Ankety | Vy a počítač | Myši

Vy a počítač: Máte podložku pod myš, nebo jezdíte rovnou po stole?

Myším už nevadí barevný povrch a moderní optické senzory dokážou pracovat i na skleněných površích. Přestože tak teoreticky podložky nepotřebujeme, trh s nimi nebyl nikdy tak bohatý jako dnes. Vybrat můžete z rozličných velikostí, materiálů a značek. Podložky mohou být nasvícené, dokonce jsou v nich USB huby nebo rovnou slouží jako nabíječky bezdrátových myší.

V dnešní anketě bychom se vás proto chtěli zeptat, jestli podložku ještě používáte, případně kterou. A jestli ne, tak jaký k tomu máte důvod. Takto odpověděli naši redaktoři.

Jiří Kuruc

Nepoužívám myš

Věřte mi, zkoušel jsem to. Několikrát. Mám skvělou myš k notebooku, ale stejně nejraději používám touchpad na Macbooku. Přehmatávání na myš mi zkrátka stále přijde bolestně zdlouhavý proces. Nicméně když už po půl roce zapnu počítač a používám myš, podložku nemám. Chvíli jsem zkoušel takovou tu velkou podložku pro hráče, abych zjistil, že na ní drobky, kočičí chlupy a zbytky čokolády zůstávají mnohem raději, než na stole, který stačí setřít. 

Vladislav Kluska

Mám podložku

Dlouho jsem odolával a přišlo mi to jako zbytečnost, ale Logitech má aktuálně tak pěkné kombo podložka a myš, že už dál odolávat nešlo 🙂 Hlavně poměr cena/výkon je naprosto skvělý, za pár stovek člověk dostane kvalitní velkou podložku nejen pod myš, ale i pod klávesnici a numerický blok, s obšitými okraji. A výhoda je, že mi v zimě není tolik zima na ruce, když je mám celý den na stole. Takže za mě super. Klasickou malou podložku bych nechtěl, mi přijde absolutní zbytečnost.

c0f907c5-ae56-404b-9167-bffe95c85cf6

Jakub Čížek

Myš mám jen na stole

Podložku? Aha, tu věčně špinavou a oslizlou věc? Tak to jsem měl na stole naposledy tak před dvaceti lety v dobách kuliček a první generace optických a na povrch velmi háklivých hlodavců.

Marek Lutonský

Mám podložku

U dnešních myší není podložka potřeba, ale chtěl jsem šetřit desku nového stolu. Má matnou povrchovou úpravu a myš by na ní určitě vyjezdila lesklé plochy. Chvíli jsem hledal a nakonec objevil podložku Yenkee YPM 2000GY. Stojí asi osmdesát korun, je to jen tenký list matného plastu se samolepicí vrstvou. Drží dobře, i když jsem ji lepil natřikrát, než jsem se trefil přesně na místo, kde chci mít ruku.

Lukáš Václavík

Mám podložku

Dlouhé roky jsem podložku nepoužíval, ale nepěkně ohoblovaný papírový stůl z Ikey mě přiměl změnit postoj. Mám teď velkou textilní CZC.Office XXL (900 × 450 mm), na kterou se mi vešla i klávesnice a notebook. Má příjemný povrh, nekroutí se, díky protiskluzovému povrhu nejezdí po stole a teď v zime trochu hřeje. Nemyslím, že by po ní myš klouzala lépe, ale rozhodněji tišeji.

Po roce používání vypadá pořád jako nová, už jsem ji ale dvakrát důkladně čistil/dezinfikoval.

91e78b4f-e31a-4bc1-b324-47b037f5995e

Petr Urban

Myš mám jen na stole

Myš je báječný vynález, který ale nemám potřebu provozovat na podložce. Kdysi dávno, když myši ještě měly kuličku místo optických senzorů, tak jsme doma měli i nějaké ty podložky. Mám je rád z estetického hlediska, ale vlastně je už dávno nepotřebuji.

Karel Kilián

Myš mám jen na stole

V dobách myší, které určovaly směr a rychlost pohybu na základě otáčející se kuličky, jsem podložku pochopitelně používal. To asi ani jinak pořádně nešlo. Bylo tomu tak i v případě prvních optických myší, neboť jsem měl na stole sklo a pod ním fotky a pohlednice, s čímž si optika neuměla poradit.

Pak jsem se ale přestěhoval a pořídil si nový stůl bez skla. Přibližně ve stejné době jsem také přešel na myši s laserovým snímačem, které nevykolejí téměř žádný povrch, takže podložka poměrně rychle putovala do šuplíku a později do popelnice.

Dnes mám myš Logitech MX Master 3, která je schopná orientovat se bez ohledu na to, po čem jezdí, takže ji používám bez podložky. Výhodu vidím především v tom, že nejsem omezen vyhrazenou plochou. Podložky navíc po několika letech používání nepůsobily právě estetickým dojmem.


Nejoblíbenější podložky pod myš

CZC.Office, XXL, černá CZCOPXXL CZC.Office, XXL, černá CZCOPXXL
nabízí 1 obchod za ceny od 299 Kč
Porovnat ceny
Podložka pod myš a klávesnici XXL Podložka pod myš a klávesnici XXL
nabízí 1 obchod za ceny od 199 Kč
Porovnat ceny
Gembird MP-S-BK Gembird MP-S-BK
nabízí 1 obchod za ceny od 49 Kč
Porovnat ceny
C-TECH MP-01 černá C-TECH MP-01 černá
nabízí 1 obchod za ceny od 89 Kč
Porovnat ceny

Další oblíbené podložky pod myš---DOPLŇTE---


Markéta Mikešová

Mám podložku

Částečně je to asi zvyk z dob kuličkových myší, ale podložku používám neustále. Pracovní stůl mám dřevěný s ne zcela hladkým povrchem, tak by po něm myš ani lehce neklouzala. Taky to chápu jako jistou ochranu jak pro ten stůl, tak pro myš. Používám stejnou od Applu už asi… 12 let? A pořád drží, snadno se omývá, nemám důvod měnit.

Filip Kůžel

Myš mám jen na stole

…a taky na prostěradle, koberci a kdekoliv se uvelebím s notebookem (a z nějakého důvodu mi nestačí touchpad). Je neuvěřitelné, co všechno zvládnou senzory současných myší – od hrubé tkaniny po sklo, fungují na všem. Nevidím důvod mít pod myší speciální podložku. 

A co vy, máte podložku pod myš, nebo jezdíte rovnou po stole?

Diskuze (53) Další článek: Dnes je poslední šance koupit dárek v e-shopech s doručením domů

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,