Windows 10 | October 2018 Update

Velká aktualizace Windows 10 už je opět k dispozici, soubory vám snad už nesmaže

Microsoftu se nejnovější aktualizace Windows 10 příliš nezdařila a tak byl nucen ji stáhnout. Nyní ale došlo k opravě chyb, které způsobovaly smazání souborů uživatelů a aktualizace je opět dostupná. Prozatím se však bude šířit mezi Insidery a pokud se neobjeví další chyby, vypustí se i mezi běžné uživatele.

Chyba, která mazala soubory, se týkala převážně těch uživatelů, kteří využívali funkci Known Folder Protectioni na OneDrive. V nejnovější aktualizaci totiž mělo dojít ke smazání prázdných a duplicitních složek, což se ale nepovedlo a vyústilo ke smazání uživatelských dat. Podle vyjádření Microsoftu pro web The Verge je ale nyní již vše opravené a pomalu se začíná s opětovnou distribucí.

Jak se ale v průběhu týdne ukázalo, chyba byla Microsoftu hlášena již v rámci testování Insiderů skrze Feedback Hub. O to více je zarážející, že se dostala až do finální verze. Microsoft tak chystá některé úpravy hlášení zpětné vazby, které by měly podobným situacím předejít – například uživatelé budou moci již při hlášení označit, o jak závažnou chybu se podle nich jedná.

Novinky Microsoftu jsme probrali v Týdnu Živě:

Diskuze (71) Další článek: Studie: Čína je schopná destabilizovat bitcoin. Může to být problém

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,