Takže za nějakou dobu bude v knihovně vedle automatu na kávu stát (robotický) automat na Burgery?
Já myslím že burger nemůže chutnat dobře ani když je od robota 😀
O tomto "vynáleze" sa dá povedať len to, že je to slepá ulička v automatizácii gastronómie. Je to veľké a hlavne jednoúčelové. Potenciál vidím v niečom úplne inom - robotickom kuchárovi, ktorý sa veľmi podobá tomu ľudskému a poskytuje prakticky rovnakú prispôsobivosť ako kuchár ľudský. Skrátka teraz môže robiť hamburgery a hneď potom smažiť hranolky. A zaberie podstatne menej miesta.Tu je pekné video:https://youtu.be/mKCVol2iWcc...
Tohle trvalo 9let? Sorry, ale na prvni pohled vidim dost veci, ktere by slo realizovat mnohem efektivneji a hlavne spolehliveji a jednodusim mechanismem...
Tohle je asi tak na úrovni restaurace, kde "práci číšníka" nahradili kolejištěm s mašinkami, které jídlo rozvezou až na stůl.Mnohem větší opruz než člověk, ale je to tahák na lidi.
Která restaurace byla na světě první?
Platí se vždy za mimořádnost, tzn. jak již zde někdo správně napsal, dnes je IN robotická práce, ale zítra si budeme rádi připlácet za ruční práci.
nacase. na restauraciach je najhorsie to ze sa jedla chytaju paprcami bez rukavic
O niekoľko rokov si budeš rád priplácať za to, že ti uvarí / upečie jedlo človek aj s tými nedokonalosťami a s tým, že nebude 2x rovnaké ale vždy trochu iné!
osobne rad vymenim opakovanu dokonalost a cistotu za nepravidelnu uchytanost
Kdyz pominu, ze zadna takova dokonalost neexistuje, tak proc pises, ze je nacase, kdyz ji chces vymenit za uchylnost a rad? 😀
Za 6$? Za 133 Kč jeden burger? To asi nebude nějaký lidový fastfood, ale spíše nějaká exkluzivní restaurace která má toho robota spíše jen jako atrakci. Normální člověk by šel na Burger tam, kde ho dostane cca za dolar padesát až dva dolary maximálně.
Kupní síla, platy a ceny služeb, jsou v USA krapet jiné, než u nás. Navíc... kdy naposledy u nás sis objednal opravdu dobrý hamburger? 😉
tolko to stoji aj na slovensku.
U Toma... Ale cena je obdobna.
Normální člověk si koupí burger tam, kde je dělají pořádně. Za dva dolary si můžeš dojít tak do mekáče na ty jejich sračky.https://www.huntersplzen.cz/files/hunters-jidelak.pdf... (ten bullet bych mohl neustále)
Kde v ČR dělají "like McDonald" burgery za dolar padesát? Rád bych si tam občas skočil...
Tricatel? 😀
Hlavne aby nezapomneli na okurku 🙂
Ze to musi byt zrovna burgry, proc ne radsi salaty, jako kdyby uz na svete nebylo tlustych lidi dost... no a druha vec je, ze tohle vezme i tu nejhorsi ale jedinou praci, na kterou se nekteri zmuzou, o brigadach ani nemluve...
"Lidský personál tak musí pouze doplňovat zásoby a posléze přinést hotové menu zákazníkovi."A čistit to bude kdo? Raději utřu hadrem stůl a očistím plotýnku grilu, než pucovat tuhle mašinu, která by měla vypadat dokonale, když je takhle viditelná.Chuť lepší než od člověka? Nevidím důvod, když ta mašina používá stejné polotovary.A těch 12 burgrů za hodinu? Kdyby to nedělali i klasicky, tak tu restauraci můžou zavřít.Jako zajímavost fajn, ale k reálnému nasazení to má ještě dost daleko.
Tipoval bych, ze stejne polotovary jako u Mc pouzivat nebudou.
clovek ti neda vzdy uplne presne rovnake mnozstov dresingu a podobne.
... a vysokoškoláci nebudú mať čo jesť.
Jak kteri, jak kteri. 😀
Potenciál na zrýchlenie je podľa toho videa naozaj obrovský, neuveriteľne neoptimalizovaný výrobný proces :-O
Potvrďte prosím přezdívku, kterou jsme náhodně vygenerovali, nebo si zvolte jinou. Zajistí, že váš profil bude unikátní.
Tato přezdívka je už obsazená, zvolte prosím jinou.