Velký srovnávací test 28 MP3 přehrávačů

Hledáte vhodného kandidáta na post svého nového MP3 přehrávače? Nabídka je více než bohatá – začíná na velmi levných a zpravidla méně kvalitních modelech s minimem funkcí a končí u přístrojů tolik funkčně nabitých, že mají přehrávání hudby spíše jen jako doplněk.

19. Genius MP3-DJ 520

Při pohledu na pořizovací cenu jen těžko hledáme důvody proč tento přehrávač doporučit. Hned na úvod ale musíme ocenit FM rádio, podporu OGG, o které výrobce opět mlčí, výstup pro současné připojení dvojice sluchátek a u tohoto modelu snad až zbytečnou možnost přepínání MTP a UMS režimu. Tím však výčet nadstandardních funkcí, které mohou ospravedlnit cenu, končí. Diktafon i záznam z rádia možný sice je, avšak opět jen do těžko využitelných formátů. Nepřesvědčí ani kvalitou provedení a odezvou.


 
přepínání UMS/MTP
podpora OGG
   
 
vysoká cena, funkce
záznam pouze do mono WAV
USB 1.1, kvalita, odezva


20. Sencor SFP 3540

Tento přehrávač prošel našima rukama už v minulém testu, ale nyní si výrazně snížil hodnocení mnohem menší přenosovou rychlostí a zkrácenou výdrží. Důvodem je zřejmě obměněný firmware či spíše samotný hardware. Co se nabídky, displeje a funkcí týče, je jinak téměř shodný s modelem Oxygen MX 338 FM Rail. Kromě FM rádia a diktafonu už ale nenabízí žádné další funkce. Chválu zaslouží vzhled, ovládání joystickem a kompletní počeštění. Naopak kvalita zvukového výstupu i sluchátek by mohla být ještě lepší.


 
FM rádio
čeština
   
 
výdrž, kvalita vrchních tlačítek
USB 1.1, průměrný výstup i sluchátka
záznam pouze do WAV
nečitelnost na přímém slunci


21. Acer MP150

Acer obsadil sice nelichotivé předposlední místo, ale rozhodně jej nelze označit za přehrávač předem vyloučený z boje. Nabízí lákadla v podobě pevného kovového provedení, kvalitního barevného OLED displeje, na němž lze sledovat zkonvertované video nebo prohlížet TXT soubory či JPEG a BMP obrázky. Nicméně právě BMP prozatím nezobrazuje spolehlivě a načítá jen některé. Zlepšení by prospělo zvukovému výstupu i sluchátkům, odezvě a tlačítkům, která jsou hlučná a mají tužší stisk.


 
slot pro SD/MMC karty
obrázky, videa
barevný displej
   
 
chybí FM rádio, USB 1.1
průměrný výstup i sluchátka
nečitelnost na přímém slunci


22. Nortek Shake

Poslední přehrávač v cíli je tato novinka. Na jeho obranu ale nutno dodat, že mu k jeho umístění z velké části „pomohl“ pomalý přenos dat a i přes použitý OLED displej velmi nízká výdrž. I tak je ale stále schopným kandidátem díky integrovanému FM rádiu a diktafonu s možností záznamu do MP3, resp. WAV. Velkým kladem je též vynikající odezva a velmi dobré ovládání joystickem, který by byl dokonalý s možností potvrzení při jeho stisku. Zvukový výstup je kvalitní, ne tak už dodaná sluchátka.


 
FM rádio
záznam do MP3 (z rádia)
odezva, ovládání
   
 
nízká výdrž, USB 1.1
nečitelnost na přímém slunci
nepřehrává kvalitnější WAV

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,