Prohlížeče | Vivaldi | Soukromí

Weby v postranním panelu podporují doplňky. Vivaldi 6.6 také vynutí tmavý režim na webech

V postranním panelu najdete kdeco včetně sociální platformy Mastodon. Vivaldi 6.6 jeho možnosti rozšiřuje o podporu doplňků. Přesněji je možné používat doplňky s webovými stránkami, které do postranního panelu přidáte. Vývojový tým vyvinul i zvláštní API, které mohou používat tvůrkyně a tvůrci doplňků pro přidání speciálních funkcí.

Současně v postranním panelu zobrazíte ovládací prvky pro pohyb zpět a vpřed na stránkách. V nastavení prohlížeče najdete oddíl s přehledem veškerých oprávnění, která jste webům přidělili nebo odepřeli. Na jednom místě uvidíte, jaké je nastavení pro konkrétní doménu, povolené položky jsou zvýrazněné.

Vivaldi 6.6 (1).png
Webové stránky v postranním panelu podporují doplňky

Bez ohledu na zvolený motiv vzhledu vynutíte, aby se weby zobrazovaly v tmavých barvách. Primárně se to týká těch, které tmavý motiv samy nabízí. Pokud chcete, můžete Vivaldimu říct, aby do tmavých odstínů převáděl weby, které tmavý režim nemají. Počítejte ale s tím, že výsledek nemusí být dokonalý. Něco podobného experimentálně podporuje Chrome.

Vivaldi 6.6 (2).png
Všechna oprávnění pro doménu najdete takhle na jednom místě v nastavení

Podle výrobce se významně zlepšila kvalita překladů ve Vivaldi Translate. Pošťák je zase vybavený filtry, kterými zpřehledníte přehled e-mailů. Vivaldi 6.6 do nabídky dat k exportování přidává poznámky a seznam článků k přečtení. Data také importujete, poznámky konkrétně ve formátu Markdown a seznam četby ve formátu CSV ze služby Instapaper.

Vivaldi 6.6 (3).png
Vivaldi se pokusí weby předělat do tmavého režimu, pokud ho nenabízí

Zdroje: Vivaldi Blog

Novinky ve Vivaldi

V pravidelně aktualizovaném článku sledujeme novinky v prohlížeči Vivaldi od verze 4.2. Co tvůrci postupně přidali, vzali nebo změnili, najdete na dalších listech.

Diskuze (61) Další článek: Nové foto ukazuje, jak byl lunární lander Oddyseus poškozen během přistávání

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,