VisioSonic nabízí MP3 přehrávač PCDJ PHAT zdarma

Nová verze přehrávače PCDJ je na světě s názvem PHAT. Novinkou jsou volné licenční podmínky tohoto programu.
Nový přehrávač od VisionSonic PCDJ nese velmi zajímavý název PHAT (Pretty Hot And Tight). Prográmek PHAT umožňuje uživatelům přehrávat a mixovat hudební soubory typu CD, MP3, ASF, WAV a několik dalších. Po prvním uvedení programu PCDJ si tento přehrávač stáhlo více jak 100 000 uživatelů. Verze PHAT může být použita také jako upgrade na samotný PCDJ. Toto vylepšení přináší velké změny a několik výborných pomůcek pro přehrávání, mixování a samplování jednotlivých hudebních formátů. Mezi hlavní vylepšující funkce patří: podpora CD, ASF, WAV, MP3, MS Audio, encrypted MP3 a Xing VBR MP3. PCDJ PHAT také disponuje CD ripperem a encodérem na přímý převod CD stop do formátu MP3. To, co dělá PHAT speciálním, není pouze jednoduchost a kvalita, ale také profesionální produkt plně dostačující Djům a podobně zaměřeným muzikantům. PHAT je dostupný na www.visiosonic.com, kde je dostupný zdarma s plnou podporou duálního mixování.

Hlavní interface přehrávače PHAT je koncipováno jako universální přehrávač s možností vícenásobného mixování. PHAT umožňuje spojit dvě písničky v jednu v reálném čase, nebo je vzájemně mixovat. Podporovány jsou také standardní funkce crossfade a pitch. Po nainstalování a spuštění přehrávače PHAT přehrávač automaticky detekuje všechny dostupné MP3 nahrávky na PC a umístí je do PHAT Record Case, kde je lze libovolně archivovat a uspořádávat. PHAT také samozřejmě podporuje systém CDDB, na který se lze libovolně připojovat prostřednictvím Internetu. Mezi nejzajímavější funkce patří Info bar, ve kterém se zobrazují všechny důležité informace o přehrávané či mixované hudbě. Info bar se automaticky minimalizuje, když je to potřeba. Nápad přijít s takovýmto hudebním nástrojem byl opravdu skvělý. Existuje několik podobně zaměřených nástrojů, které jsou bohužel licencovány a dosti hrubým způsobem omezeny (přehrávání, mixování atd.). PHAT je dobrý kompromis s možností volného užívání. Nadstandardní verze tohoto přehrávače jsou již licencovány a je potřeba za ně zaplatit (jde především o komerční verze encodovacích mechanismů atd.)

Přehrávač PHAT lze také nalézt na www.mp3.com, kde je volně ke stažení s kompletním popisem funkcí a instalace. Verze se zabudovaným Xing Ripperem je k dispozici za 29 dolarů. Domovská stránka PCDJ PHAT je na www.visiosonic.com, kde lze najít další důležité informace o tomto přehrávači.

Váš názor Další článek: Poradna Živě – poraďte se s odborníky

Témata článku: , , , , , , , , ,