Voyo vs. Topfun: Kde si raději koupíte film?

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 77

Názory k článku

dog
25. 08. 2013 21:55

Tragedie pokracuje.. Rok 2013 a tyhle sluzby jsou na urovni DivX3 ery pred 10 lety, uz jenom ukazkove video Topfunu potvrzuje mizernou kvalitu videa, porad nejsou titulky, porad neni vyber audio stopy, porad neni HD, porad neni slusny vyber programu. Snad si nemyslej, ze budu vdecnej za to, ze mam "film onlajn".. Pritom bych s radosti zaplatil za to, ze nemusim tyhle veci sosat z netu, pak shanet titulky, overovat spravnost. Chci do prd.le zapnout online TV, videt seznam 20.000 filmu, s automatickym nactenim hodnoceni z CSFD, s oznacenim jestli jsem uz film do ha.zlu videl, pak si kur.a vybrat >720p film, DTS zvuk naprasit do AV recevieru a zvolit patricne titulky.. Co je na tom k nepochopeni? Kde je nejaka inovace? Pro nejsou alespon diverzifikovane nabidky pro imb ecily kteri chteji videt jenom Ordinaci s predstihem a normalni divaky kteri chteji film v kvalite.
Za tyhle soucasne smesne pseudosluzby nebudu platit ani korunu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
01. 03. 2012 22:50

Nabídka u obou mizerná. Artový filmy nebo například islandská, ruská, blízkovýchodní nebo asijská produkce - nula. I v US filmech chybí ty nejoblíbenější nebo ty na který mám v plánu se v blízký době podívat. Nevyberu si ani v jednom.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
01. 03. 2012 20:17

Nekupim. Preco by som to robil ked si poplatky zato strhavaju organizacie v cene CD, diskov a podobne ?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
01. 03. 2012 18:16

Pěkné parodie po všech stránkách. Proč se filmoví distributoři nedomluví a nezaloží nějakou velkou databanku filmů, kde si za určitý rozumný poplatek prostě jednoduše budu moct stáhnout film, v kvalitě jakou si zvolím - pro mě ideálně 1080p v mkv. Taky mě nebaví filmy hledat na internetu, stahovat bůhví odkud a ještě doufat, že to bude v dobré kvalitě. Raději bych si vlezl do databanky, zaplatil stáhl a díval se. Tyto dva produkty jsou pro mě absolutně nepoužitelné.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
01. 03. 2012 17:36

Klidně dám 100,-Kč za film, když si budu moct jej1. Shlédnout neomezeně-krát
2. V přehrávači, který si JÁ vyberu
3. V originálním znění (+titulky u "neobyklých" jazyků)
4. Alespoň v 720p, ideálně FullHD
5. "Včas"

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
01. 03. 2012 16:18

Tu anketu máte blbě... chybí tam možnost: ani jedna mně nezajímá protože jsou obě služby nanic

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
01. 03. 2012 14:12

TopFun? když si dám jejich sekci "novinky", tak na mě vyskoží 5 let staré béčkové filmy. tak se ptám: za co chtějí platit?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
01. 03. 2012 10:46

Drazí přátelé, pár podpultovek ze služby Topfun:
1) od půlky března Silverlight - tedy služba dosstupná i na OSX
2) do konce března nasazena všechna studia - tedy novinky a bohatá knihovna
3) od začátku dubna nové Topfun nonstop s 1500 položek filmů, seriálů, sitcomů... za 189Kč/měsíc
4) čekáme na schválení aplikace pro iOS
5) v sekci PAYTV již tento měsíc 12 tv programů a do léta 30 tv kanálů
6) od léta na dalších TV, setTopBoxech...
7) novinky v SD, HD, a na Samsungu i ve 3DOč žádáte dále? Navrhujte, našim cílem je kvalitní služba pro Vás.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (12)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
01. 03. 2012 09:30

1. U podobne sluzby odmitam DRM
2. Chci vyber kvality filmu od DVD po full HD
3. Chci vyber jazyka audia (orig. nebo dabing - pokud existuje) a idealne jeste kvalitni titulky
4. Samozrejme dostatecnou siri nabidky vcetne vcasneho zarazeni novych filmuTo vsechno mi pochopitelne dnes poskytuje internet zdarma, ale byl bych ochoten platit rozumne castky za spolehlivou sluzbu techto parametru.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
01. 03. 2012 08:55

Zatim jsou to spatne sluzby oboji:
1. Na TV Samsung to funguje, ok. Ale co ostatni na LG, Sharp atp...? LG ma taky moznost pouzivani aplikaci, ale asi to neumi protlacit tako jako Samsung, skoda .
- dokud to nebude fungovat na moji LG, nebo nejaky naseldujici TV, tak nemam zajem.2. Filmy ve spatnem rozliseni. Dnes uz ma kazdej Full, nebo alespon HD TV a filmy jsou porad ve spatne kvalite. Dokazu to pochopit u starsich filmu, ale u novych to musi byt minimalne v HD, ale radeji bych Full HD.
- dokud to nebude v poradne kvalite, tak nemam zajem3. Cena by se mela pohybovat na rozumne cene. Tzn. uplne horke novinky (max 3-6 mesicu stare kino hity) muzou byt nad 50,- ostatni do stari 2 let maximalne za 50,- a vsechno starsi nad 2 roky max za 25,- s vyjimkou top 100 nejlepsich filmu planety za 50,-.
- Pak by cena byla rozumna a melo by smysl takovou sluzbu resit (jak uz tady nekdo psal, nema to byt drazsi nez DVD v trafice, jinak to nema cenu - obzvlaste za setjnou kvalitu)4. Velky vyber filmu.
- to uz mozna jsou schopny pojmout5. Zadne reklamy.
- jestlize za to platim, nechci ve filmu vubec zadne reklamy! Mozna tak na konci filmu ukazky na dalsi filmy, ale az na konci filmu, kde si vyberu, jestli chci koukat, nepridavat do filmu.6. Vsechno stahovat rychle. Stazeni filmu nesmi trvat moc dlouho, u normalniho filmu tak max 5 minut. U HD, pripadne u Full HD max 15 minut. Pripadne pustit a streamovat bez zasekavani!Osobne se ale moc tesim, az splni vsechny moje podminky a ja po zaplaceni rozumne castky kouknu na HD film na jedno kliknuti. - Snad se toho doziju!
Da se rict ze vetsina podminek uz je splnena, ale stale ne vsechny . Bohuzel ty 2 nejdulezitejsi kvalita a pusteni primo na TV.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (7)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
01. 03. 2012 08:39

Ani jedno.1. půjčovné na 50 Kč na 24 hodin? S tím ať jdou tam, co i královna pěšky. Těch 50 Kč jsem ochotný dát za stažení neomezené kopie bez DRM (proto jsem také nakoupil stovky filmů na DVD za 49 Kč (i takových, na které jsem se dosud nepodíval, prostě za pade se to neřeší), to je prostě částka, kterou jsem ochoten za film zaplatit. Jakmile zdražili na 99 Kč, nekoupil jsem jediný film).2. bez omezení na určitý program. Dost těžko si v OS X nainstaluji Windows Media Player.3. kvalita. DVD kvalita mi sice v zásadě stačí, ale jak jsem psal výše, za 50 Kč neomezeně. Stačí mi český dabing, málokdy se dívám na film v originále (a když už, tak většinou na ruské).4. opět cena. Pro mě je přijatelné 50 Kč za starý film (cca půl roku po premiéře), do 100 Kč za novinku. Až mi některá služba nabídne filmy za tuto cenu s podmínkami, které jsem vypsal výše, rád u nich budu nakupovat. Do té doby to jistí ulož.to.5. důležité také je, aby měli dostatečný výběr včetně novinek. Nedívám se jen tak na něco, vybírám si. Ale když není z čeho vybírat, tak ani za přijatelné peníze není co nakupovat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (4)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
01. 03. 2012 08:35

Voyo? Ani náhodou. Včera jsem chtěl shlédnout Kriminálku Anděl. 15 minut jsem hledal ten správný díl v naprosto debilním rozhraní a přinejmenším desetkrát se mi to kouslo, musel jsem znova přehrát reklamy ve videu a ještě odklikat milionkrát ty překryvné (stejná prasečina jako na fóru Živě), nemluvě o tom, že se mi na stránce s videem spustilo ještě jiné. Na takové manýry a chování kašlu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
01. 03. 2012 08:22

V anketě vám chybí položka "V trafice za 50,-Kč"...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
01. 03. 2012 08:06

ANI JEDNO!! je to prosté. A důvod? Obrazová a audio kvalita + cz i eng audio.
Až budou nabízet obsah v HD a samozřejmě s odpovídajícím bitratem, tak se do toho dá jít. Za tu DVD kvalitu co nabízí si to raději pujdu koupit na fyzickém nosiči.
..a je mě totálně ukradený, jestli to poskytuje Nova nebo kdokoliv jinej. KVALITA #1

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
01. 03. 2012 07:49

V současné době mne neuspokojuje ani jedna ze služeb ale musím říct, že Voyo je jednoznačně o několik kroků pozadu za Topfun. Důvody ?1. Mají poměrně malou nabídku titulů a zejména novinek.
2. Mají velmi malou nabídku obsahu ZDARMA. Tu je nutno rozšířit pro nalákání nových uživatelů. Princip je ten, že nejdříve natáhnu klienty na obsah zdarma a až poté co se "usadí" na službě mohu očekávat, že si začnou kupovat "NADSTANDARD" tj. v tomto případě novinky nebo kvalitnější filmy.
3. Mají velmi slabou podporu platforem. Silverlight a PC nestačí. Je nutná podpora pro Windows ale i Android, iOS atp. aby šlo používat službu na více typech zařízení např. na tabletech
4. Pokud odjíždím na dovolenou, kde je slabé připojení na streamování nebo mám nízké FUP (což mám při podmínkách operátorů vždy) pak je účelné si film s určitým omezením stáhnout jako na TOPFUN. Velkým nedostatkem je, že něco takového VOYO neumožňuje
5. CENA. To je alfa a omega pro rozvoj služby tohoto typu. Užitná hodnota filmu vs. cena je určující při subjektivní motivaci uživatele využívat těchto služeb. Film si obvykle prohlédne jen jednou a pak již nikdy popř. třeba za nějaký rok. Cena za kterou filmy obě služby (ale i třeba O2) nabízí, nedopovídá motivaci uživatelů. Ti film raději ukradnou. Z mého subjektivního pohledu je odpovídající cenou za starší film 5,- Kč, Za novinku max. 30,- Kč. (Chce to udělat průzkum u uživatelů s dotazem na jejich subjektivní motivaci tj. pro ně přijatelnou cenu za různé typy obsahu). Pokud film již jednou takto zakoupím měl bych mít při opětovném zakoupení (shlédnutí) stejného titulu určitou SLEVU.
6. Myslím, že soustředit se cílově pouze na filmy je zbytečné držení se při zemi. Proč by neměly tyto služby poskytovat i hudbu, e-books a jiný multimediální obsah ? Zde je dobré zvážit model, že když uživatel jednou např. knihu zakoupí měl by ji už mít ve vlastnictví napořád tzn. propojenou na jeho účet viz. mechanismus u Android marketu. Zde je třeba zvážit i možnost přeprodat nějakým způsobem zakoupené dílo. Knihu papírovou mohu přeci také prodat.
7. KVALITA. S oblibou avizovaná HD kvalita je poměrně nekvalitní u všech služeb.Tyto služby mají potenciál. Dokonce velký. Pokud se odstraní výše uvedené "mouchy" a pokud se najde zejména vhodný cenový model současně se zaváděním rychlého mobilního připojení bez omezování FUP popř. s neomezeným "tunelem" pro datový tok služby u operátora, pak mají podobné služby reálnou šanci výrazně potlačit pirátství. A to bez nějakých regulí a restrikcí typu ACTA apod.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
01. 03. 2012 07:45

Služby jsou to otřesné, o tom není třeba vést spory. Peníze by ještě možná nebyly tak hrozné, ovšem nabídka titulů je k smíchu. Na druhou stranu bych tady neglorifikoval uloz.to a jemu podobné. Ano, jistě, téměř každý z nás si z tama něco stáhnul, ale premisa, kterou mnozí lidé vnímají, že jsem si už za ten film zaplatil, protože platím za kredit na uložto, je prostě špatná. Na druhou stranu jim rozumím, spousta lidí v tom nevidí rozdíl, berou to tak, že filmy jsou jim servírovány bez jakéhokoli ostychu po vyhledávání, nějaké peníze zaplaitli, tak to skutečně chápou, jako že si film legálně koupili. To na jednu stranu poukazuje na to, že by tu byl prostor pro kvalitní placenou službu, ale na druhou stranu by se tito lidé měli upozornit na to, že si nekoupili film, ale že jej stáhli z nelegálního zdroje, kterému za to ještě rádi platí, což je prostě obecně špatně. A to neříkám jako nějaký mravokárce, co si nikdy nic nestáhl.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
01. 03. 2012 07:36

Jeden za 18 druhý bez dvou za dvacet, technická kvalita filmů směšná, to kvalitnější videa najdu zdarma na YouTube, či jiné službě zdarma, tak proč bych měl platit za zmetky?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
01. 03. 2012 00:49

Voyo jsou totální zloději. Chtěl jsem se koukat na jeden zápas, a tak jsem se u nich zaregistroval. Přehrávání ale nefungovalo (vlastně částečně fungovalo, ale nešlo se na to dívat), tak jsem si řekl: kašlu na vás žebráci, zítra se na to kouknu na youtube. Dále jsem to neřešil. Po týdnu mi přišla SMS, že mi bylo z kreditu odečteno 189Kč za měsíční předplatné. Ano bez dalšího potvrzení (asi je to někde v podmínkách, které ale nikdo nikdy nečte).
Okamžitě jsem žádal o vrácení peněz. Odpověděli, že to nejde a že jsem s tím souhlasil. Tak jsem je poslal do prde.le.
I kdyby přehrávání fungovalo, tak bych stejně nikdy na žádný film na jejich serveru nekoukal, protože jsou všechny parodované (CZ dabing).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (10)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
01. 03. 2012 00:25

Přiznávám, neznám podrobně ani jednu službu. Jako student jsem filmy kradl na netu, nyní jako vydělávající ( a daně platící) si je kupuju na DVD a platím koncesionářské poplatky. Ale Voyo mám nějak spojené s Nova TV, takže bych jim nedal ani korunu ať nabízejí cokoli...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
01. 03. 2012 00:21

když tedy pominu hrozný výběr filmů na obou službách, tak jsem spíše pro topfun, protože nechci platit předplatné, když se kouknu na jeden film měsíčně Navíc jak uvádíte na voyo jsou filmy za 80 Kč, což je za "půjčovné" už trochu předražené...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
01. 03. 2012 00:19

Obojí je hroznej amatérizmus, království za netflix!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
29. 02. 2012 23:58

raději si koupím kredit na Ulozto, než dávat prachy těmhle vyžírkům / stáhnu torrentíka

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
29. 02. 2012 23:36

Jako pajda za film to bylo pěkný, kdyby ovšem byl pak můj a mohl jsem si ho pustit kdy chci a kde chci. Za ty dvě stovky si radši zaplatím kabelovku a tam se vždycky najde něco, čím se zabavím.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
29. 02. 2012 23:23

Platit za takový odpad? Nic ve zlém… ale to raději nebudu sledovat nic a počkám si na pořádnou službu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
29. 02. 2012 23:18

původně to voyo bylo za 50kč jen pro přehrání přes stream a jen na 24 hodin... Pak teprve začli dělat trošku inteligentnější ceník a taky tu krávovinu s vyzkoušením zdarma... NE děkuji, až někdo udělá opravdu kvalitní službu za rozumné peníze, pak se klidně warfór vzdáme :). A že by se dala!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
29. 02. 2012 23:02

Ani jedno! Vodo.NET obsahuje spoustu dobrých filmů(Pioneer One, Zenith), zadarmo, z Torrentu a legálně je žádoucí je sdílet.
- S českýma plečkama komerčníma běžte do... /dev/null

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
29. 02. 2012 23:02

Johnny Ebglish je neuvěřitelná kravina

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
29. 02. 2012 22:59

Jak muzu pouzivat topfun na ios zarizeni? Zadnou aplikaci v app store nemuzu najit a na webu topfun taky zadny odkaz na aplikaci neni ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
29. 02. 2012 22:55

počká si na netflix, jestli se někdy do EU protlačí... Ty české služby stojí za prdlačku, ostuda akorát.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
29. 02. 2012 22:51

S TV Nova nechci mít nic společnýho, jejich bulvární zpravodajství, ve kterém na v jednom kuse straší a nutí číst obří nápisy jak v blesku a pak nás odkážou na TN.CZ - bulvární bordel plnej reklam. Nekonečný talentový soutěže, pořád jedny a ty samí americký a komunistický filmy kolem dokola uváděný jako trháky. A druhej den vám to samí pustí na NOVA CINEMA, pro případ, že ste předtím usnuli nudou... (i když reklama vás zaručeně probudí).Bleeee

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
29. 02. 2012 22:26

Radšej iTunes Store.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
29. 02. 2012 22:26

Czshare

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor