Nvidia | Grafické karty

Velký přehled grafických karet GeForce RTX 20xx od jednotlivých výrobců

Nvidia v pondělí uvedla na trh novou generaci herních grafických karet s architekturou Turing. S touto novou řadou Nvidia kompletně změnila dlouholeté značení svých karet z GeForce GTX na RTX. Hlavním důvodem tohoto kroku je, že tato generace se bude primárně zaměřovat na ray tracing, což je velmi náročná metoda realistického nasvícení herní scény.

Ve stejný den se objevily grafické karty i od dalších výrobců na trhu. Já si pro vás dnes vybral sedm nejprodávanějších výrobců v České republice: Asus, Gigabyte, Evga, MSI, Gainward, Zotac a Palit.

banner_15347542755b7a7de3a87e8.jpg

Nové grafiky od MSI

MSI uvedla prozatím na trh RTX 2080 a RTX 2080 Ti, obě ve dvou provedeních lišící se hlavně použitým chlazením. Levnější edice Duke využívá chladiče se třemi ventilátory Torx Fan 2.0. Výkonnější model Gaming X Trio pak přinese vyšší takty, větší pasivní chladič a modernější ventilátory Torx Fan 3.0.

Velmi brzy také dorazí na trh další edice Aero využívající klasický chladič turbínového typu. Edice Ventus bude celkově menší a o chlazení se budou starat jenom dva ventilátory a nižší bude i cena. Nejlepší edice bude opět Sea Hawk využívající chlazení pomocí vodního okruhu.

Diskuze (28) Další článek: Taky si myslíte, že kokosový olej je zdravý? Podle profesorky z Harvardu jde o čistý jed!

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,