Vy a počítač: Nejčastěji si předplácíte jednu až dvě služby, třetina dokonce žádnou

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 17

Názory k článku

21. 06. 2021 07:47

Předplatné bývá výhodnější a užitečnější spíše pro rodiny a sdílení. Konzumace více lidí je rozsahem větší a pravidelnější, nedochází tam prakticky k prázdným časovým úsekům bez konzumace. Také je to levnější v přepočtu na konzumenta. Hudbu i filmy obvykle konzumují všichni členové rodiny po svém, takže určitě ANO pro rodinné předplatné.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
20. 06. 2021 09:09

Spotify, Zive, Idnes, nepravidelně DeníkN s kterým asi přestanu (drahé a čtu to čím dál méně)
Občas zvažuju OneDrive nebo HN.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
19. 06. 2021 15:16

Já mam s placenejma službama takovej interní vnitřní problém v tom, že mám pocit, že jsem motivován k jejich užívání... že když si platím tohle, tak to přece musim využívat, abych tomu dal smysl.Takže platím jen to, co opravdu využívám. Icloud, dropbox a pár dalších služeb.
Ale třeba Adobe jsem stále na poslední CS, které mi na všechno funguje... a na každoroční platbu házim bobek.A jestli přijde W11 s předplatným... možná ho vymažu taky a přejdu na OSX.. a bude.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Anonymizovaný  |  19. 06. 2021 12:07

Já platím služby přerušovaně... Docela dlouho jsem využíval Apple Music, ale začalo mě štvát, že najednou začala být moje oblíbená hudba různě nedostupná kvůli právům, cenzuře, korektnosti atd. a neustále mi to rvalo žánry, které nesnáším, tak jsem to přestal platit.Pak jsem zhruba rok fungoval jen na mp3 a svých playlistech a teď zkouším dát příležitost Spotify a je to opravdu lepší než Apple Music, protože jsou tam dostupné i všechny moje oblíbené "nekorektní" songy třeba od Morčat na útěku. Měl jsem i Netflix, ale zrušil jsem jej a po pár měsících mu dávám znovu šanci a přijde mi, že tam přibylo otitulkovaných seriálů, což je potěšující. Sice na anglický obsah se můžu dívat i bez titulků, ale zajímavý obsah je tvořen všude na světě a například kvůli seriálům jako 3% se vážně nebudu učit Portugalsky. Takže množství otitulkovaného obsahu je pro mě zásadní...Naopak co mi na Netflixu vážně vadí je, že v titulcích u anglických (u ostatních to nepoznám, protože jiný jazyk tak dobře neumím) titulů, jsou někdy nepřesnosti a úplné blbosti jako kdyby to překládal žák na ZŠ s pomocí Google Translate. Co se týče předplatného softwaru, tak to je největší zlo moderní doby. Například bych si rád KOUPIL skvělý český software Avocode - software pro vývojáře, který umožňuje prozkoumávání grafických návrhů a usnadňuje tak vývoj front-endu webů, webových a mobilních aplikací atd.
Bohužel, má jen měsíční nebo roční předplatné, které navíc ještě v posledním roce zdražilo, takže tarif pro jednotlivce stojí 19 USD/měsíčně...Jako kdybych byl člověk, který se vyloženě živí kódováním a programováním front-endu z grafických návrhů, seká to jedno za druhým a dělá to celý měsíc na full-time, tak to klidně zaplatím.Jenže já dělám něco jiného a když si chci udělat například vlastní projekt, kde se jeho front-endu budu věnovat jen pár dní několik hodin v měsíci po mojí běžné práci a pak zase třeba dva měsíce ne a pak tam zase budu potřebovat udělat nějakou změnu na tři hodiny práce a zase měsíc nic, tak je takový obchodní model extrémně špatný!Obecně platit software jako předplatné se vyplatí jen tehdy, když máte ideálně JEDEN nebo pár softwarových titulů s kterými třeba jako podnikatel pracujete opravdu každý den. Ale když máte třeba vlastní, nevýdělečný projekt, kde byste rádi využili například 10 a víc softwarových produktů, ale jen OBČAS, tak je systém měsíčního předplatného neuvěřitelně drahý špás!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
19. 06. 2021 12:01

Si platim jen dvě kila za internet. A na něm už je všecko zadarmo.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
19. 06. 2021 10:52

Pornhub....Darknet exclusive stores...Amazon premium

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
19. 06. 2021 10:22

Žiadnu Základné služby (napr. Office...) by mali byť súčasťou každého operačného systému. Bodka.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (4)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
19. 06. 2021 06:45

Já se hrdě hlásím do té 34%ní menšiny.
Pro mě je v předplatném zásadní problém v tom, že předplatné se platí na časové bázi (většinou měsíční), kdežto službu/produkt využívám nepravidelně. Nemám problém pravidelně platit službu, kterou využívám dnes a denně jako například internet apod. Ale platit si něco co využívám velmi zřídka se mi nechce, protože pak když nemám čas/chuť/náladu nebo třeba dělám něco jiného, tak najednou zjistím, že si platím Netflix, ale za posledního půl roku jsem si tam nepustil jediný film/seriál. Pak si říkám proč to vlastně platím a jdu to zrušit, ale ty peníze za poslední půl rok už mi nikdo nevrátí. Tím spíše když předplatných máte vícero.
Ve výsledku Jsou možné 3 scénáře. Buď platíte za něco co nepoužíváte. To mi přijde jako největší blbost. Nebo jednotlivé služby zřizujete/rušíte/obnovujete/pozastavujete podle používání. Což je o něco lepší, ale znamená to že věnujete spoustu času tomu ustavičnému rušení a obnovování. A ten čas jste mohli použít na něco jiného. A nebo poslední varianta, neplatíte nic a máte čas i peníze na něco jiného.Mě by se líbilo předplatné které by nějak reflektovalo používání dané služby. Například předplatné stojí 200, ale byla by i cena za "kus" (nebo třeba za 1 hodinu, případně jinak), která by byla nižší například 1/5 z ceny předplatného (tj 40). Když si pustíte jeden film tak v daném měsíci zaplatíte těch 40Kč, když dva filmy tak 80Kč, a takhle až do 5ti kusů, kde se dostanete na plnou cenu předplatného 200. Když si toho pustíte více, tak už cena zůstává na 200Kč. Tedy si klidně můžete pustit 50 dílů nějakého seriálu a bude to stále za těch 200, ale když si nepustíte vůbec nic, tak také vůbec nic nezaplatíte. Jenže tohle jsem nikdy nikde neviděl.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
19. 06. 2021 01:02

Ja si platim jen webshare a provozuji vlastni cloud doma, to taky stoji nenakou tu korunu. Kolegové maji vetsinu 3 a více služeb, ale prijde mi to jako vyhazovani peněz oknem.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
18. 06. 2021 22:18

Xbox game pass ultimate (předtím samostatně, Gold, game pass a EA Play), Photoshop, O2 TV, HBO GO, Netflix, Apple TV+ mám zatím zdarma (a nemám v plánu prodlužovat), Office 365 (kvůli 1TB Onedrive), Nintendo Online, Vortex.cz (měsíčně přes YT), doplňky na WordPress asi za litr měsíčně, Mergado a další, co si teď úplně nevybavuji. + všechny běžné: mobily, internet apod.Musim říct, že jsem názoru, než si platit jednorázově, raději mám tyto předplatné. Teda jednorázově a napořád je ideál, ale tohle je velká výjimka v online světě. Game pass na Xboxu mi ušetřil hromadu peněz, Photoshop hromadu času, Onedrive mi dává obrovskou svobodu dostupnosti všech dát. Nikdy nic neukládám jen na PC, vše v cloudu a mám klid na duši.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
18. 06. 2021 20:16

Služeb využívám celou řadu a musím říct, že se to opravdu nasčítá. Naštěstí lze u některých trochu ušetřit díky sdílení s přáteli / rodinou.
Aktuálně využívám 1password pro správu hesel, i když existují bezplatné alternativy, tak tato aplikace mi sedí nejvíce.
Office365 je asi takový základ, ale díky hlídání akcí se mi daří dlouhodobě držet cenu okolo 600 Kč za rok.
Netflix, Youtube Premium je asi takovou klasikou bez které by to sice šlo, ale to pohodlí například streamované hudby v pc, mobilu, nebo autě za to stojí..
Dál už mě napadá asi jen Deník N, který podporuji formou placeného členství. V minulosti jsem zkoušel i Živě Premium, ale po roce bylo zrušeno..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor