Prohlížeče | Vivaldi

Vivaldi 3.6 lépe organizuje desítky otevřených stránek. Má listy ve dvou patrech

Nová verze norského prohlížeče posouvá ovládání na nový level, doslova. Vivaldi 3.6 pro Windows, macOS a Linux totiž uživatelům nabízí tzv. dvouúrovňové seskupování listů.

Tradiční seskupování se ve Vivaldi nachází už roky. Stačí myší vzít ouško jednoho listu a přetáhnout (a chvíli podržet) nad druhým. Takto lze vytvářet skupiny stránek a lépe organizovat omezený prostor na monitoru. Děláte-li například nějaký projekt do školy, v jednom stohu můžete mít deset listů Wikipedie, ale v prohlížeči zaberou jen jedno místo.

Trochu to však komplikuje ovládání, protože tyto stohy se procházely tak, že jste najeli myší na ouško listu, vyskočily náhledy schovaných stránek a pak jste jednu vybrali.

Vivaldi 3.6 tohle mění. Když si v nastavení vivaldi://settings/tabs zapnete dvouúrovňové seskupování listů, budou se vnořené listy zobrazovat na druhé liště. Ta se navíc bude automaticky zobrazovat jen tehdy, pokud na seskupení kliknete. U samostatných listů zůstane jedna lišta jako doposud. Novinka mimochodem funguje, i když si panel s listy zobrazíte vertikálně. Pak se dvě úrovně zobrazí ve dvou sloupcích.

Nová verze prohlížeče pak přináší ještě pár drobných změn souvisejících s konfigurovatelnou hlavní nabídkou, na Macích přináší podporu Touch ID a coby základ používá Chromium 88. Kromě toho opravuje 55 chyb z dřívějška.

Diskuze (12) Další článek: Apple vydal doplněk pro Chrome. Zajistí synchronizaci hesel

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,