Výběr toho nejlepšího z blogů na Živě.cz

O čem se v posledním týdnu na blozích psalo, kde se nejhorlivěji diskutovalo a co stojí za to připomenout? Přinášíme výběr toho nejlepšího ze čtenářských blogů na webu Živě.cz

Vyhrajte Acer Aspire One

Ani třetí týden se čtenářskými blogy netrpěl nedostatkem témat. Proč by také měl, když jsme vyhlásili soutěž o dva mininotebooky Acer Aspire One vybavené novou mobilní platformou Intel Atom! Vyhrát je může každý, kdo si založí do konce září blog a přesvědčí redakci Živě.cz a Computeru a ostatní autory, že právě ten jeho blog si zaslouží první cenu. Pravidla soutěže, která bude trvat až do konce září, si můžete přečíst zde.

Nepřehlédněte: Videorecenze mininotebooku Acer Aspire One

Co se tedy celý týden dělo, o čem se na blozích psalo, kde se nejhorlivěji diskutovalo a které příspěvky stojí za připomenutí? Každou sobotu přineseme výběr toho nejlepšího.

Výbíráme ideální klávesnici

Čtenářské blogy ožily už o víkendu, na blogu „Robert píše…“ se totiž objevil článek o hraní her na Linuxu. Na něm ostatně už nemusíte hrát pouze nezáživné logické hry, ale i komerční evergreeny včetně Quake 4, UT 2004 a Doom 3.

Nedělní ospalé odpoledne rozvířil opět Miho, když bez servítek prohlásil, že „Koupit klávesnici je věru nesnadné“. Klávesnice dle něj musí mít příjemný zdvih, kvalitní provedení, musí být klasicky profilovaná a s běžným rozložením kláves. Miho si také nepotrpí na zbytečná funkční tlačítka a dává přednost drátové USB konektivitě. V živé diskuzi pod článkem se urodilo bezmála osmdesát komentářů.

Tip: Víte, že mininotebook Acer Aspire One můžete získat celkem snadno? Stačí si založit blog a začít psát. Pakliže budou vaše blogy zajímavé, redaktoři vás schválí jako ověřeného autora a pak již můžete bojovat o čtenáře a titulní stranu nejčtenějšího populárního IT magazínu v České republice.

Na hardwarovou notu o několik dní později navázala další stálice čtenářských blogů na Živě.cz – Notebookinsider, který v blogu popsal výpočet, podle kterého prý snadno zjistíte, jaká bude spotřeba přenosného počítače ještě před jeho koupí. Nutno podotknout, že mnoho čtenářů mělo na stručný vzoreček odlišný názor. A co vy?

Vítáme nové autory!

To už ale do svých řad vítáme nové autory! Na blogu Rupalmele se objevil naprosto vyčerpávající článek o Ruby on Rails a jelikož se jedná o úvodní představení, určitě vás autor jménem S00N ještě něčím překvapí.

Další zajímavý blog se stručným názvem „Život s počítačem“ píše Beruška55. Beruška píše o Skypu, poradí jak na Rapidshare a jak si sestříhat nějaké to video ve Windows Movie Makeru. Velmi praktický je nakonec i tip, jak se vypořádat s diskem, který souborový správce odmítá přečíst.

Tip: Víte, že budeme průběžně vybírat ze schválených blogů nejzajímavější příspěvky a ty budeme linkovat přímo z titulní stránky Živě.cz? Pro váš blog to bude znamenat ohromnou propagaci a pro vaši peněženku 300 Kč.

Blog se také rozšířil o dalšího milovníka tučňáků. Blog Vojtěcha Trefného s názvem „Ubuntu – Linux pro lidi“, má ostatně poselství více než zřejmé, o čemž vás přesvědčí už první článek o historii a filozofii Ubuntu. Autor slibuje pokračování a já se už nemohu dočkat.

Posledním novým autorem je Dominik Dědiček, který píše o „IT a společnosti“. Na jeho blogu se dozvíte, že Microsoft nedávno spustil web pro majitele kapesních zařízení s operačním systémem Windows Mobile a že i během LOH v Pekingu Čína pokrytecky blokuje přístup na vývojářský inkubační web Sourceforge. Úsměvný je ovšem důvod, prý se totiž na stránce jednoho hostovaného projektu objevil banner protestující proti uspořádání her v nesvobodné Číně.

Je váš notebook ještě v záruce?

Týdenní výběr článků ze čtenářských blogů tentokráte uzavře hardware, Notebookinsider totiž zveřejnil seznam webových adres, na kterých si můžete ověřit, zdali je váš notebook ještě v záruce. To ostatně ocení všichni, kteří si koupili zánovní počítač třeba v aukci na internetu nebo v bazaru.

Pokud se na vás dnes nedostalo, nezoufejte, další výběr z blogů je tu zase za týden.

Diskuze (1) Další článek: Na téma: vlastní web snadno a rychle

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,