Netflix | Předplatné | HBO GO

Velká mapa streamovacích služeb. Zaplať a celý filmový svět je tvůj

Streamovací videoslužby nejsou v našich končinách nic nového, ale dění kolem nich je stále dynamické. Provedu vás krok za krokem světem, kde si na jediný klik můžete pustit americký blockbuster nebo norské artové drama.

Problematika streamovacích videoslužeb je docela košatá, ale naštěstí jsem obdržel královský příděl stran, takže se mohu pustit do podrobností i kontextu. Celý článek jsem rozdělil na tři části. V první se věnuji problematice streamovacích služeb obecně. Pokud nemáte ponětí, co Netflix vůbec dělá, je vhodné začít právě tady.

V druhé části se zaměřuji na konkrétní služby a půjde spíše o dojmy z používání, protože není možné na každé z nich najít stejné dílo, a to nějak zkoumat. Navíc kvalitu videa firmy uvádějí kouzelným slůvkem „až“. Takže se může stát, že při vyšším zatížení může stream padnout ze 4K na nižší rozlišení a vy s tím jako uživatel moc neuděláte. Stejně tak je potřeba brát s rezervou hodnocení toho, co vlastně služba nabízí. Každý má jiný vkus, nabídka se obměňuje, ale dá se vypozorovat nějaké směřování služby. Objektivně se pak dají hodnotit jednotlivé aplikace, jejich ovládání, spolehlivost atd.

V pokračování pro předplatitele také najdete

Které služby můžete mít a jak dobře umí česky.

V čem je která služba silná a jaké jsou její slabiny.

Přidáme i redakční výběr toho, co stojí za sledování.

Chci Premium a Živě.cz bez reklam Od 41 Kč měsíčně
Diskuze (3) Další článek: Americká armáda testuje britský stratosférický dron Airbus Zephyr

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,