Velkolepé plány 3Com

3Com představila aktuální novinky a plány na příští léta.
Na tiskové konferenci 28. září v Mnichově představila firma 3Com aktuální novinky a plány na další léta. Speciálně se jednalo o strategie pro náš region, tedy střední a východní Evropu.

Asi největší důraz byl kladen na vyšší kategorii – hlavně na přepínač a směrovač CoreBuilder. Jedná se o robustní zařízení pro velké lokální sítě a metropolitní sítě (MAN). Architektura CoreBuilderu je modulární. Do základní kostry (šasi) si zákazník může pořídit velké množství modulů přesně podle vlastních požadavků. Existují například moduly pro běžný ethernet (10 Mb/s), fast ethernet (100 Mb/s) a gigabitový ethernet (1 000 Mb/s). Přepínání 10/100/1000 bude dostupné začátkem příštího roku. Novinku je ale modul pro ATM (asynchronous transfer mode).

Každý modul je připojen na svou samostatnou sběrnici. Přepínání mezi sběrnicemi je řešeno buď přímo v šasi nebo dalšími speciálními moduly. Přepínání mezi gigabitovým ethernetem a ATM bude představeno koncem roku. Přepínání je možné na druhé a třetí vrstvě.

Cena základního šasi činí asi 40 tisíc dolarů, další přídavné moduly stojí do 20 tisíc dolarů. CoreBuilder je svým zaměřením určen pro velmi velké zákazníky. Může posloužit jako centrální směrovací prvek v jednotlivých budovách velké metropolitní sítě. Jelikož se zařízení dodává v mnoha verzích, menší provedení se určitě uplatní i v našich podmínkách.

Ve směru ISDN
Dalšími novinkami jsou různé adaptéry v oblasti ISDN. Oblíbené modemy ještě z kuchyně U.S. Robotics (dnes již tedy 3Com) Sporster a Courier mají podporu ISDN. Podporované protokoly jsou X.75, V.120, PPP. Pro vyšší třídu 3Com představil ISDN směrovacě. Počet portů začíná již na čtyřech, díky propojování modulů může růst až na 24.
Váš názor Další článek: Do konce roku 50 obchodních webů s Expandií

Témata článku: , , , , , , , ,