Příslušenství | Myši | Ergonomie

Vertikální myši už nejsou levákům zapovězeny. Jednu takovou vyrábí Cherry

Odhaduje se, že je na světě až 10 % levorukých lidí. Pro velké výrobce periferií jako Logitech, Microsoft nebo Genius je to ale zdá se příliš malý trh, než aby pro něj připravovali ergonomické myši. Leváci si musí vystačit s univerzálními symetrickými.

Německá společnost Cherry proslavený mechanickými spínači pro klávesnice však sama některé periferie také vyrábí a čerstvě do nich patří i vertikální myš pro levou ruku. Cherry MW 4500 Left je zrcadlově otočeným modelem MW 4500.

Myš s rozměry 119 × 72 × 66 cm a hmotností 120 g je bezdrátová (2,4GHz RF), má sklon 45° a disponuje optickým senzorem se třemi úrovněmi citlivosti 600, 900 a 1200 dpi. Na těle pak najdeme šest tlačítek a kolečko. Napájení zajišťují dvě AAA baterky.

Jak se žije s Logitech MX Vertical:

Novinka se má prodávat za 30 eur, stejně jako model pro praváky. České obchody nastavily cenu zhruba od 700 Kč. Cherry není prvním, kdo přišel s vertikální myší pro leváky. Jde ale o prvního většího výrobce. V katalogu Amazonu či Aliexpressu najdeme plejádu jiných modelů od neznámých značek, z nichž se vymyká jen Evoluent, která je obecně průkopníkem ve vertikálních hlodavcích.

Diskuze (14) Další článek: Emise metanu v roce 2020 mírně poklesly kvůli nižší produkci ropy a zemního plynu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,