Chytrá domácnost | CES 2018

Vše v jednom: v tomto hrnci umyjete nádobí, uvaříte večeři a vyperete ponožky

Heslem poslední doby je chytrá domácnost. Dodatečné funkce a bezdrátová konektivita se přidávají takřka do všech domácích spotřebičů, přístroj jménem Tetra od firmy Heatworks však koncept chytrého domácího spotřebiče přivedl až k absurdní multifunkčnosti.

Primárně se jedná mobilní myčku nádobí. Plní se vodou manuálně, takže vždy máte přehled o tom, kolik vody využijete. I když jde o malou myčku, stále se do ní vejde dost nádobí – až 10 talířů, 12 sklenic, misky a příbory. Každý mycí cyklus zabere pouze kolem deseti minut.

Tetra vám ale i uvaří. Používá patentovanou technologii Ohmic Array Technology, která pomocí grafitových elektrod působí přímo na minerály ve vodě, čímž ji zahřívá. Voda v Tetře je podle výrobce kvalitnější a čistší než v jakékoliv jiné.

Co se týče kuchyňského využití, hodí se prý i na účinné umývání dětského nádobí, umývání ovoce či zeleniny a extra se údajně hodí na vaření plodů moře. Jen co dovaříte své oblíbené korýše, můžete do myčky hodit třeba své ponožky, hodí se totiž i na čištění oblečení.

Tetra se má objevit na trhu ve druhé polovině letošního roku a cena se pohybuje kolem 300 dolarů, tedy v přepočtu něco přes 6000 Kč bez daně

Diskuze (23) Další článek: Nový Dell XPS 13 v redakci: vyzkoušeli jsme HDR displej v notebooku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,