Velké automobilky lámou nad Tesla Motors hůl. Muskova fabrika to zkusí v Číně

Tesla Motors míří do Číny. Podle The Wall Street Journal (via The Verge) se již dohodla s šanghajskou samosprávou, která slavnému výrobci elektrických sedanů umožní výrobu vozů pro čínský trh přímo na místě, aniž by musel spolupracovat s místními fabrikami.

Liberalizace podmínek souvisí podle WSJ s tím, že v Číně roste hlad po elektromobilech, a tak se země snaží nalákat zahraniční výrobce. Doposud platilo, že zahraniční korporace musela v zemi poměrně široce spolupracovat se zdejšími výrobci.

Právě rozmach v Číně by mohl být pro Tesla Motors klíčovým impulzem, jedná se totiž o největší automobilový trh na světě, ke kterému by tak měla mnohem blíže.

Elon Musk představuje Tesla Model 3:

Fabrika, kterou proslavil Elon Musk, to přitom nemá vůbec jednoduché. Ačkoliv se na její vozy čeká dlouhá fronta, nestačí vyrábět, je ve ztrátě a také propouští. Nedávno se do ní pustila i konkurence – třeba šéf holdingu Fiat Chrysler Sergio Marchionne, který prohlásil, že tradiční automobilky začnou své vlastní tesly vyrábět až v okamžiku, kdy se opravdu prokáže, že se jedná o rentabilní byznys.

Diskuze (27) Další článek: Aplikace Facebooku má desítky různých verzí. Je upravována pro konkrétní země, ale i uživatele

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,