuto by som sa celkom urcite ohradil. Kto mi zaruci ze sa niekto nebude hrabat v mojom projekte alebo v comkolvek inom.
Este stale v nas zrejme pretrvava socik, kde si kazdy mysli ze kto nekradne okrada rodinu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Karel Kilián ml.  |  20. 04. 2001 18:53

Díky za názor - jsem rád, že se našel alespoň někdo, kdo chápe, že nějaká práva má nejen zaměstnanec, ale i zaměstnavatel...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Alfred  |  20. 04. 2001 18:53

Neustale se potykam s lidmi, kteri si mysli, ze pocitac v praci je jejich a ze si muzou tedy delat bez problemu sve *veci* v pracovni dobe - a to bez ohledu na nejakou rozumnou miru. Nikdy se s tim nevyrovnam, ze vladne neustale u techto lidi tzv. socialisticke mysleni a pral bych vsem priznivcum *svobody* v praci pri brouzdani internetem, stahovani nepotrebnych souboru, vyrizovani soukromych mailu,..., aby je zamestnavatel vyhodil na dlazbu za rozkradani nyni jiz soukromeho a ne socialistickeho majetku a aby se tito lide naucili divat na svet jinyma nez socialistickyma ocima.

V USA se vyhazuje z prace za pristizeni pri soukromem hovoru nebo pri provedeni soukrome kopie na firemni kopirce. Lidi by si meli uvedomit, ze pracuji pro firmu, ktera je plati. Neni pravda, ze by internet zkrachoval, kdyby ho lidi nevyuzivali z prace.

Myslim si, ze hlidani vyuzivani pracovni doby je obdobne, jako hlidani nelegalniho kopirovani software. A je jedno, zda-li je to zabezpeceno sw produktem nebo osobni kontrolou nebo kamerou. Kdyz se lidi neumi chovat, tak se neda nic jineho nez buzerace delat...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ivo Zacek  |  20. 04. 2001 18:53

Ano, zamestnavatel disponuje moji pracovni dobou a ma pravo libovolnym zpusobem kontrolovat, co v pracovni dobe delam. (Sporna mi pripada jen otazka, zda tak muze cinit i bez meho vedomi, napr. tajne nainstalovanym odposlouchavacim zarizenim. Jaky je vas nazor?)

Obcas se zapomina na to, ze ja mam zase pravo vybrat si, pro ktereho zamestnavatele budu pracovat. Myslim, ze bych na tom musel byt dost spatne, abych byl ochoten pracovat pro nekoho, kdo ke mne nema elementarni duveru. A pokud by se tak stalo, tak bych zase ja tvrde trval na dodrzovani zakoniku prace z jeho strany - 8.5 hodiny denne a smytec, jinak prescasove priplatky. Nekde se neco vysypalo v 9 hodin vecer? Nezajem, jsem s kamarady v hospode a mobil jsem prozirave vypnul.

Problem podobnych nastroju je v tom, ze umoznuji porovnavat jen lidi, kteri delaji principialne stejnou cinnost a to jeste jen kvantitativne. Programator toho napise mene nez sepisovac manualu a jeste mene toho napise ten, jehoz ukolem je vyhledavat informace na Internetu - ten zato vickrat stiskne mys. Ale i kdyz porovnavame napriklad ty sepisovace manualu, tak je docela mozne, ze ten, ktery toho napsal nejvic, napsal totalni blaboly, ktere zesmesni firmu pred zakaznikem. Existuje dost sefu dostatecne tupych, aby se opreli o takove "objektivni" hodnoceni a znevyhodnili toho, kdo se snazi svou praci delat dukladne.

Muj zamestnavatel me nastesti hodnoti podle toho, jak je moje prace pro firmu skutecne prinosna. (Dokonce je mu v rozumnych mezich jedno, kdy do prace prijdu a kdy z ni odejdu, a ja jsem naopak ochoten resit nalehave problemy kdykoli.) Pri sve inteligenci je toho schopen, nekteri jini zrejme nikoli.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Andrej Gregorovic  |  20. 04. 2001 18:53

To je sice pekne, ale ked ma zamestnavatel bude platit tak ako v USA (myslim realny prepocet - nie iba menovy) tak preco nie. Je pravda, ze u nas je velkym zvykom "okradat" zamestnavatela, ale preco asi? Myslim si, ze nie jedinu, ale dost podstatnu pricinu tvoria male realne mzdy. A okrem toho, nechapem, preco clovek venujuci sa a traviaci podstatnu cast dna na pracovisku a praci si nemohol sem tam sukromne zavolat(hlavne rodinne myslim). Uznavam, ze nie 15min., ale tu moznost by vzdy mal mat. A su niektore pracoviska kde to neplati, neda sa presne definovat co ma clovek na pocitaci robit.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Karel Kilián ml.  |  20. 04. 2001 18:53

Panovi Alfredovi děkuji za jeho názor - naprosto se shodneme. Bohužel si stále mnoho zaměstnanců neuvědomuje, že do práce se chodí pracovat...

Ostatním také děkuji za názory. V podstatě bych řekl asi toto: pokud se zaměstnavatel rozhodne nějakým způsobem sledovat vaší pracovní aktivitu, nemusíte se obávat, pokud skutečně pracujete. Podobný software se vám pochopitelně nebude líbit v okamžiku, kdy budete chtít využívat počítač také (neřku-li především) na něco jiného, než k čemu vám byl svěřen. Nechápal bych to ani jako projev nedůvěry - spíše bych to viděl, jako že se zaměstnavatel chce přesvědčit o tom, jak mnoho času strávíte prací. Někdy to může být prospěšné i pro zaměstnance - zjistí-li slušný zaměstnavatel na základě výsledku sledování, že jste přetěžován, sežene nejakou "posilu" a vám ubyde práce - to není špatné, ne?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ivo Zacek  |  20. 04. 2001 18:53

Sorry, ale muj zamestnavatel timto zpusobem nezjisti, kolik casu stravim praci. (Pominu, ze by musel mit verzi tohoto programu pro Linux, o tom tato diskuse neni.) Kdyz vidi, ze jsem uz hodinu nestiskl zadnou klavesu, co to znamena? Usilovne premyslim o nejakem zvlast tezkem problemu, nebo snim o tom, co hodlam delat dnes vecer?

Pracovni cinnost zadneho z nas se neodehrava vyhradne (a rekl bych, ze ani prevazne) pres klavesnici a mys.

A zadny zamestnavatel nikdy nezjisti, ze zamestnanec je pretizen. Nanejvys, ze je plne vytizen, to kdyz v pracovni dobe nezajde ani na WC.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ivo Zacek  |  20. 04. 2001 18:53

Sorry, ale muj zamestnavatel timto zpusobem nezjisti, kolik casu stravim praci. (Pominu, ze by musel mit verzi tohoto programu pro Linux, o tom tato diskuse neni.) Kdyz vidi, ze jsem uz hodinu nestiskl zadnou klavesu, co to znamena? Usilovne premyslim o nejakem zvlast tezkem problemu, nebo snim o tom, co hodlam delat dnes vecer?

Pracovni cinnost zadneho z nas se neodehrava vyhradne (a rekl bych, ze ani prevazne) pres klavesnici a mys.

A zadny zamestnavatel nikdy nezjisti, ze zamestnanec je pretizen. Nanejvys, ze je plne vytizen, to kdyz v pracovni dobe nezajde ani na WC.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Radovan Prusek  |  20. 04. 2001 18:53

No tento "program" mně docela pobavil, i když musím z jednou částí souhlasit, a to: "lidé chodí do práce pracovat, nikoliv se bavit!!" - PLNÝ SOUHLAS!!! ovšem na druhou stranu vaše srovnání s USA, kde se údajně vyhazuje za soukromý hovor.. Nevím já pracoval v USA asi jeden rok a musím říci že vše je na bázi "genteleman agreement", nikoliv žádné BUBUBU když si zavoláš za můj dolar TAK TĚ VYHODÍM!!.. Každý zaměstnanec má pozici takovou, jakou si vybuduje.. a co více je tu ještě DRUHÁ STRANA MINCE.. tito lidé dostávají v U.S. za svoji práci PLAT HODNÝ JEJICH KVALIT!!! A ruku na srdce: kdo z vás skvělých českých zaměstnavatelů při přijímání a udělování platebního výměru, myslí na to, o kolik procent, z vydělaných a nebo ušetřených peněz tímto zaměstnancem pro firmu, se s ním hodlá "podělit"... LEDA PRD!!!.. stanovujete to podle obyklých výší platu a vůbec vás "nezajímá" (ne úplně doslova) kolik tento člověk opravdu vydělá... na konci roku akorát přemýšlíte čím srazit daně a tak ty peníze utratíte za nové auto, popř. investujete do něčeho pro pohodlí... Nenapadne vás že pokud tyto peníze investujete třeba do 13 a 14 platu popř. nějakých věcí zpříjemňujících pobyt vašich zaměstnanců ve firmě, začnou vám lidé nějen chodit do práce mimo pracovní dobu, ale co více budete mít větší zájem o práci ve vaší společnosti, tím tedy vzroste konkurence na jednotlivá místa a už nebude prostor pro "nefakčenka".. JEŠTĚ STÁLE SI MYSLÍTE ŽE VYSOKÉ PRACOVNÍ NASAZENÍ V ZÁPADNÍM SVĚTĚ JE DÁNO NĚJAKÝM HLÍDÁNÍM ZAMĚSTNANCŮ??????????

Nechci hájit v žádném případě lemply.. ale věřím že na ty dojde v každé firmě, a pokud managemet firmy tyto "leváky" nedokáže odhalit svojí pravidelnou prací a zájmem o to co se ve firmě děje, je to ZASE CHYBA MANAGEMENTU NIKOLIV ZAMĚSTNANCŮ... věnujte se svým pracovníkům, né-li denně, tak ale alespoň týdně, dejte jim najevo, že o ně máte zájem, a věřte, že budou pracovat až za hrob, a vám zase přestane vadit jeden fax týdně na účet vaší společnosti..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Radovan Prusek  |  20. 04. 2001 18:53

No tento "program" mně docela pobavil, i když musím z jednou částí souhlasit, a to: "lidé chodí do práce pracovat, nikoliv se bavit!!" - PLNÝ SOUHLAS!!! ovšem na druhou stranu vaše srovnání s USA, kde se údajně vyhazuje za soukromý hovor.. Nevím já pracoval v USA asi jeden rok a musím říci že vše je na bázi "genteleman agreement", nikoliv žádné BUBUBU když si zavoláš za můj dolar TAK TĚ VYHODÍM!!.. Každý zaměstnanec má pozici takovou, jakou si vybuduje.. a co více je tu ještě DRUHÁ STRANA MINCE.. tito lidé dostávají v U.S. za svoji práci PLAT HODNÝ JEJICH KVALIT!!! A ruku na srdce: kdo z vás skvělých českých zaměstnavatelů při přijímání a udělování platebního výměru, myslí na to, o kolik procent, z vydělaných a nebo ušetřených peněz tímto zaměstnancem pro firmu, se s ním hodlá "podělit"... LEDA PRD!!!.. stanovujete to podle obyklých výší platu a vůbec vás "nezajímá" (ne úplně doslova) kolik tento člověk opravdu vydělá... na konci roku akorát přemýšlíte čím srazit daně a tak ty peníze utratíte za nové auto, popř. investujete do něčeho pro pohodlí... Nenapadne vás že pokud tyto peníze investujete třeba do 13 a 14 platu popř. nějakých věcí zpříjemňujících pobyt vašich zaměstnanců ve firmě, začnou vám lidé nějen chodit do práce mimo pracovní dobu, ale co více budete mít větší zájem o práci ve vaší společnosti, tím tedy vzroste konkurence na jednotlivá místa a už nebude prostor pro "nefakčenka".. JEŠTĚ STÁLE SI MYSLÍTE ŽE VYSOKÉ PRACOVNÍ NASAZENÍ V ZÁPADNÍM SVĚTĚ JE DÁNO NĚJAKÝM HLÍDÁNÍM ZAMĚSTNANCŮ??????????

Nechci hájit v žádném případě lemply.. ale věřím že na ty dojde v každé firmě, a pokud managemet firmy tyto "leváky" nedokáže odhalit svojí pravidelnou prací a zájmem o to co se ve firmě děje, je to ZASE CHYBA MANAGEMENTU NIKOLIV ZAMĚSTNANCŮ... věnujte se svým pracovníkům, né-li denně, tak ale alespoň týdně, dejte jim najevo, že o ně máte zájem, a věřte, že budou pracovat až za hrob, a vám zase přestane vadit jeden fax týdně na účet vaší společnosti..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Wilson Smith  |  20. 04. 2001 18:53

Ja bych si s prominutim jeste prisadil.
Internet je predevsim informacni medium.
Jeho hodnota muze byt na prvni pohled nedocenena. Ja jsem jednou pri "nahodnem" brouzdani nalezl dokument, ktery objasnoval priciny padani paradox souboru. Zachranilo nam to vyznamnou zakazku.
Jindy mi zas byl vycitan casty pristup na stranky IPB - s praci nesouvisi. Bylo to diky homebankingu - automaticky po najeti se mi zobrazoval stav. To proto, ze zamestnavatel VYZADOVAL zrizeni konta. NEMA NA TO PRAVO. Ale delaji to vsichni. Jsme male mesto a o praci je na SM nouze. Nevim jak v Praze. Tech veci na ktere nema pravo je vice (caste je, ze si absolvent musi pozadat o prijeti na dobu urcitou). Je to protipravni a vim ze to delaji i napr. financni urady.
Na zapade se nyni rozmaha porad, kdy se pousti firemni video a jsou videt veci nevidane.

JA SI ALE MYSLIM, ZE SLEDOVANI PRACOVNICH AKTIVIT ZAMESTNANCU JE SPATNA METODA VEDENI. Ja myslim, ze Dilbert bude se mnou souhlasit.

Pokud jde o to brouzdani, je tu pevna linka, takze pokud ma clovek prescasy neni co resit a ani co sledovat. A navic, pratele programatori, neznam vas moc, kteri vydrzite 8h programovat, znam i jednoho, ktereho by to zabilo. Ale je nejlepsi v oboru.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Wilson Smith  |  20. 04. 2001 18:53

Ja bych si s prominutim jeste prisadil.
Internet je predevsim informacni medium.
Jeho hodnota muze byt na prvni pohled nedocenena. Ja jsem jednou pri "nahodnem" brouzdani nalezl dokument, ktery objasnoval priciny padani paradox souboru. Zachranilo nam to vyznamnou zakazku.
Jindy mi zas byl vycitan casty pristup na stranky IPB - s praci nesouvisi. Bylo to diky homebankingu - automaticky po najeti se mi zobrazoval stav. To proto, ze zamestnavatel VYZADOVAL zrizeni konta. NEMA NA TO PRAVO. Ale delaji to vsichni. Jsme male mesto a o praci je na SM nouze. Nevim jak v Praze. Tech veci na ktere nema pravo je vice (caste je, ze si absolvent musi pozadat o prijeti na dobu urcitou). Je to protipravni a vim ze to delaji i napr. financni urady.
Na zapade se nyni rozmaha porad, kdy se pousti firemni video a jsou videt veci nevidane.

JA SI ALE MYSLIM, ZE SLEDOVANI PRACOVNICH AKTIVIT ZAMESTNANCU JE SPATNA METODA VEDENI. Ja myslim, ze Dilbert bude se mnou souhlasit.

Pokud jde o to brouzdani, je tu pevna linka, takze pokud ma clovek prescasy neni co resit a ani co sledovat. A navic, pratele programatori, neznam vas moc, kteri vydrzite 8h programovat, znam i jednoho, ktereho by to zabilo. Ale je nejlepsi v oboru.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Andrej Gregorovic  |  20. 04. 2001 18:53

To je vtip, ze?

Taky zamestnavatel neexistuje, lebo keby existoval tak si to zisti ovela ludskejsimi prostriedkami.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Andrej Gregorovic  |  20. 04. 2001 18:53

To je vtip, ze?

Taky zamestnavatel neexistuje, lebo keby existoval tak si to zisti ovela ludskejsimi prostriedkami.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ales Berka  |  20. 04. 2001 18:53

Kdybych si mel vybrat, jestli mam jit k zamesnavateli, ktery mi bude monitorovat cinnost a da mi plat X+1000 a nebo k tomu, kdo mi nebude hlidat pc a da mi treba X nebo X-1000 tak si vyberu samozrejme toho, kdo me nebude hlidat. Takhle mohou zamestnavatele take prijit o zajimave pracovniky, protoze se to nikomu urcite nelibi (tak jak se mi nelibi, ze v obchode s knizkama stoji na rohu zenska a cuci, jestli nekradu - radsi jdu do jineho obchodu).
Krom toho, clovek se musi trosku odreagovat a ne jen non-stop pracovat.
Zvlaste, pokud mam dnes zaukol naprogramovat neco, co jsem zvladl a vic nemam na praci, tak si jdu zabrouzdat. Misto toho nekdo, kdo neni tak schopnej, a busi to 2 dny pak vyjde v takovemto programu jako lepsi.
LEPSI co se tyce snazeni, ale rozhodne ne jako VYKONNEJSI !!
s pozdravem
A. Berka

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ales Berka  |  20. 04. 2001 18:53

Kdybych si mel vybrat, jestli mam jit k zamesnavateli, ktery mi bude monitorovat cinnost a da mi plat X+1000 a nebo k tomu, kdo mi nebude hlidat pc a da mi treba X nebo X-1000 tak si vyberu samozrejme toho, kdo me nebude hlidat. Takhle mohou zamestnavatele take prijit o zajimave pracovniky, protoze se to nikomu urcite nelibi (tak jak se mi nelibi, ze v obchode s knizkama stoji na rohu zenska a cuci, jestli nekradu - radsi jdu do jineho obchodu).
Krom toho, clovek se musi trosku odreagovat a ne jen non-stop pracovat.
Zvlaste, pokud mam dnes zaukol naprogramovat neco, co jsem zvladl a vic nemam na praci, tak si jdu zabrouzdat. Misto toho nekdo, kdo neni tak schopnej, a busi to 2 dny pak vyjde v takovemto programu jako lepsi.
LEPSI co se tyce snazeni, ale rozhodne ne jako VYKONNEJSI !!
s pozdravem
A. Berka

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ales Berka  |  20. 04. 2001 18:53

Kdybych si mel vybrat, jestli mam jit k zamesnavateli, ktery mi bude monitorovat cinnost a da mi plat X+1000 a nebo k tomu, kdo mi nebude hlidat pc a da mi treba X nebo X-1000 tak si vyberu samozrejme toho, kdo me nebude hlidat. Takhle mohou zamestnavatele take prijit o zajimave pracovniky, protoze se to nikomu urcite nelibi (tak jak se mi nelibi, ze v obchode s knizkama stoji na rohu zenska a cuci, jestli nekradu - radsi jdu do jineho obchodu).
Krom toho, clovek se musi trosku odreagovat a ne jen non-stop pracovat.
Zvlaste, pokud mam dnes zaukol naprogramovat neco, co jsem zvladl a vic nemam na praci, tak si jdu zabrouzdat. Misto toho nekdo, kdo neni tak schopnej, a busi to 2 dny pak vyjde v takovemto programu jako lepsi.
LEPSI co se tyce snazeni, ale rozhodne ne jako VYKONNEJSI !!
s pozdravem
A. Berka

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
P.Slezak  |  20. 04. 2001 18:53

S nazorem p. Berky naprosto souhlasim. Zamestnavatel ma sice pravo kontrolovat sve zamestnance, ale mel by to cinit zpusobem, ktery zamestnace neurazi, napr. tak, ze pozaduje dobre vysledky prace. Tedy - zadam ukol a pak kontroluji jak je plnen ci splnen v zadanem terminu a zda se jedna o kvalitne odvedenou praci. Je to jednoduche a neni potreba zadny "spionazni" program vyse uvedeneho typu, ktery navic podle mne o kvalite a pracovnim vytizeni pracovniku nemuze informovat objektivne.
Vsechny Vas zdravim a preji hezky den.
P.Slezak

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Tomáš Kapler  |  20. 04. 2001 18:53

Vypadá to zajímavě, také by mi u toho chyběla ta podpora www. Je zde také rozdělení ve kterém programu jsem co napsal? Pak by totiž šlo toto omezení obejít (většina textu, která se v exploreru napíše je právě adresa a navíc by to fungovalo se všemi prohlížeči). Já bych měl ale ještě jedno využití, které by mohlo motivovat někoho k využití i doma - Představte si situaci, kdy dvě hodiny píšete něco ve wordu, a při automatickém ukládání to spadne (obvyklý jev), tím je zničen jak soubor, tak automatická záloha. S použitím tohoto programu bych si mohl kliknutím zopakovat všechny akce, které jsem za poslední 2 hodiny dělal a bylo by. Znamenalo by to ale ještě nějakou drobnější podporu v programu (kde přesně jsem kliknul a spuštění této dávky, případně krokování, abych např. nezformátoval jinou disketu) v každém případě by to mohlo být zajímavé

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jan Vlcinsky  |  20. 04. 2001 18:53

Pokud si vzpominam, tak predchozi obdobny program registroval i navstivene adresy na www apod. Ja osobne bych rad vedel, kolik casu jsem stravil ctenim zive a kolik casu psanim svych soukromych mailu v porovnanim s celkovou dobou stravenou v kancelari.
Tato vlastnost v Black Box zminena nebyla a podle mne je podstatnejsi nez (skutecne nebezpecna) registrace vsech znaku zapsanych z klavesnice.

Ze to opet nejede na NT chapu, ale je to tim padem pro mne nepouzitelne.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Wilson Smith  |  20. 04. 2001 18:53

Jiste, pocitac je majetkem organizace, ktera Te zamestnava a kdyby vydali vlastni bibli, urcite ti jeden vytisk bude lezet i doma na WC, vid.
Kontrola tel. hovoru, cteni posty, sledovani, kolikrat jsi stiskl mezernik, kamery, kde to jsme ? Probud se!! Bud ti veri a ocenuji tve vykony, nebo ti daji par.53 a vykopnou. Pri tom si vezmou na pomoc tenhle shit program.
Kdyby vetsina lidi nebrouzdala na Inetu v praci, tak by to mohla vetsina firem zabalit a sit by byla i nadale akademickou zalezitosti.A to vse diky dalsiho velkeho bratra (Cesky telecom).
Takze az ti bude za hrbem cumet kamera na lysinku, zkus se zamyslet nad tim, jestli ti to nahodou uz nevadi a jestli toto sledovani neodporuje takovym vecem, jako je pravo na soukromi.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jakub Dvorak  |  20. 04. 2001 18:53

Musim rict ze to je peknej hnus a ze Orwelluv 1984 na to sedi jak hrom.
Ale myslim ze nebude dlouho trvat nekdo nsadi nejakeho rezistenta kterej to vsechno obejde :))))))

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jiří Hlavenka  |  20. 04. 2001 18:53

Vůbec není pravda, že "tě zaměstnavatel vlastní", to ani nikde není psáno.

Správně má být, že zaměstnavatel s TEBOU uzavírá pracovní smlouvu - to znamená, že si kupuje tvou práci a platí ti za ni. Obojí je naprosto dobrovolné - ty i on uzavíráte smlouvu dobrovolně, z vlastní vůle a chtění.

Stejně, jako když uzavřeš smlouvu se zedníkem, uzavřeš ji na určité penzum práce, tuto práci budeš kontrolovat, hodnotit a pokud nebude splněna, v domluveném rozsahu a kvalitě, nezaplatíš.

Cosi velmi podobného by mělo platit i u zaměstnavatele a zaměstnance. Ne veškerá práce - v řadě případů dokonce jenom velmi zřídkavé pracovní úkony - se dají zařadit pod jednoznačně úkolovou mzdu. Kontrola ze strany nadřízeného (tedy ze strany toho, kdo uzavírá smlouvu na straně odběratele), je v těchto případech bohužel logická a nutná, stejně jako je nutná kontrola množství a kvality provedené práce při externím zadání či objednání.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor