ARM | VMware

VMware chystá podporu virtualizace Windows na Macích s čipem M1

Společnost Parallels minulý týden představila novou verzi virtualizačního software pro Macy Parallels Desktop 16.5, který už podporuje i modely s čipy M1, díky čemuž lze ve virtualizaci provozovat Windows 10 pro Arm a další operační systémy.

VMware je mnohem větší společnost vyvíjející virtualizační nástroje a přes Twitter nyní unikla informace, že se aplikace Fusion kromě podpory procesorů Intel brzy dočká i oficiální podpory Maců s čipy M1.

Lze očekávat, že podobně jako u Parallels bude možné provozovat ve virtualizovaném prostředí jak Windows 10 pro Arm, tak i systémy jako Linux a další, které jsou k dispozici i ve verzi pro instrukční sadu Arm.

Windows 10 pro Arm ale stále nejsou veřejně k dispozici (zatím jde o Preview), dobrou zprávou ale je, že v této verzi lze pustit přes emulaci i aplikace určené pro procesory s instrukční sadou x86. Dle dřívější měření je ale kompatibilita horší a výkon často omezující. Microsoft ale na této verzi Windows stále pracuje mimo jiné proto, že se snaží Arm více podpořit, protože tyto čipy používá i u vlastního hardwaru.

Parallels Desktop 16.5:

Diskuze (26) Další článek: Intel bude jednat o výstavbě továrny v Evropě. Vybírat bude dle lokálních možností a podpory od států

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,