Video: Nový ultrajednoduchý Seznam E-mail v praxi

Seznam včera oznámil přípravu nového velmi jednoduchého e-mailu. Nyní jsme si ho mohli vyzkoušet v praxi na vlastní testovací schránce. Soustředí se opravdu jen na prostý příjem.

Český Seznam se včera pochlubil připravovanými novinkami a jednou z nich je i nový webmail. Zpočátku se bude jednat pravděpodobně jen o volitelné grafické téma a firma se teprve na základě ohlasů uživatelů rozhodne, co s novým pošťákem provede. Jak už jsem psal dříve, webový e-mail bude co možná nejjednodušší, nenajdete v něm tedy žádné pokročilé funkce jako štítkování, vlaječky atp. V testovací verzi chybí i možnost vytvoření filtrů. Pošťák se tedy soustředí jen na prosté odeslání a příjem pošty.

Testovací verze nového webmailu od Seznamu

Nový pošťák umí nahrávat přílohy přetažením do prohlížeče a u podporovaných typů zobrazí náhledy. Tato funkce ale zatím není plně funkční. Seznam slibuje, že bude vytvářet náhledy u většiny kancelářských formátů.

Při odeslání zprávy se pak v prohlížeči zobrazí efektní animace.

Seznam E-mail.png Seznam E-mail.png Seznam E-mail.png
Nový odlehčený pošťák umí nahrávat přílohy přetažením z počítače a ty podporované zobrazí ve formě náhledu

Nový e-mail bude cílit především na běžné uživatele, nikoliv na poštovní geeky, kteří potřebují každý den rozřazovat desítky zpráv. Běžní surfaři, kteří si dopisují s rodinou a přáteli, prý pokročilejší funkce nepotřebují a nepoužívají je. Seznam si tuto teorii nyní může ověřit v praxi.

Seznam E-mail.png Seznam E-mail.png Seznam E-mail.png
Práce s jednoduchým webmailem od Seznamu

Opět nicméně zopakuji, že se jedná o produkt ve vývoji a jeho finální podobu poznáme až za pár týdnů.

Diskuze (59) Další článek: Google chce umravnit komentáře na YouTube, zavádí nové moderování

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,