Video: QR kódy v Computeru

Do Computeru jsme přidali i jednu zajímavou novinku – černobílé čtverečky u článků tématu jsou takzvané QR kódy. Aktualizace: anketa.

Ty umožňují jednoduše přenášet jakoukoliv informaci; v našem případě webové adresy. Pokud máte patřičný program v mobilu vybaveném fotoaparátem, nemusíte nic zadávat ručně (vše samozřejmě funguje i na počítači, tam jde ale o způsob poněkud krkolomný).

Aktualizováno: přidali jsme anketu

QR je zkratka z Quick Response a za vývojem těchto 2D kódů (na rozdíl třeba od čárového kódu, což je 1D) stojí japonská společnost Denso-Wave. Nejde o žádnou novinku, představeny byly už v roce 1994, ale až rozmach mobilů s fotoaparátem umožnil jejich větší rozšíření. Pokud si chcete QR vyzkoušet (třeba na konci tohoto videa), zkuste platformně-univerzální čtečku NeoReader, kterou nainstalujete přímo z mobilu na adrese get.neoreader.com.

VIDEO: 2239 'QR Kódy v Computeru'

 

 

Časopis Computer

V Computeru každý měsíc najdete nejdůležitější informace ze světa počítačů, technologií a internetu. Dva důkladné srovnávací testy odhalí a ocení ty nejlepší produkty na trhu. Praktické tipy a triky vyřeší nejčastější problémy s počítači i telefony. Podrobné návody a tipy vám pomohou využít technologie v každodenním životě.

001.jpg

Časopis za nejvýhodnější cenu získáte na iKiosku. Můžete si vybrat mezi tištěnou a elektronickou verzí.

Doporučujeme také speciální vydání Nejlepší návody, tipy a aplikace pro mobily. Jak si s Androidem usnadnit život.

Diskuze (84) Další článek: Microsoft Exchange Server 2010 je hotov, na trh přijde v listopadu

Témata článku: , , , , , , , ,