Visual Studio 11 po deseti letech změní kabát

Příští týden uvolní Microsoft betaverzi očekávaného vývojářského prostředí Visual Studio 11. Jednou z nejviditelnějších změn bude nový design. Je sice pravda, že ten u vývojářského nástroje zpravidla nehraje takovou roli, designéři z Microsoftu si ale myslí pravý opak a po dlouhých deseti letech tak výrazně zasáhli do podoby legendárního programovacího nástroje pro platformu Windows.

Klepněte pro větší obrázek
Visual Studio 2010 ještě hýří barvičkami...
Klepněte pro větší obrázek
Ale nové Visual Studio 11 už bude barevně jednotné a jednodušší

Ale nebojte se, základní rozhraní zůstává stejné a Microsoft spíše sjednotil barvy. Celé prostředí je tak nyní téměř monochromatické a v šedém odstínu. K dispozici bude i několik barevných témat.

Klepněte pro větší obrázek
K dispozici bude světlé i tmavé kontrastní téma

Zjednodušily se také nabídky, přibyl fulltextový vyhledávač, kam zadáte jakoukoliv funkci a našeptávač zobrazí, co je třeba..

Visual Studio 11 bude základní vstupní bránou do světa vývoje metroidních aplikací, které Microsoft představí s příchodem Windows 8. Přímo z tohoto prostředí bude moci programátor také nahrát aplikaci do oficiálního katalogu Windows 8.

Klepněte pro větší obrázek
Stejně jako u webových vyhledávačů i ve VS nebude chybět našeptávač s nápovědou

Na českém MSDN blogu najdete odkazy na několik zápisků ohledně novinek ve VS 11, na oficiálním blogu Visual Studia pak hledejte kompletní sumář grafických změn prostředí.

Diskuze (46) Další článek: Celkem 87 % trhu s tablety bude držet Apple, Amazon a Barnes & Noble

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,