VIA C3 má konečně logo a nepotřebuje větrák

VIA Technologies, Inc. konečně uvedla oficiální logo pro již uvedený procesor VIA C3. Výrobce však změnil text na procesorech, které nyní nevyžadují větrák jako jiné procesory.
VIA Technologies, Inc. konečně uvedla oficiální logo pro již uvedený procesor VIA C3. Výrobce však změnil text na procesorech, které nyní nevyžadují větrák jako jiné procesory.

Procesory Cyrix pod hlavičkou VIA již mají velkou sbírku log. Vše zahájilo původní logo VIA Cyrix III, které si vzalo jako hlavní motiv logo „Cyrix“.

VIA Cyrix III

Procesor VIA Cyrix III s jádrem Samuel II mělo mít změněný poměr velikostí značek VIA a Cyrix v prospěch VIA (pochopitelně).

VIA Cyrix III logo

První logo procesoru VIA C3 se objevilo hned v uvedení tohoto procesoru.

VIA C3 logo

Toto logo však nebylo zrovna reprezentativní. Zřejmě proto uvedla VIA nové.

VIA C3 logo - nové

Změna se promítla i na vlastní procesor. Původně oznámená verze procesoru VIA C3 měla obyčejný černý popis s upozorněním, že je vyžadován chladič s větrákem.

VIA C3 detail

Nový vzhled procesoru zvolil elegantnější zlatý potisk. Změnil se však nápis o chlazení – nyní je zde upozornění, že není vyžadován větrák na chladiči.

VIA C3 detail - nové

Živě komentuje: Procesory VIA C3 hodlají prorazit kromě jiného nízkou spotřebou, která je tím hlavním důvodem, proč procesor nevyžaduje větrák na chladiči. To je v dnešním světě x86 procesorů ojedinělé. Větrák na jedné straně zlepšuje chlazení zvýšením rychlosti proudícího vzduchu, na druhé straně snižuje spolehlivost, protože při zástavě větráku může důsledku toho méně chlazený procesor „odejít“. Ať jsou či budou procesory VIA C3 jakékoli, tuto vlastnost jim nelze upřít.

Diskuze (7) Další článek: Soud na Napster: jestli se rozzlobíme, budeme zlí

Témata článku: , , , , , , ,