Videotelefon Asus Eee AiGuru

Jistě mnoho z vás má ještě v paměti záběry ze starších filmů (například Total Recall), kde se hojně vyskytovaly různé druhy videotelefonů. V dnešní době internetu a bezplatných videokonferencích například přes Skype, je toto již možné například na počítači či notebooku s webkamerou (zdarma). To by však nebyl Asus, aby se nevrhnul do segmentu, který má teoreticky vysokou pravděpodobnost rozšíření.

image.jpeg

Videotelefon Asus Eee AiGuru SV1 byl vyvinut společně se společností Skype, přičemž videokonference jsou provozovány právě přes tuto síť. Přístroj je vybaven 7" displejem s rozlišením 800 × 600, takže obraz se bude vzhledem k úhlopříčce „zdát“ velmi kvalitní.

asus-aiguru-sv1-video-phone.jpg

Samozřejmostí je použití WiFi či ethernet rozhraní, k dispozici je i baterie.Grafické menu, které vychází z desktopového klienta Skype, se ovládá pomocí kurzorových a dalších tlačítek. Koncová cena je stanovena na 300 USD (přibližně 7 500 Kč s DPH), což je sice vysoká částka, ale za pár let se takové zařízení bude jistě prodávat již za lidovou cenu.

Otázka do diskuze: myslíte si, že se bude videotelefonie v budoucnosti provozovat pomocí mobilních telefonů, či spíše pomocí těchto jednoduchých zařízeních?

Zdroj: VR-zone

Diskuze (3) Další článek: Genius SW-HF 5.1 6000: Šest kousků pod stromeček

Témata článku: , , , , , , , , ,