Windows | Windows 10 | Windows Insider

Víme o dalších novinkách, které se ve Windows 10 objeví na podzim. Vylepšují práci s okny a nastavení

Pokud jste v programu Windows Insider, můžete již v kanálu Skip Ahead testovat nadcházející podzimní verzi Windows 10. Ta přinese novinky týkající se hlavně práce s okny v systému. Nově totiž bude možné mít v rámci jednoho okna více záložek s různými programy. Na tuto novinku se Microsoft zaměřuje i v aktuálních testovacích sestaveních.

Sets jako takové nejsou novinkou, představovali jsme si je již dříve. Nyní je ale Microsoft značně vylepšuje. Domluví se i s klasickými desktopovými aplikacemi jako jsou Office či Průzkumník, neomezují se tedy jen ta ty moderní instalované skrze Microsoft Store.

a6a51150a267043a0a5cbf786db5203c.png
Sets nově podporují i desktopové Office.

Microsoft také doplňuje možnosti, které se zdají zcela základní – jednotlivé záložky lze přetahovat mezi okny a přidána byla funkce obnovení zavřených panelů. Prozatím to vypadá, že právě Sets budou další velkou novinkou ve Windows podobně, jako je letos na jaře Windows Timeline.

Jak je zvykem, i v podzimní verzi se bude vylepšovat moderní nastavení. To získá vychytávky, které oceníte spíše na cestách s notebookem se SIM kartou. Při počítání přenesených dat totiž systém ukáže, kolik jich bylo v roamingu. V rámci možností usnadnění se pak jedná o vylepšení zobrazování kurzoru a dalších drobností.

Nejnovější sestavení mohou testovat všichni zaregistrovaní v programu Windows Insider v kanálu Skip Ahead. Novým uživatelům ale bohužel Microsoft neumožňuje se do kanálu připojit, pokud byste se chtěli zapojit do testování, bude nutné vyčkat na vypuštění těchto sestavení mezi klasické Insidery. Poněvadž se jedná o raná sestavení, objevují se zde časté chyby, instalace tedy není doporučena méně zkušeným uživatelům a na pracovních počítačích.

Diskuze (12) Další článek: Kolísavá popularita sociálních sítí. Bude tu Facebook navždy?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,