Via zamýšlí uvést na svět první přenosný interaktivní překladač

Společnost Via Inc. oznámila záměr uvést v nejbližší době na trh specializovaný přenosný PC pro plně interaktivní překlad.
Společnost Via Inc. oznámila záměr uvést v nejbližší době na trh specializovaný přenosný PC pro plně interaktivní překlad. To znamená, že uživatel bude mluvit !!! do mikrofonu a z reproduktorů se bude ozývat totéž, ovšem v jiném jazyce. Podporováno je zatím 7 jazyků – mandarínská čínština, angličtina, francouzština, němčina, italština, portugalština a španělština.

Tento přenosný "drobeček" bude uveden jako skupina produktů, kde si uživatel bude moci vybrat procesor, paměť a různé verze displeje. To bude záležet především na druhu použité aplikace.

A cena? No neradujte se předčasně. Rozhodně vás hned tak nenapadne zahodit angličtinu nebo němčinu do kouta. Základní cena v USA by se měla pohybovat kolem 2 000 USD.

Je libo něco podobného, třeba do vaší kanceláře, jak se říká více sofistikovaného? Máte to mít. Společnost MultiLingual Media již nabízí svůj produkt GlobalTV, se kterým není problém vytvářet mezinárodní videokonference s interaktivním mluveným překladem. GlobalTv je založeno na technologii Transcend RT od společnosti Transparent Language – v současnosti nejvýkonnějšího překladatelského systému. Na rozdíl od jiných systémů nepotřebuje Transced RT pro překlad celé věty ani správnou gramatiku. Systém podporuje mnoho jazyků včetně francouzštiny, němčiny, italštiny, norštiny, portugalštiny a španělštiny. Cena v USA začíná na 17 000 USD.

Více informací získáte na adrese: www.multilingualmedia.com

Váš názor Další článek: Visual Basic 7.0 bude ! Ale kdy?

Témata článku: , , , , ,