Video: Lenovo ThinkPad Edge a X100e

Na tiskové konferenci v Brně nám Lenovo představilo novinky v řadě ThinkPad - Edge a X100e. Tiskovku jsme pro vás natočili na video.

ThinkPad Edge a ThinkPad X100e byly představeny počátkem ledna na CESu, nyní jsou už i v České republice. Pro autentický zážitek jsme pro vás celou tiskovku natočili na video, nicméně nemusíte strávit nasáváním informací tolik času jako my. Pokud to chcete stručné, tak základní shrnutí:

ThinkPad Edge míří mezi IdeaPad a klasický ThinkPad. Konstrukcí je bližší IdeaPadům, tedy nemá hořčíkové šasi nebo uhlíková vlákna. Díky tomu bude levný, základní konfigurace 13" modelu startuje pod 15 000 Kč. Z ThinkPadů si bere hlavně softwarovou výbavu a záruky. Má také již novou klávesnici, která je voděodolná. Dostupné budou dvě barvy – černá a červená.

ThinkPad X100e nabídne 11,6" displej (1366×768 bodů) a procesor Athlon Neo MV-40 s grafikou Radeon 3200. Tedy je to rychlejší než základní Atom a grafika je mírně slabší než Ion. Doporučená cena začne na 14 388 Kč. Vzhledem k ceně ani tady není hořčíkový rám nebo podobná konstrukční řešení z drahých ThinkPadů. Nechybí ale trackpoint nebo voděodolná klávesnice.

Pokud ale chcete mít plný zážitek z tiskové konference, vrhněte se na videa.

Proč vůbec Lenovo přichází s novou kategorií ThinkPadů? Vysvětlí to Robert Janásek, marketingový manažer Lenovo:

VIDEO: 2609 'ThinkPad Edge: proč nová řada'

Jaké jsou hlavní technologické vlastnosti ThinkPadu Edge popíše Petr Berounský, channel sales manažer Lenovo:

VIDEO: 2610 'ThinkPad Edge: technologie uvnitř'

Jaké jsou hlavní vlastnosti nového miniaturního ThinkPadu X100e se dozvíte v tomto videu:

VIDEO: 2612 'ThinkPad X100e: představení'

Ač byl prostor pro otázky hned po prezentaci Edge, ptali jsme se i na X100e, proto tuto část dáváme nakonec. Mohli jsme vyzkoušet obě novinky i krátce na vlastní ruce:

VIDEO: 2611 'ThinkPad Edge a X100e: otázky a odpovědi'

 

Diskuze (40) Další článek: Nová pravidla: Úložiště Google Docs umí nahrát až 1GB soubor

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,