Velká noha pro HP

3. října 1997
Kaleidoskop SDÍLET NA FACEBOOKU TWEETNOUT
Společnost Quantum oznámila, že Hewlett-Packard si již vybral pevné disky do svých počítačů HP...
Společnost Quantum oznámila, že Hewlett-Packard si již vybral pevné disky do svých počítačů HP Brio. Jedná se o stále více oblíbenější řadu pevných disků Bigfoot. Počítače budou směřovány výhradně na trh malých kancelářských řešení. Minulý měsíc navíc Quantum oznámil, že společnost HP si vybrala pro svoji divizi domácích počítačů, také pevný disk Bigfoot a to s kapacitou 6,4GB.

Při prvním uvedení disku Bigfoot, se výhradně uvažovalo o montáži do výkonných PC stanic. Poslední verze s označením Bigfoot CY, která má zvýšený výkon, je určena pro malé kanceláře. Disky Bigfoot CY jsou o velikosti 5 1/4" s kapacitou 2,1; 4,3 a 6,4 GB. Disky této velikosti mají pro trh velký význam, protože jejich cena je velmi nízká vůči kapacitě, kterou poskytují. Vše samozřejmě ocení zákazník, protože potřeba paměťového místa se dvojnásobně zvyšuje každým rokem.

Prodej disků s velikostí 5 1/4" se začíná u Quantumu slušně rozbíhat. K 31. Srpnu bylo vyrobeno celkem 7 milionů disků Bigfoot.

Zdá se, že nakonec možná zažijeme renesanci velkých disků, které se montovaly do počítačů PC/XT. Rozhodně je nutné uznat, že tah Quantumu přijít s disky velikosti 5 1/4", byl naprosto správný a velké disky se tím pádem opět začínají objevovat ve standardních sestavách PC.

Váš názor Další článek: Kaleidoskop

Témata článku: , , , , , , , , ,