Více detailů o Power Mac Cube obrazově

Magická kostka od Apple Computer vyvolává plno otázek. Následující fotografie mohou více vyjasnit.
První fotografie vzhledu jsme přinesli již včera. Následující fotografie by vám měly pomoci představit si, jak vlastně Cube vypadá na pracovním stole se svými periferiemi. Kromě již popsaných součástí zde vyniká 15“ LCD displej Apple Studio Display. Podporuje rozlišení 1024 x 768 a skutečných 16,7 milionu barev, jeho kontrast je 300:1. Je zde umístěn hub USB 1.1 se dvěma konektory. Po stranách jsou připevněny reproduktory SoundStick firmy Harman Kardon s výkonem 20 W.

Jednou z nejčastějších otázek je, jaké jsou vstupy a výstupy – jsou umístěny zespod stroje. V krytu je výřez, kterým se provléknou kabely. Na následujícím snímku je právě tudy vedeno ocelové bezpečnostní lano (aby si vystavený počítač někdo nepřivlastnil). V horní řadě je (odleva) Fast Ethernet RJ-45 konektor, na výšku dva konektory FireWire/IEEE 1394, na ležato dva konektory USB 1.1, RJ-11 konektor faxmodemu a nakonec konektor napájecího zdroje. To však není připojení pro síťové napětí, ale již stabilizované. Počítač má zdroj umístěn externě.

Rozšiřitelnost počítače je patrná z následujících snímků. První snímek ukazuje otevřený počítač bez krytu. Uprostřed je vidět bok 3,5“ pevného disku a vpravo patice s osazeným DIMM SDRAM modulem.

Na dalším snímku je skvěle vidět AGP videoakcelerátor od ATI a zároveň paměťové sloty s jedním osazeným modulem. Pod pasivním chladičem je právě čip ATI videoakcelerátoru. Na snímku je dobře patrný malý prostor pro případný upgrade AGP karty za jinou.

Na posledním snímku je dobře patrný modul pro AirPort. Z něj vede koaxiální kabel do antény. AirPort je bezdrátové síťové propojení, které používá 2,4 GHz pásmo podle IEEE 802.11HR Direct Sequence Spread Spectrum (DSSS) a má rychlost až 11 Mb/s.

Snímky se objevily na japonském webu http://www.watch.impress.co.jp

Diskuze (34) Další článek: Hudba: Napster napomáhá prodeji CD

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,