Android | iOS | Mobilní aplikace

Všechno bude černé. Tmavý režim přidává Gmail, Google Mapy i Obchod Play

Tmavý režim je aktuálním trendem napříč operačnímu systémy. S podporou černého pozadí teď pomalu přichází i další aplikace – nedávno se přidal Instagram, nyní přibývá Gmail i Google Mapy.

Potvrzení o tom, že Google začal rozšiřovat tmavý režim do Gmailu, se dostalo skrze tweet na oficiálním účtu. Dostupný by měl být pro všechny uživatele, kteří mají Android ve verzi 10 a iOS ve verzi 11 a novější. Na systému od Googlu je tak funkce závislá na systémovém nastavení, které přepínání tmavého a světlého tématu řídí centrálně pro všechny aplikace a systém.

77034c2f-fd0b-41bb-a62a-0f48b5b1db0fScreenshot_20191010-162404.pngScreenshot_20191010-162409.png 
Černý režim pomalu adaptují téměř všechny aplikace jak na Androidu, tak i iOS. Novinkou je i černý Play Store pro Android.

To platí i o tmavém režimu pro Google Mapy, který firma ukázala na oficiálním účtu systému. Zde se kromě samotného rozhraní přebarví i samotné mapy, které získají místo bílého podkladu tmavě šedou až černou. S tímto barevným schématem jsme se již nyní mohli setkat v rámci navigace v noci. Zde bude novinka dostupná opět pro oba systémy.

Co je ale záležitostí čistě Androidu, je přebarvený Obchod Play. Ten nedávno prošel kompletním redesignem, který zavedl jasné bílé pozadí a další prvky. To nyní Google kompenzuje právě přidáním černého tématu a novou verzi postupně distribuuje mezi uživatele. V rámci Androidu tak má nyní přebarvené téměř všechny aplikace a už chybí jen např. Google Docs a Google Home pro ovládání chytré domácnosti.

K čemu je dobrý tmavý režim u aplikací a systému?

Zdroj: The Next Web

Diskuze (38) Další článek: Intel Element: kompletní počítač, který se jako karta zasune do slotu PCI Express

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,